Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.SAĞLIK-BESLENME-SPOR.::. > Sağlıklı Yaşam > Spor/ > hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor/Medineweb

Konu Başlıkları: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor/Medineweb Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Ağustos 2024 20:40
su damlası
Alıntı:
Yoğurt: Yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sülfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından zengin meyvelerle tatlandırabilirsiniz."
13 Kasım 2015 20:34
su damlası
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Zayıflamak istiyorsanız mutlaka tüketin

Zayıflamak istiyorsanız mutlaka tüketin


Lif oranı oldukça yüksek olan turp, midede ve bağırsaklarda çözülüp tokluk hissini pekiştirir.



Öyle bir yiyecek olsa ki yesek yesek kilo almasak... İşte bu niteliği taşıyan başucu sebzelerinden biri turp.

Ülkemizde çok yetiştirilen, pazarlarda gözlerimize renk cümbüşü getiren turpa sofralarımızda yeteri kadar yer açmıyoruz. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya, özellikle zayıflamaya çalışırken bize çok faydası olacak turpla ilgi bilgiler verdi.

- Turp katı sebzelerden biridir, kişiye çiğneme duygusunu tatmin etme açısından çok faydası olur.

- Çok yedim duygusu oluşturmaya birebirdir.

- Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde turpu dilimleyip az tuz, bol limonla birlikte tüketebilirsiniz.

- Turpun kan şekerini yükseltme ölçeği olan glisemik indeksi düşüktür.Kan şekerinizde oynama yapmayacağı için sizi daha uzun süre tok tutar.

- Turpun lif oranı yüksektir, midede ve bağırsaklarda çözülüp tokluk hissini pekiştirir.

- Sülfürlü bileşikler açısından zengindir; karaciğer ve safra dostudur, kansere karşı koruyucudur.

- İlaç gibi besinlerden biri olan turp, fitosterol bakımından zengin olduğu için kolesterolü dengeleyici etki gösterir.
- Çok iyi bir C vitamini kaynağı olduğu için bağışıklık sisteminizi korumak ve grip olmamak için her gün küçük bir kase yemeye özen gösterin.

- Ülkemizde guatrın en büyük nedeni iyot eksikliğidir, turp iyot açısından zengin olduğu için tirod hastalıklarından korur.

- Folik asit açısından zengin olduğu için hücrelerimizin DNA ve RNA onarımını sağlar. Yaşlanmayı önler.
"Alıntı"
18 Ekim 2015 19:39
Esma_Nur
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Salatalık nelere kadir!

1- Salatalık, günlük ihtiyacınız olan birçok vitamini içerir. Tek bir tanesinde Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3, Vitamin B5, Vitamin B6, Folik Asit, Vitamin C, Kalsiyum, Demir, Mağnezyum, Fosfor, Potasyum ve Çinko ihtiva eder.

2- Öğleden sonra yorgunluk mu hissettiniz? Kahveyi, çayı, soğuk içecekleri bir taraf bırakın ve bir salatalık dilimi alıp damağınızda bir süre bekletip yiyin. Salatalık iyi bir B vitamin ve karbohidrat kaynağıdır ve yediğinizde saatler sürecek yorgunluğunuzu kısa bir sürede ortadan kaldırır.

3- Banyo veya duştan sonra aynanızın buğulanmasından şikayetçi misiniz? Bir salatalık dilimini alıp aynayı ovun. Hem buğulanma yok olacak hem de pırıldayan bir aynaya ve nefis bir kokuya sahip olacaksınız.

4- Haşereler bahçenizi veya saksı bitkilerinizi mahvediyor mu? Bahçeniz için bir aluminyum tabağa (ya da aluminyum folyoya) salatalık dilimlerini koyup, ortada bir yere yerleştirin. Saksılarınıza ise birkaç dilimi toprağın üzerine yine aluminyum tabak veya folyo ile yerleştirin. Bütün mevsim haşerelerden kurtulacaksınız. Salatalıkdaki kimyasallar aluminyum ile etkileşerek insanların algılayamadığı ama haşereleri deli eden bir koku yayar ve onların ortadan kaybolmalarına neden olur.

5- Aynı şekilde kırışıklıklara da iyi gelir (özellikle de göz civarları için)

6- Baş ağrısından kurtulmak ister misiniz? Yatağa girmeden önce birkaç dilim salatalık yiyin ve ertesi Sabah dipdiri, baş ağrısız kalkın. Salatalık, vücudun kaybetmiş olduğu gerekli besinleri takviye edici yeterli miktarda şeker, B vitaminleri ve elektrolitleri ihtiva ettiği için yediğiniz birkaç dilim sorunlarınızı hemen yok eder.

7- Özellikle diyet yapanlar, açlık dürtünüzü ortadan kaldırmak mı istiyorsunuz? Salatalık yiyin.

8- Evinizde ayakkabı boyanız mı kalmadı? Taze kesilmiş bir salatalık ile ayakkabınızı ovalayın. İçerdiği kimyasallar ayakkabınıza hem harika görünen bir parlaklık verir hem de deriyi su geçirmez hale getirir.

9- Evinizde bir kapı, pencere ya da benzer bir şey gıcırtı mı yapıyor? Bir dilim salatalık alıp gıcırtı yapan yerlere sürtün (tabii sürtünme yapan yerlere, menteşenin dışına değil!) gıcırtı gidecektir.

10- Kendinizi gergin, bitkin mi hissediyorsunuz (özellikle ders çalışan öğrenciler, yeni bebek sahibi olmuş anneler ve diğer herkes) ? Bir tas kaynar suyun içine bir bütün salatalığı ince dilimler halinde keserek koyun. Tası da bulunduğunuz odada uygun bir yere koyun. Salatalıkdaki kimyasallar ve diğer besinler kaynar suyun içine girince tepki gösterirler ve suyun buharı ile birlikte bulunduğunuz odaya yayılarak nefis bir aroma yayarlar. Bu aroma sizlerin tüm gerginliğini alarak sakin kişiliğinize dönmenizi sağlayacaktır. Özellikle öğrenciler bunu denemelidir.

ALINTI
03 Kasım 2014 19:18
su damlası
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Saçları yumuşatır ve aydınlatır Özellikle sarışınlar saçlarının uçlarına kahve uygulayarak saçlarının rengini açabilir. Esmerler ve kumrallar ise saçlarına kahve sürdüğünde daha parlak olduğunu görecektir.

Gübre etkisi vardır Bitkilerinizin bakımsız ve solgun olduğunu düşünüyorsanız kahve posasını toprağa karıştırın.

Kedileri uzak tutar Evinizin etrafına kedilerin gelmesini istemiyorsanız evinizin etrafına kahve serpiştirin

Buzdolabındaki kokuları yok eder. Buzdolabında özellikle çürümüş yiyeceklerin kokusu uzun süre kalır. Kullanılmamış kahveyi bir kap içerisinde buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Kötü kokuları yok edecektir.

Mobilyalardaki lekeleri temizler. Kahveye birazcık su katarak çizilmiş mobilyalarınızı yeniden parlatabilirsiniz.
06 Kasım 2012 14:13
su damlası
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Sigaranın Düşmanı Elma

Dünyanın hemen bütün bölgelerinde yetişme imkanı bulan elma, bol miktarda vitamin, organik asit ve mineral madde içermektedir. Zengin besin maddelerine sahip olması sebebiyle besleyici, bu besin maddelerinin çoğunlukla şifalı etkileri sebebiyle de bazı hastalıkları tedavi edici özelliğe sahiptir.

Elma sadece çiğ olarak değil, pişmiş ve kızarmış olarak da yenmektedir. Sabahleyin aç karnına 1-2 elma çiğ veya kızarmış olarak yemek sağlık yönünden yararlıdır. Elma hiçbir zaman soğuk ve/veya çabuk yenmemelidir, aksi takdirde mide ve karaciğer ağrılarına sebep olabilir. Bu sebeple soğukta depolanan elma yenmeden önce mutlaka sıcağa çıkarılıp ılıkken yenmelidir. Elmanın daima küçük parçalara ayrılarak yavaş yenmesine dikkat edilmelidir. Böylece hazmı kolaylaşır. Elma içerisinde bol miktarda alkali maddelerin bulunması sebebiyle normal olarak, yani hususi bir tedavi kürü uygulanmıyorsa günde iki elmadan fazla yenmemesi tavsiye edilir. Fazla yenmesi halinde vücutta meyve asidi birikmesi ortaya çıkar. Bu birikim bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olur.

Burada, ülkemizde elma yerken yapılan önemli bir yanlışlığa dikkatinizi çekmek istiyorum. Elma kesinlikle kabuğu soyulmadan yenmelidir. Allah (c.c), bitkilerin atmosferle temasta olan dış yüzeylerini hastalık yapıcı mikroplardan korumak için çeşitli kimyevi maddelerle doyurmuştur.Bu kısmın soyulup atılması, şifalı etkisini ve besin değerini ortadan kaldırmaktadır. Örneğin elma kabuğunda C vitamini miktarı, etli kısmına nazaran 6 kat daha fazladır. Bir başka ifadeyle kabuğu soyulmamış bir elmadan aldığınız C vitaminini ancak kabuğu soyulmuş 6 elmadan alabilmektesiniz. Bilgili bir tüketici asla bu hataya düşmemelidir. Elmanın kabuğunu soyma ihtiyacı daha çok üzerine bulaşan tarım ilacı kalıntısından ileri gelmektedir. Bu kalıntı, ılık su ile yıkanıp temiz bir bezle silinerek ortadan kaldırılabilmektedir.

Elma kürü ile Sigara Bırakma:

Sigara tiryakileri genellikle elmaya karşı isteksizlik gösterirler. Bunun nedeni şudur: Sigara içenlerin bağırsaklarının iç kısmında bulunan ve nikotin içeren bağırsak mukoza zarı elma asidinin sindirilmesine sebep olmakta ,bu da hafif rahatsızlık doğurmaktadır. Sonuçta elma yiyerek sigaraya karşı nefret hissi doğmaktadır Bu durumdan yararlanarak elma kürü ile sigarayı bırakmak mümkün olabilmektedir. Şüphesiz burada başarılı olmak için iradenin yardımcı olması gerekir.

Sigarayı bırakmak için elma kürü uygulaması şu şekilde yapılmalıdır: Günde orta boy 20 elma yiyecek şekilde yapılan elma diyeti sigaradan nefret ettirmekte ve bu elma kürü 2-3 gün devam ettirilerek sigara bırakılabilmektedir. Kür sırasında kesinlikle yemek yenmemeli ve içecek alınmamalıdır.

Elmanın kızartılması ve pişirilmesi halinde C vitamininin büyük bir kısmı kaybolmaktadır.

Elmanın yukarıda sözü edilen besin değeri yanında, dikkate alınabilecek ölçüde şifalı etkisi vardır. Bunlardan burada yerimiz elverdiği ölçüde söz edeceğiz.

Elma eskiden beri mide ve bağırsak nezlesi, dizanteri, basur, ishal, paratifüs ve diğer mikrobik bağırsak hastalıklarına karşı normal ilaç tedavisini desteklemek maksadıyla kullanılmıştır. Bunun için 1,5 kg elma alınır ve çekirdek evleri (çekirdeğin bulunduğu sert kısım) ayıklanarak atılır. Diğer kısımları bir porselen içerisinde iyice ezilir. Bu şekilde hazırlanan elma püresi günde 8 defa yenecek şekilde bölünür ve yenir. Bu şekilde uygulanan elma kürü 1-2 gün sonra etkisini gösterir. Küçük çocuklarda etki daha çabuk görülür. Elma ezildikten sonra derhal yenmesi gerekir. Kullanılacak elma mutlaka çok iyi olgunlaşmış olmalıdır. Ham elma aksi tesir yapmaktadır. Elma diyetlerinde şeker ve sıvı azalmasının mutlaka dikkate alınması gerekir.

Elma mide ve bağırsak hareketlerini düzenleyici etki yapmaktadır. Elmanın etli kısmında bulunan pektin maddesi bağırsaklar içerisinde sünger görevi yapmaktadır. Bu madde bağırsak suyunu ve zehirli bağırsak ürünlerini emer ve süratli bir şekilde ağrıyı dindirir. Böylece kolik sancılar ortadan kalkar. Elmanın içinde bulunan tanen asidi ise bağırsaktaki bakterilerin gelişmesini önler ve bu bakterilerden kaynaklanan ishali ortadan kaldırır. Ancak elmanın diğer bağırsak hastalıklarına karşı tedavi etkisi beklenmemelidir.

Çok sağlıklı bir insanın dahi hiç değilse ayda bir bağırsak diyeti uygulaması yerinde olur. Bu diyet şöyle yapılmalıdır:

Kahvaltıda, yarısı limon suyu diğeri elma suyu olmak üzere bir bardak içilir. Hazırlanan su ılık olmalı ve yudumlanarak içilmelidir. Öğleden önce 1 veya 2 elma kabuğu ile birlikte yenmelidir. Öğlede elma kabuklarından yapılmış çay içilir ve 2 tatlı kaşığı bal yenir. Bundan 1-2 saat sonra 3-4 elma kabuğu ile birlikte yenir. Öğleden sonra saat 13-15:00 dolaylarında bir bardak taze elma suyu içilir. Bunu takiben bir tabak sıcak elma marmelatı, 2-3 tatlı kaşığı balla karıştırılarak yenir.

Elma kan dolaşımı hastalıklarına, kalp rahatsızlıklarına ve damar hastalıklarına karşı iyi gelmektedir.

Elma demir, fosfat ve sodyum bikarbonat ihtiva etmesi sebebiyle sinirleri kuvvetlendirici ve kan yapıcı özelliğe sahiptir.

Yüksek ateşe ve iltihaba hastalıklara karşı elma şu şekilde uygulanmaktadır: Bir bardak suya 5-10 gr elma kabuğu konur ve hafifçe kaynatılır. Bu şekilde hazırlanan çaydan günde birkaç kez içilir.

Sinirleri teskin etmek ve ruhi gerginliği gidermek için; elma, kabukları soyulmadan küçük parçalara ayrılır ve yarım litre kaynar suya bandırılır. Bir saat dinlendirildikten sonra 2-3 çay kaşığı bal ilave edilir ve yudumlanarak içilir. İçerisindeki elma dilimleri ise yenir.

Grip, öksürük, ses kısıklığı, uykusuzluk ve yüksek kolesterole karşı orta büyüklükte 3 adet elma doğranır ve bir litre suda haşlanır, süzülür ve her yemekten sonra birer bardak içilir.

Böbrek ve mesane taşlarını düşürme gayesiyle; bir çay bardağı dolusu yaş veya kuru elma kabuğu 1 litre suda 10 dakika kaynatılır ve süzülür. Her sabah bu sudan ısıtılarak birer bardak içilir. Böylece sancı hafifler ve taş daha kolay düşer.

Hanımların çoğunun sıkıntısı olan yüzdeki sivilceleri yok etme maksadıyla; elmanın kabuğu soyulmadan suyu çıkarılır ve bir pamuğa emdirilerek temizlenmiş sivilceler üzerine tatbik edilir. Bu işlem günde birkaç defa tekrarlanmalıdır. Sonuçta sivilceler yavaş yavaş kaybolur.

Bütün romatizmal ve karaciğer hastalıklarına karşı, ayrıca erken yaşlanmayı önlemek için doktorun düzenleyebileceği bir elma diyeti uygulanmalıdır.

Egzama tedavisi için bol miktarda elma yenerek kanın temizlenmesi sağlanmalıdır.

Bağırsak parazitlerini dökmek için aç karnına elma çekirdeği yutmak gerekir. Ayrıca bunun için, taze elma suyuna biraz safran karıştırılarak içilmelidir. Dengeli ve bol miktarda elma yenerek cinsi iktidar artırılır.

Elma nefes darlığını giderir, kalp çarpıntılarını azaltır, kanı çoğaltır.

Sesin güzelleşmesi için kızarmış elma sıcak sıcak bala karıştırılarak yenir. Bir kısım ses sanatkarları sabah erkenden bu şekilde hazırlanmış ballı elma yerler.

Yanıkların tedavisinde tatlı elma, sinirli otla (Plantago sp.) birlikte yumuşayıncaya kadar süt içerisinde bekletilir ve yara üzerine serilir.

Çıbanların olgunlaşması için taze elma yaprakları toplanır, iyice ezilir ve çıbanın üzerine konur.

Kanda şekerin düşmesine karşı tatlı elma suyu içilmelidir.

Ekşi elma ise daha çok soğuk algınlığından ileri gelen mide bozulmalarına karşı yenir.

Burada görülüyor ki, elma besin değeri yüksek olduğu kadar hastalıkları tedavi etme gücü de mükemmel bir meyvadır. Biz burada hastalıkları tedavi etme özelliklerinin ancak bir kısmını verebildik. Ayrıca yine önemle belirtmemiz gereken husus, bitkilerin tedavide kullanılmasının, klasik tedavi usullerinin terkine sebep olmamasıdır.

"Alıntı"
01 Kasım 2012 19:51
Verda_Naz
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

ÖKSÜRÜK ve SOĞUK ALGINLIĞI
kuru soğanı soyun,
soğanın üstünü daire şeklinde kesin ve bir kaç santim oyun,
üstünü oyduğunuz soğanın çukuruna bir kaşık şeker atıp 1 gün bekleyin
bekledikten sonra soğanın içinin sulandığını göreceksiniz.
Kaşıkla suyunu için.
Hastalığınızın geçtiğini göreceksiniz.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
31 Ekim 2012 14:05
Esma_Nur
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Mutlu olmak için KIRMIZI BİBER yiyin!

Kırmızı biberin temel acı maddesi olan capcaisin maddesinin vücutta çok çeşitli etkiler yarattığını söyleyen Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan kırmızı biberin sağlığa olan faydalarını anlattı.

• Capsaisin, çeşitli hücrelerde anti-tümör aktivitesi göstermektedir, yani sağlıklı vücut hücrelerini koruyarak kanser hücrelerinin yok edilmesine yardımcı olmaktadır.

• Yapılan çalışmalara göre, yüksek karotenoid içeriği sayesinde prostat, mide, mesane ve karaciğer kanserleri üzerine tedavi edici özelliği bulunmaktadır.

• Mide ve salgı bezlerini uyararak mide asitini düzenlemekte, sindirimi kolaylaştırmakta ve idrar söktürücü etki yaratmaktadır.

• İçeriğindeki aromalı tat sayesinde endorfin -mutluluk-hormonu salınımını tetikleyerek pozitif etki sağlamaktadır.

• Posa içeriği özelliği ile kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Kan lipid düzeyinde olumlu etkileri gösterilmiştir.

• Terlemeyi artırarak vücuttan toksin atılmasına yardımcı olmaktadır.

• Bünyesinde yüksek oranda C vitamini (askorbik asit) barındırmaktadır. Sağlıklı bir insan için günlük alması tavsiye edilen askorbik asit (60 mg/gün) miktarı, yaklaşık 100 g taze biber karşılanabilmektedir.

• Doğal ****bolik hızı artırma özelliğine sahip olmakla beraber bu özelliği ile aynı zamanda iştah açıcı etki de göstermektedir.

• Kolera ve gut hastalıklarının tedavisinde kullanılmakta, kramp ağrılarının geçirmede etkili olmaktadır.

• Kas ağrısı ve romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılan birtakım merhem ve kremlerin içerisinde de kullanılmaktadır.


Közlenmiş ya da taze tüketimi daha faydalı

Ülkemizde taze olarak tüketilmesi dışında kurutularak, közlendikten sonra konserve edilerek veya salçaya işlenerek tüketilen kırmızıbiber az da olsa kahvaltılık sos üretiminde kullanılır. Bunun dışında ayıklama ve yıkama işlemlerinden sonra karışık turşu üretiminde tat ve renk verici olarak kullanılır. Tabii sağlık açısından közlenmiş ya da taze olarak tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır.

Hazırlayan: Hanife Yaşar
04Haziran 2012 16:21
Esma_Nur
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Karpuzun faydasından tam yararlanmak için aç karna ve çekirdekleriyle tüketilmesi gerekiyor...



Yaz mevsiminin en çok sevilen meyveleri arasında bulunan karpuz tezg’hlarda yerini almaya başladı. Beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun doğru tüketildiğinde kanserden koruyucu özelliği d’hil birçok faydasının bulunduğunu kaydetti. Türk toplumunda karpuzun genelde yemeklerden sonra ve çekirdekleri ayrılarak tüketme alışkanlığının olduğunu vurgulayan Uçar,"Yemekten sonra yenilen karpuz şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açıyor. Karpuz aç karnına, ya da öğün aralarında müstakil olarak çekirdekleriyle tüketilmeli. Bu şekilde tüketildiği takdirde böbreklerden kalbe kadar birçok faydası var." dedi.

Karpuzun bol miktarda B ve C vitamini içerdiğini, bu sebeple vücuda zindelik ve enerji verdiğini vurgulayan Uçar, ayrıca antioksidan özelliği ile iyi bir kanser koruyucusu olduğunun altını çizdi. Karpuzun yağ ve kolesterol içermediğini ayrıca iyi bir lif kaynağı olması sebebiyle bağırsakları çalıştırdığını ve bağırsak hareketlerini düzenlediğini ifade eden Uçar, "Karpuz bu özelliği ile bağırsak kanseri türlerinden koruyor. Sindirim sorunu yaşayan kişilere aç karnına bol bol karpuz yemelerini öneriyoruz. Karpuz iyi bir bağırsak çalıştırıcı. Ayrıca büyük bir kısmının su olması sebebiyle yazın artan sıvı ihtiyacını gideriyor ve böbrekleri çalıştırarak idrarı düzenliyor."

"ÇEKİRDEKLERİNİ DİŞLERİNİZLE KIRIN"
Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurgulayan Uçar, ancak toplumun çekirdeklerini çıkararak karpuzu tükettiğini, bu hareketin karpuzun faydasını azalttığını kaydetti. Karpuz çekirdeği içinde bulunan ’cucurbocitrin’ adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu dile getiren Uçar, "Bu sebeple karpuz çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz. Çekirdekleri kırıldığında yararlı etkisini artıyor. Karpuz çekirdeğinin mideyi ağrıttığına dair yanlış bir söylenti var. Çok çok aşırı tüketilmediği takdirde karpuz çekirdeğinin mideye hiçbir zararı yoktur. Her şeyin aşırısı zaten zararlıdır. Ayrıca karpuz içinde barındırdığı ’likopen’ maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor." bilgisini verdi.

Çocukların yazın dengeli beslenmesi ve yeterince sıvı alabilmeleri için bol bol karpuz tüketmesi gerektiğini vurgulayan Uçar, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu: "Anne babalara tavsiyemiz yaz aylarında çocukların asitle meşrubatlar içirmek yerine bol bol karpuz yedirsinler. Bunun için de zorlanmayacaklar. Zaten çocuklar karpuzu severek yiyor. Yeter ki önlerine konulsun."


ALINTI
06 Şubat 2012 10:02
Esma_Nur
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

C Vitamini Demir Emilimini Artırıyor
Demirin hem hayvansal hem de bitkisel besinlerde bulunduğunu kaydeden Prof. İnanç, “Ancak besinlerdeki demirin tamamı vücutta emilemez. Aldığımız demirin yararlı olabilmesi için C vitamini içeren besinlerle birlikte tüketmeliyiz. Örneğin yemekle alınan 500 miligram C vitamini demirin emilimini 6 kat artırır. Bu nedenle vitamin alımını artırmak için meyve suları iyi bir kaynaktır. Özellikle C vitamini içeren portakal suyu, ananas suyu, greyfurt suyu ve limonata gibi meyve sularının yüksek miktarda protein ve demir içeren bir öğünle birlikte tüketilmesi demir emilimini artırır. Kansızlıktan korunmak ve oluştuktan sonra kansızlığı daha etkin ve hızlı bir şekilde tedavi edilebilmek için her yaş grubunda vitamin kaynağı olan meyve suyu tüketimine özen gösterilmelidir” dedi.
26 Kasım 2011 12:49
su damlası
Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?

Kuru Fasülyenin Faydalari
Baklagillerden olan kuru fasulye tam bir protein deposu. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir alternatif.

Bununla birlikte sağlıklı beslenme diyetlerinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecek. Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir.

Gıda uzmanları üzerinde önemle durulması gereken konunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü dikkatli pişirilmezse vitamin ve mineral değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebiliyor.

Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gerekli olduğunu belirten uzmanlar, gaz yapmasının önüne geçmek için de şunu öneriyor:

"Baklagillerin gaz yapmasının önüne ıslatmayla geçilir. Çeşidine ve mevsimine göre değişen sürelerde yapılan ıslatmayla baklagillerdeki gaz yapıcı etken olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bir gün suda bekletilerek pişirilmelidir."
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.