19 Ağustos 2024 22:07 | |||
Mihrinaz |
Karbonati sadece suya katip içiyorum o günden sonra.)) Suyun alkali değerini 5 lt suya çay kaşığı ucuyla dahi koysanız artıyor benden söylemesi.)) Sirke karbonat işe yaradığı yerler var mutfakta özellikle ama temizlikte o günden beri kullnamm. Yaşadıklarım tekrar geldi gözümün önüne. Arap sabunu candır. Halı koltuk temizliğinde. Hatta tencere, tava altlarında inanılmaz etkili. Çamaşır suyu candan öte.))Aman ölçü kaçırmayın erken qatarakt sebebi imiş![]() | ||
17 Ağustos 2024 17:19 | |||
Esma_Nur | Alıntı:
![]() | ||
17 Ağustos 2024 17:16 | |||
Esma_Nur | Klasik kek yaparken malzeme de süt veya yoğurt kullanmak yerine bir bardak ılık su ve üç kaşık nişasta kullanırsanız kekiniz hem sünger gibi olur hemde geç bayatlar. | ||
13Haziran 2021 19:59 | |||
Mihrinaz |
[emoji615]Ekşiyen yoğurdu sakın dökmeyin. [emoji732]Bir tencereye alıp ocağa koyun içine yoğurduna göre bir veya iki kaşık tuz atın. Kaynatın. Sonra bir tülbentten veya ince bir süzgeçten süzün.Uzerine hafif bir agırlik koyarak icindeki suyu süzdürüp kuru lor elde edebilirisniz. Mis gibi lor peyniriniz hazır. Neye koyarsanız gözleme poğaça omlet börek şahane oluyor. [emoji732]Hatta hazırladığınız lor peynirinin içine zahter-pul biber-kekik gibi baharatlar koyarak aromatik bir nevi otlu peynir bile yapabilirsiniz. Buzlukta muhafaza edin. [emoji732]Artan suyu da dökmeyin. Çok güzel çorbalar, poğaça börek harcı yapabilirsiniz ? [emoji732]Ekşi yogurdun ayranı da, ayran aşı gibi çorbasida çok güzel olur. Dökmeyin yeter ki. Afiyetle ve şifa ile efenim. | ||
06 Kasım 2016 21:44 | |||
Allahın kulu_ |
turşuya sonradan tuz atılmadığı gibi bir şey ne annemden nede kaynanamdan duydum bilmiyorum fakat tuz az olursa turşu eriyor tuzu eritip atarsan daha iyi olur çünkü tuz eriyene kadar turşunun erime ihtimali yüksek bende 2 küçük bidona kurmuştum biri biraz büyüktü büyük olanın tuzu ayarlayamadım az erir gibiydi üstüne tuz attım şimdi kurtardım eriyenleri alıp kavurdum kalan sağlar bizimdir![]() | ||
05 Kasım 2016 22:18 | |||
Mihrinaz |
Forumun maharetli uyelerine bir sorum olacak... Tuzu az olmuş,bir hafta once kurulan turşuya ,tekrar tuz ilavesi nasıl yapılır. ![]() | ||
09 Eylül 2016 10:05 | |||
Mihrinaz | Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Bir kere denedim dahada yapmadım ![]() ![]() ![]() | ||
02Haziran 2015 18:05 | |||
Allahın kulu_ | Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Az daha unutuyordum pas cöz fayans aralarini bembeyaz yapiyo ![]() ![]() | ||
02Haziran 2015 18:03 | |||
Allahın kulu_ | Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler Kek hamuruna limon kabugu cok yskisiyor Brovni ysparken mutlaka katin Kokusu muhtesem Birde uzerine ayirdiginiz karidima sut kstip pisirin keki sogutun az oyle dokun Afiyet olsun. | ||
13 Nisan 2015 15:30 | |||
zeynepnm | Cevap: Medineweb Üyelerine Pratik Bilgiler abla n'aptin beya!! Onun için hayattan soğumaya değmez [emoji3] [emoji3] herşeyin bir cozumu vardır dimi.. | ||
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|