Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü > Siz Kürt olsaydınız?

Konu Başlıkları: Siz Kürt olsaydınız? Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
30Haziran 2012 08:08
serpil
Cevap: Cvp: Siz Kürt olsaydınız?

Alıntı:
KürtOğlu Üyemizden Alıntı Mesajı göster
benim babam senin babanı döver fanatizmine hayır..
ırksal faşizmine hayır..
kapitalizm zülmüne hayır..
ebu cehil cehaletine hayır..
göbekli işkembeciliğe hayır..
mutlu azınlığa hayır..
azınlığın tahakumune hayır..
çoğulculuğun koyunluğuna hayır..
hitlercilik cüceciliğe hayır..
köle suaraya hayır..
masonik zehrine hayır..
yaşasın halkların kardeşliği..
yaşasın insan evladı olmanın erdemliği..
kahrolsun orman kaçkınları...
varol jukekam
hakimiyet Allahındır
08 Mayıs 2008 00:12
Seleme
Cvp: Siz Kürt olsaydınız?


Bizler bir arada yaşamaya zaten alışkınız.Kürdüyle,lazıyla.çerkeziyle...Yaşadıklar ımız tamamen düzmece boşver denmeyecek kadar da aslında önemli yazıda olduğu gibi bu düzmecenin senaristleri hitler kadar da sinsice yaklaşıyor topluma.Din birliği yeter arkadaşlar...Diğerleri ise bırakın dağınık kalsın...
07 Mayıs 2008 20:22
KEVİR
Cvp: Siz Kürt olsaydınız?

Canların canı dost, gel etme, dinle beni.
Küsme Feleğe, değmez, yeme kendini;
Çekil, otur gürültüsüz bir köşeye,
Seyret bu hengamede olan biteni (ömer hayyam)

sıkma canını kürtoğlu,
27 Nisan 2008 17:17
KürtOğlu
Cvp: Siz Kürt olsaydınız?

Burdur’da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılan Burdur Müftüsü Halil Arık, Çanakkale Savaşları’nda Hz. Muhammed’in Türk askerleriyle birlikte savaştığını söyledi.
Yeşilova Belediyesi Düğün Salonu’ndaki etkinliğe katılan Arık, Hz. Muhammed’in Çanakkale Savaşı’nda şehit olacak Türk askerlerine gözüktüğünü belirttti. Arık, şunları kaydetti:
“1915’te kabrini ziyaret eden bir Hindistanlı hacı, Peygamber Efendimizi makamında göremiyor ve olayı yanındakilere anlatıyor. Hindistanlı’ya inanmayan bir görevli o gece rüyasında Peygamber Efendimizi görüyor. Hz. Muhammed rüyada, ‘Gördüğü doğrudur, ben kabrimde değildim. Ben Çanakkale’de var olma, yok olma savaşı veren, yedi düvele aslanlar gibi karşı koyan Türk evlatlarıma yardım ettim’ diyor.”
DHA muhabirinin telefonla görüştüğü Arık, önce “Orada hurafeleri anlattım” dedi. Arık, daha sonra, “Bunu bütün hatipler yapar. Lütfen böyle şeylerle uğraşmayın” diye konuştu.

yalancınınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn ....... hımmmmmmmmmmmm hımmmmmmmmmmm hımmmmmmmmmmmm

27 Nisan 2008 17:14
Efsa_Rana
Cvp: Siz Kürt olsaydınız?

insan insandır önemli olan bu ha türk ha türk hiçbirfark yoktur
böyle şeylerle uğraşmayalım bence biz davamıza bakalım
27 Nisan 2008 16:53
Belgin
Cvp: Siz Kürt olsaydınız?

Alıntı:
Benzer bir tehlike bu aşırı milliyetçilerin dile getirdiği 'Kürt politikasında' gizli. 'Türkler üstün ırktır, Kürtler ve ırk bakımından Türk olmayan diğer etnik unsurlar memur olamaz, üniversiteye gidemez' türünden politikaların uygulanması günümüz dünyasında şimdilik mümkün gözükmüyor.
Ama bu tür saçmalıkların dile getirilmesi, basına yansıması, Meclis'te küçük bir azınlık tarafından da olsa savunulması, çok büyük yıkıma yol açabilir.

bir kaç kişinin araya fesat sokması yüzünden ülkede karışıklık çıksın istiyenler var.. bunların asıl emelleri farklı.. terörle masum kürtleri karıştırıyorlar... valla okurumda memurda olurum, oldumda... Türkiyede yaşıyorsam bu ülke için ölümü göze alıyorsam bu faşistlere eyvallah etmem.. ayırım yapan gitsin başka yerde yaşasın... Türkiye benim vatanım..
27 Nisan 2008 16:40
KürtOğlu
Cvp: Siz Kürt olsaydınız?

benim babam senin babanı döver fanatizmine hayır..
ırksal faşizmine hayır..
kapitalizm zülmüne hayır..
ebu cehil cehaletine hayır..
göbekli işkembeciliğe hayır..
mutlu azınlığa hayır..
azınlığın tahakumune hayır..
çoğulculuğun koyunluğuna hayır..
hitlercilik cüceciliğe hayır..
köle suaraya hayır..
masonik zehrine hayır..
yaşasın halkların kardeşliği..
yaşasın insan evladı olmanın erdemliği..
kahrolsun orman kaçkınları...
varol jukekam
hakimiyet Allahındır
27 Nisan 2008 16:26
İSRA
Cvp: Siz Kürt olsaydınız?

Ayrımcılığın her türlüsüne hayır
Dinsel ırksal kültürel
Hiç kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur
Sadece bir tek konuda üstünlük olabilir o da takva dır


Yaratılanı severim,yaratandan ötürü
27 Nisan 2008 09:36
KürtOğlu
Siz Kürt olsaydınız?

'Tarihten ders alarak akıllanmak ne kadar da zor ya Rabbim!' diye düşündüm dünkü Radikal'i okuyunca. Son zamanlarda yaygınlaşan aşırı ulusçu oluşumlardan söz ediyorum.
Neler denmiyor ki! Kürtler mülk edinmesin, üniversiteye alınmasın, memur yapılmasın, fazla çocuk doğurmasın. Onların yerine 'beyaz ırk' denen Türkler çocuk yapsın ve hızla artsın!
'Deja vu' duygusuna kapılmamak elde değil: Ben bütün bunları daha önce işitmiştim, değil mi? Hitler denen komik bıyıklı, komik fikirli, başlangıçta kimsenin ciddiye almadığı bir eski onbaşı değil miydi bunları söyleyen kişi? Tek farkı, o Yahudilerden ve diğer aşağı ırklardan söz ediyordu, bizim aklı evveller Kürtlerden ve diğer aşağı ırklardan söz ediyor.
'Aman efendim, birkaç kendini bilmez' deyip geçmeyin lütfen. Başlangıçta Hitler için de öyle denmişti. Vakit çok geç oluncaya kadar!
Büyük sıkıntılara ve yıkıma yol açmak için bu insanların ülkede iktidar olmaları da şart değil. Örgütlenmeleri, biraz daha güçlenmeleri, saldırgan tavırlarıyla dehşet saçmaları da büyük sıkıntılara yol açabilir. Hrant Dink cinayetini işleyenler büyük bir örgüt ve halk desteğine mi sahipti?
Asıl çarpıcı paradoks bu zihniyetteki insanların amaçlarının tam tersini gerçekleştirmesidir. 'Türkiye (veya Almanya) herkesten üstündür, bütün dünyaya egemen olacaktır' diye tozu dumana kattıklarına bakmayın siz. İzledikleri aşırı saldırgan politika yüzünden ülkelerinin büyük zarar görmesine yol açarlar.
Almanya'nın parçalanmasına Hitler'in izlediği politika neden oldu. Almanya'nın yeniden birleşmesi ise Nazi sonrası dönemde izlenen yumuşak ve demokratik politika sayesinde mümkün oldu.
Benzer bir tehlike bu aşırı milliyetçilerin dile getirdiği 'Kürt politikasında' gizli. 'Türkler üstün ırktır, Kürtler ve ırk bakımından Türk olmayan diğer etnik unsurlar memur olamaz, üniversiteye gidemez' türünden politikaların uygulanması günümüz dünyasında şimdilik mümkün gözükmüyor.
Ama bu tür saçmalıkların dile getirilmesi, basına yansıması, Meclis'te küçük bir azınlık tarafından da olsa savunulması, çok büyük yıkıma yol açabilir.
Bu ülkede 20 yılı aşkın bir süredir Kürt kökenli vatandaşlarımızın huzursuzluğuna çare bulmanın ve ülke bütünlüğünü bozmadan bir arada yaşamanın yolları aranırken birtakım insanların ortaya
çıkıp 'Sen memur olamazsın, çocuk doğuramazsın' diye saçmalamasının yaratacağı olumsuz havayı tahmin etmek hiç de zor olmaz.
Nasıl ki Hitler'in aşırı politikaları Almanya'nın bölünmesine yol açtıysa, bu tür aşırı milliyetçi politikalar da Türkiye'nin parçalanmasına neden olabilir.
Aslında yapılması gereken, bu aşırı milliyetçilerin söylediklerinin tam tersi olmalıdır. Ülkenin bütünlünü sağlamak için kökenlerine bakılmaksızın bütün etnik kültürel kümelerinin eşit olduğu belirtilmeli, kültürlerinin ve dillerinin yaşaması ve gelişmesi için devlet katkıda bulunmalı, Doğu Anadolu gibi geri kalmış bölgelerin kalkınmasını sağlayacak politikalar izlenmelidir. Klasik deyimiyle 'pozitif ayrımcılık' yapılmalıdır.
Oysa Radikal'in haber yaptığı aşırı milliyetçiler yangına körükle gidiyorlar. Bunlar, sorumlu bir Türk vatandaşı olmaya hazır olan insanları bile çileden çıkaracak düşüncelerdir. Kendilerini çok akıllı sanan bu milliyetçilere sormakta yarar var: Kendinizi bir an Kürt kökenli bir vatandaşımızın yerine koyun, 'Çocuk doğuramazsın, üniversiteye gidemezsin, memur olamazsın' diyen insanlara tepkiniz ne olurdu?
t.alkan.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.