Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı)

Konu Başlıkları: BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı) Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
13 Şubat 2015 18:12
Allahın kulu_
BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı)

BULGAR EKMEĞİ (Tereyağlı)


Bulgar ekmeği bildiğimiz ekmeklerden değil. Adı ekmek ama, tadı tereyağlı çörek gibi. Peynir ve zeytinle beraber nefis bir kahvaltılık. Yanına çay olmazsa olmazlardan tabi ;) Ben emek verilen tarifleri seviyorum. Yemesinden çok yapmasını seviyorum. Bu yüzden bu ekmeğin yapımı da çok eğlenceli geldi bana. Yapmak isteyenler için tarifimiz şöyle:
Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Yarım paket yaş maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un (Un çeşidine göre miktar değişebilir)
Arasına sürmek için: 200 gr. tereyağı
Ayrıca üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı
Bulgar Ekmeği Nasıl Yapılır?
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 4 parçaya bölün. Her parçayı yeniden 4’e bölün. Toplam 16 beze elde edeceksiniz.
  • Her bezeyi unlayarak, merdaneyle pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  • Hafifçe erittiğiniz tereyağını bezelerin üzerine sürün. Her biri 4 bezeden oluşan 4 tane grup olacak. İlk üç bezenin üzerine bolca tereyağı sürün. En üstteki 4. bezeye yağ sürmeyin.
  • İlk hazırladığınız beze grubundan başlayarak merdaneyle çok inceltmeden, dikdörtgen şeklinde açın. (Yani üstüste konmuş 4 beze birden açılacak)
  • Dikdörtgen şekli verdikten sonra üzerine kalan tereyağından sürün ve uzun kısımdan başlayarak rulo yapın.
  • Ruloyu geniş kısımları 2-3 cm. olacak şekilde üçgenler halinde kesin.
  • Üçgenleri tepsiye istediğiniz gibi fakat aralıklı olarak dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp üstü kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
  • Yeniden mayalanan ekmeği 200 derecelik fırına sürün. Üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet şifa olsun!

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.