27 Şubat 2014 05:54 | ||
azranur | Cevap: Medineweb Mutfağı Alıntı:
![]() | |
26 Şubat 2014 23:17 | ||
mehmet akif2 | Cevap: Medineweb Mutfağı Alıntı:
tuzlu pasta ya da kuru pasta ya elle değişik şekil verilir ya da hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla(çiçek-kalp-ay-kelebek....)şekil verilir su normal musluk suyu ılık olma şartı yok y yarım ölçü derken verilen malzemenin yarısı ile yapılıyor demek istedim tuzlu simitin şekli tuzlu kurabiye veya diğer adıyla kuru pastanın şekline örnek | |
26 Şubat 2014 20:08 | ||
azranur | Cevap: Medineweb Mutfağı Alıntı:
| |
26 Şubat 2014 19:13 | ||
mehmet akif2 | tuzlu simit tarifi ben de yeni denediğim ama çok gevrek ve güzel olan tuzlu simit veya tuzlu pasta tarifini paylaşayım mutlaka deneyin yarım ölçüden çok fazla çıkıyor tuzlu simit(pasta) 1 paket margarin 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 2 paket kabartma tozu 2 yumurta(tuzlu simit yapılacaksa sarısı hamura akı yüzüne kalıplarla şekil verilip tuzlu pasta yapılacaksa akı hamura sarısı yüzüne) 4 tatlı kaşığı toz şeker(şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz) 3 çay kaşığı kadar tuz yeterli gelir alabildiğince un üstüne susam |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|