Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Pastalar > FINCANDA KEK

Konu Başlıkları: FINCANDA KEK Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
09 Mayıs 2014 19:44
Lalü Aşk
Cevap: Medineweb Mutfağı

Nursen ablamm evet denenmeye değer bir tarif diye düşünüyorum,vazgeçemeyeceğiniz bir tarif olabilir benden söylemesi
09 Mayıs 2014 19:42
Lalü Aşk
Cevap: Medineweb Mutfağı

Sağol mihrinaz ablacim,e-wet bence de kesinlikle denemelisin çok güzel oluyor..gönül isterdi kendi ellerimle yapıp ikram edeyim hepinize
09 Mayıs 2014 19:14
nurşen35
Cevap: Medineweb Mutfağı

Lalü Aşk , çok farklı bir tarif, muhakkak denenmesi gerekli diye düşünüyorum.
Ellerine sağlık.
09 Mayıs 2014 17:56
Hâdimul İslam
Cevap: Medineweb Mutfağı

lalü aşk ellerine sağlık arkadaşım...bu tarifi hep yapmak istiyordum..kesinlikle denicem
not yazmasaydın aynı soruyu soracaktım
09 Mayıs 2014 17:47
Lalü Aşk
FINCANDA KEK

FINCANDA KEK
Malzemeler:- 1 yumurta- 1 çay bardağı süt- 1.5 çay bardağı şeker- 2 çay bardağı un- 2 yemek kaşığı kakao- 1 paket vanilya- 1 paket kabartma tozu Önce yumurtanın içine şeker ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, tozşeker derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle 2 dakika kadar çırpın.Sütü katıp 1 dakika daha çırptıktan sonra kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya devam edin devam edin. Diğer taraftan, nescafe fincanlarının içini iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde aktarın. İsterseniz fincanların içine kağıt kek kalıplarından da koyabilirsiniz Hamurla dolu fincanları geniş bir tencereye yerleştirin lık suyu tencerenin kenarından, fincanların yarısına kadar gelecek şekilde aktarın Orta ısılı ateşte, tenceredeki su kaynayıncaya kadar pişirin. Su kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağın kapatıp kısık ateşte, 20 dakika daha pişirin. tencerenin üzerini cam kapakla kapatırsanız keklerin kabardığın göreceksiniz 20 dakika pişen kekleri ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. fincanları dikkatlice tencereden çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırarak çıkarın ve servis tabağına ters çevirin. İsterseniz üzerlerini süsleyerek servise sunabilirsiniz...afiyet olsun
(Ben tencerenin üzerine ilk kağıt havlu yada mutfak havlusu kapatıp sonra kapagini kapatıyorm böylece buharlaşan sular keklerin üzerine damlamıyo)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.