Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"

Konu Başlıkları: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı" Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
19 Mart 2015 08:20
Allahın kulu_
Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"

Nursencim hamuru elinden mi kacirdin cik cik
19 Mart 2015 00:02
nurşen35
Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"

Çarşaf böreği ne kadar ince açılırsa o kadar da lezzeti çoğalır. Tavsiye ediyorum, herkes bu böreği yapmayı denemeli .
Fakat hamuru başınızın üzerine alıp, havada açmaya çalışırsanız , hamurun ellerinizden kaçıp gitmesine de engel olamazsınız

Siz iyisi mi, çarşafın üzerinde açmayı deneyin...
18 Mart 2015 21:56
su damlası
Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Eline saglik bacim yine dokturmussun illa denemek lazim?
Afiyet olsun..
Birlikte yapalım tüm foruma inşaALLAH..
18 Mart 2015 19:50
Allahın kulu_
Cevap: "Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"

Eline saglik bacim yine dokturmussun illa denemek lazim?
18 Mart 2015 19:44
su damlası
"Çarşaf Böreği Tarifi ve Yapılışı"



MALZEMELER

2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)

Tuz

Ic Harci Icin
1 kg Ispanak
1 Adet Buyuk Boy Sogan
Siviyag
Tuz



YAPILISI

Oncelikle ispanaklari yikayip dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla harmanlayip tuz ilave edin ve karistirin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip karistirin. Aldigi kadar unla iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri merdane yardimiyla pasta tabagi buyuklugunde acin yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Ispanakli harctan actiginiz hamurun uzerine serpistirin ve ortuyu kaldirarak hamurun iki tarafini fotograftaki gibi ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye ister uzunlamasina ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra boreklerin uzerine bez ortup 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip servis yapin.

AFIYET OLSUN
"Alıntı"

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.