01 Aralık 2013 17:36 | |
su damlası | Patatesli Yumusak Pogaca ![]() Patatesli Yumusak Pogaca Malzemeler: 2 yumurta (sarıları üzerine sürülecek) 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 bardak ılık su 2 yemek kaşığı kuru maya(büyük pakette satılan) 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ İçi için: 4 patates(haşlanmış ezilmiş) yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri pulbiber tuz susam isteğinize bağlı baharatta katabilirsiniz. Üzerine kurutulmuş maydanoz(yoksa kaşar peynirle süsleyebilirsiniz) Yapılışı: Öncelikle 2 kaşık maya şeker ve ılık suyu katıp kabarmasını sağlayın.Diğer taraftan yumurta sarıları hariç malzemeleri karıştırın.Mayayıda katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Hamur çok sert olmasın..Biraz bekleyen hamur yaklaşık 10 dakika kadar elinizle bezeler alın.Yuvarlayın elinizle hafif açın.Karnıyarık haline getirin.Patatesli karışımdan ortasına ekleyin.Üzerine yumurta sarısı sürün susam serpin.Tepside kabarmasını sağlayın.Önceden ısınmış 180-185 derecelik fırında pişirin.Afiyet olsun.. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|