15 Şubat 2013 18:56 | ||
BİLGE | Cevap: Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... evde yaptığımız yoğurt gibisi yok ![]() | |
15 Şubat 2013 16:43 | ||
FECR | Cevap: Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... Başlık marketlerde satılan yoğurtlar için geçerli, evde yapılan yoğurtlar için geçerli değil | |
15 Şubat 2013 16:32 | ||
mehmet akif2 | Cevap: Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... ben de yoğurdu kendim yaparım yoğurt benim için çok önemli ve sevdiğim besin başlığı görünce şaşırdım | |
15 Şubat 2013 16:29 | ||
Ene Garip | Cevap: Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... Alıntı:
![]() bende kendim yaparım,hazır yoğurdu sevmem | |
15 Şubat 2013 14:47 | ||
Nesli_Nur | Cevap: Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... endüstriyel yoğurdun zararlı olabileceği aklıma hiç gelmemişti gerçi bi ara bakanlık bazı markaların jelatin kullandığını tespit etmişti ve o markaları internette yayımlamıştı mümkün olduğunca o markalardan uzak durmaya çalışırdk ama başlığı görünce de korktum doğrusu ne oluyor? yoğurt nasıl tüketilmez? netice de protein deposu ... neyse ki çiftlikten sütü satın alıp evde kendimiz yapııyoruz da imkanı olmayan marketten almak zorunda kalan insanlarda bihal çaresine bakmalı yanii ... paylaşım için de tşk.hocam ![]() | |
15 Şubat 2013 14:44 | ||
FECR | Cevap: Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... En güzel yoğurt evde yapılan yoğurttur | |
15 Şubat 2013 14:37 | ||
enderhafızım | Cevap: Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... ben yoğurdu çok tüketirim ama bize dışardan süt alınır evde yapılır yoğurt hepte ekşi olur. ![]() | |
15 Şubat 2013 14:26 | ||
FECR | Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... Yoğurdu Hayatınızdan Çıkarın! Çünkü... Çapa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, endüstriyel yoğurdun yoğurt olmadığını ve son dönemde artan kanser vakalarında bunun etkisinin ilk sırada olduğunu söyledi. Kanser hastalığı her geçen gün artıyor. Etrafımızda her gün birisine kanser teşhisi konulduğunu duyuyoruz. Uzmanlar, kanserdeki bu kadar yoğun bir artışı yalnızca sigara ile alkolle ve obezite ile açıklamanın mümkün olmadığını düşünüyor. Rotahaber'e konuşan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi öğretim üyesi Dr. Yavuz Dizdar bu kadar çok hasta ortaya çıkmasını herkesin maruz kaldığı bir etmenle olabileceği görüşünde. Beslenme açısından da birbirinden çok farklı sosyal statüdeki insanlarda da kanserin görüldüğüne dikkat çeken Dizdar, "şunları hayatınızdan çıkarın diyebileceğiniz neler var" sorusuna şu cevabı verdi: "Biz bilim adamları olarak geçtiğimiz yıllarda bunu çok tartıştık. Birinci sırada olan yoğurt hala ilk sıradaki yerini koruyor. Bizim ülkemizde yoğurt, diğer ülkelere göre açık ara daha çok tüketilen bir üründür. Yoğurt, beslenmeden öte insan vücudunun dengesinin korunması açısından da çok önemlidir." Bu sözleri ifade eden Yavuz Dizdar, bir noktanın altını çiziyor. "Ama işlemden geçmemiş, endüstriyel yoğurt olmamalı" diyor. Dizdar, endüstriyel yoğurttan niçin uzak durulması gerektiğini de şöyle anlayor: "Çünkü endüstriyel yoğurt, yapay bir ürün. Ekşimiyor, dolapta bekleyen yoğurdu haftalar boyunca üstten yemeye devam etseniz bir şey olmuyor. Bunu ben defalarca test etmiş biri olarak biliyorum. Biraz dikkat eden herkesin de bildiğini düşünüyorum. Bir ürün bu kadar çok tüketiliyorsa, bu kadar derin bir değişime gitti ise sorun var demektir. Bir gıdanın bozulma biçiminin dönüşmüş olması, ekşimenin ötesinde küflenmeyi bile atlıyor olması içerikte çok fazla değişiklik yapıldığını gösterir. Kimse kusura bakmasın. Bunlar yoğurt değiller. " Ana fermente ürünün yoğurt olduğunu hatırlatan Dizdar, maalesef Türkiye'de olmazsa olmazın başında yoğurt ve ayranın geldiğini hatırlatıyor. HER ŞEY SON 10 YILDA DEĞİŞTİ Türkiye'de yoğurdun bir 10-15 yıl önce kesinlikle böyle olmadığını hatırlatan Dizdar, bu yeni yoğurt yönteminin bilinçli bir şekilde Türkiye'ye dayatıldığını söyledi. Dizdar, bu güçlerin, yoğurda ilişkin Türkiye'deki yasal tebliğleri bile değiştirdiğini ifade etti. Kendisinin bu konuda eleştirileri gündeme getirdiğinde bazı endüstriyel yoğurt üreticilerinin, "Hocam size bozulmayan yoğurt verdik daha ne istiyorsunuz" diyenlerin olduğunu dile getirdi. Dizdar, "Peki hayatımızdan her şeyi ile yoğurdu çıkarmalı mıyız?" sorusuna da kesin bir cevap veriyor. "Kesinlikle hayatımızdan çıkarmamalıyız. Tam tersine mümkün olduğu kadar daha çok yer açmalıyız. Ama, endüstriyel yoğurdu bırakıp yoğurdu evde yapmalıyız" diyor. KAYNAK:TİMETÜRK |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|