Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Kitaplık/Kütüphane > Kütüphane (Genel) > En son okuduğunuz Kitap?

Konu Başlıkları: En son okuduğunuz Kitap? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
08 Temmuz 2023 08:10
Mihrinaz Her şeyin tek ve gerçek sahibinin yalnızca Yüce Tanrı'nın olduğunu nasıl unuttunuz? Her şey O'ndan gelip istediği zaman yine O'na dönmeyecek mi? Tıpkı bizlerin de günahlarımız ve sevaplarımızdan başka hiçbir şeyi birlikte götürmeden O'na döneceğimiz gibi?

Ve şunu da bilin ki Tanrı'nın gözleri bir sarayın görkemli kapılarının ardında olanları da görür, bir kulübenin kerpiç duvarları arkasındakileri de...






Hasan El Vezzan, Endülüs de doğmuş bir Müslümandır. Engizisyon saldırıları yüzünden ailesiyle Fas'a göçmek zorunda kalmıştır. Ülkedeki siyasi olaylar yüzünden kendini önce Kahire'de, sonra da Roma'da buluyor.

Babası Muhammed'in Müslümanları Hristiyanların zulmünden kurtarmak için yaptığı göçten ve ailenin hayatının bu göç sonrası nasıl değiştiğinden bahsediliyor. Granada Hristiyanların eline geçince zulüm baş gösteriyor bu zulümden sadece Müslümanlar değil Yahudilerde etkileniyor. Zorla vaftiz edilmeye çalışılıyor ya da vaftiz edilmeyi kabul etmezlerse ölüme mahkum ediliyorlar.

İlk bölümde müslüman kent Granada nın çöküşü anlatılıyor. Hristiyan Engizisyonu tehlikesine ilişkin Yahudi olan Sara'nın müslüman Selma ile arasındaki konuşma.
" Bu kent alındığı zaman sizin altınlarınıza ve evlerinize bizimkilerden daha mı az el konulacağını sanıyorsun? Granada da hepimiz bir gemide gibiyiz, birlikte yüzdük, birlikte batacağız. Yarın göç yolunda hep birlikte...."




Nasri sultan Boabdil şehri Fernandoya teslim edişi ve utancından, pişmanlığından ağlayarak sarayı terkedişi sonrası annesinin sözleri: "Bir erkek gibi savunamadığın ülken için, şimdi bir kadın gibi ağlıyorsun."
15 Mart 2022 10:15
dua dilencisi Bedeninizi Gizli Dili - - İnna Segal
11 Kasım 2021 10:18
Kara Kartal FRANZ KAFKA'nın DÖNÜŞÜM adlı kitabı


kafkanın şimdiye kadar okumadığıma pişman olduğum öyküsü. toplumun ikiyüzlülüğü çok etkileyici. benim en çok ilgimi çeken ise 100 yıl önceki düzenin bugünden hiçbir farkı olmaması. nefret ederek yaptığımız işlerden bir gün ayrılma umudu devam ederek sonunda belkide birer böcek olarak hayatımızı sürdürmeye alışıyoruz.


kitap çok kısa ve akıcı olduğu için, okurken parçaları birleştirmek çok zor. ben de daha kitabı almadan önce konuyu az çok duymuştum ama okurken "ha burada toplumdan zıt fikirli bireyin, toplum tarafından dışlanmasına değinilmiş" gibi bir anlam yüklenmiyor doğrusu.

ancak kitap bitince kendi kendine olayı kavrıyorsun. ayrıca sanki sonlara doğru, hollywood filmi kıvamında, kişinin uykudan uyanıp herşeyin normale döneceğini tahmin eder gibi oluyorsun. olmuyor.
04 Kasım 2017 23:17
Sükutu-Ezber [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

emevilerin Hz. Hüseyini katlettikten sonraki hesapları birbirilerini nasıl oyuna getirip aynı şekilde katletmişler etkileyici bir kitap roman tarzında,,

ilk Hz Hüseyin'in katletilişini de okumak istiyorum inşallah alınca okurum ,,,
04 Kasım 2017 09:09
mehmet akif2 en son okuduğum kitaplar

john steinbeck'in fareler ve insanlar

george orwell hayvanlar çiftliği

şimdi okuduğum kitap george orwell'ın 1984 kitabı
04 Kasım 2017 08:27
Mihrinaz
Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Arkadşlar ufak bir bilgi paylaşmak isterim .Okuduğumuz kitapdan en iyi sonucu alabilmek için şu yöntemi uygularsanız daha verimli bir sonuç alırsınız. Bilenlere hatırlatma bilmeyenlere bilgi olsun..

‘Melih Arat Okuma Yöntemi' diyebileceğim bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hangi kitap olursa olsun, kitap okumaya başlamadan önce boş bir A4 kağıt alınır, bu kağıt uzun kısmından ortasından ikiye kırılır ve A5 formunda iki sayfa elde edilir. Kırılmış olan kağıdın birinci sayfasının en üstüne kitabın ismi, yazarı, yayıncısı ve yayım yılı belirtilir. Daha sonra birinci bölümün başlığı yazılır. Bölüm başlığını yazmadan önce satırın başına bölümün başladığı sayfa numarası koyulur. Daha sonra bölüm içinde dikkat çeken ya da önemli bulunan cümle ve paragraflar varsa, önce sayfa numarası sonra o cümlenin kendisi uzunsa, o paragrafı hatırlatacak kelimeler yazılır. Bu, kitabın tamamı için yapılır. Böylece kitabın tüm kritik noktaları çok özet ve bir bakışta görülecek şekilde bir kağıda aktarılmış olur. Sonradan kitaptan söz etmek gerektiğinde son derece hızlı bir şekilde, o kağıda ya da belirtilen ilgili sayfalara bakarak konuyu hatırlamak mümkündür. Söz konusu kitabın not kağıtları kitabın içinde tutulabilir; arzu edilirse bilgisayara da kaydedilebilir. Bu çalışma yöntemi sayesinde bir kitabı 10 yıl önce de okumuş olsanız, ne önemliydi ve neredeydi sorularının cevabı saniyeler içinde verilebilir. Eğer bilgisayara kaydedecek olursanız, dosyanın içinde "ara" komutuyla bir konuyu yüzlerce kitap notu içinde arayabilirsiniz.

alıntı

Denemek lazim..Çok hoşuma gitti..Ben gibi unutkanlar ve not alarak okumayı sevenler için farklı ve faydali bir yöntem..Hemen uygulamaya dökeyimewet000
26 Kasım 2016 19:06
mehmet akif2
Alıntı:
Sükutu-Ezber Üyemizden Alıntı Mesajı göster
evet sana katılıyorum mübarek,,
bende şu anda aşkın gözyaşları Mevlana'yı okuyorum çok güzel ve insan içine giriyor kitabın yaşıyor hayal ediyor o andaki durumların içinde kendini de hem koyuyor hemde hissetmek istiyor,çok güzel bir şey kitap okumak insan başka alemlere kendini götürüyor,okuyup hisse alanlardan oluruz inşallah,,,,
amin inşallah

okul zamanında kitap okuma isteğimi derslerle telafi ettim

ama kitap okumak çok güzel birşey
26 Kasım 2016 18:44
Sükutu-Ezber evet sana katılıyorum mübarek,,
bende şu anda aşkın gözyaşları Mevlana'yı okuyorum çok güzel ve insan içine giriyor kitabın yaşıyor hayal ediyor o andaki durumların içinde kendini de hem koyuyor hemde hissetmek istiyor,çok güzel bir şey kitap okumak insan başka alemlere kendini götürüyor,okuyup hisse alanlardan oluruz inşallah,,,,
25 Kasım 2016 18:27
mehmet akif2 kitap okuduğunda o an başlayan dizin var ama herşey hazır önüne gelmiyor istediğin anda dizi başlıyor istediğin anda bırakıyorsun sonra heyecanla eline almak için fırsat kolluyorsun

ordaki kişiler olaylar ve yerler tamamen senin hayal ggücünle gözünün önüne getirmene bakar

kişilerin sözlerini bile sen okuyorsun

yani beyin uyuşmuyor
25 Kasım 2016 18:20
mehmet akif2 Siyah Hayatlar
Yazar: Özgün Özerk
Yayınevi : Abm Yayınevi
İnce Kapak
10,59 TL-
1
+ 14,50 TL-%27
SEPETE EKLE
FİYATI DÜŞÜNCE UYAR
60 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
ISBN: 9786055171391
0 YORUM YAZ


"Tiksinilecek derecede basit ve alçak insanoğlu... Hayvanlar bile bizden kat be kat daha yüce, buna kuşku yok. En azından onlar etrafa zarar vermeden ihtiyaçlarını karşılayıp ölüyorlar. Hepiniz aşağılık, namussuz insanlarsınız, acınası durumdasınız. Ben de öyleyim. Ama sizden biraz daha az alçağım, çünkü ne olduğumu biliyor ve kabullenebilecek yürekliliği gösterebiliyorum.

İnsanlığın zayıf ve iğrenç yanını fark ettikten, minik bir bebeğin bile oyuncağını ona getireceğini bildiği için planlı olarak ağladığını gördükten sonra, iç barıştan, samimiyetten nasıl söz edilebilir? Tüm bunlar deli saçması..."

Kitaptaki kahramanları gençler oluşturuyor. Toplumun sosyal yapısının karşıt katmanlarındaki bireylerin ilişkileri… çektikleri acılar, hüzünler, sarsan hayal kırıklıkları, mutluluklar, hazlar, yalnızlıklar, anne-baba ilişkileri, kavgalar, hayata dair ne varsa...

Farklı karakterdeki gençlerin özgün yansıması ustaca sunulurken, kahramanların psikolojik ve felsefi estetikle anlatımı ise çalışmaya ayrı bir renk katıyor.

Türkiye'nin en genç yazarı Özgün Özerk'in (1996) yepyeni bir tarzdaki çalışması gençler kadar şüphesiz yetişkinlerin de ilgisini çekecek.


************************************



yiğenim hediye etmişti bu kitabı okuyacağım inşallah

yazarın RELORYA kitabı var sanırım ilk kitabı
yazar 13 yaşında RELORYA eserini yazmış eğer okuduğum yer eski bilgi değise şimdi 15 yaşında bir lise öğrencisi
ama üstün zekalı biri
üstün zekalılar okuluna da gidiyormuş
kitabın daha başındayım isimleri yabancı olarak almış yazı puntosu biraz daha büyük o da artı birşey
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.