Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Sebze Yemekleri > Medineweb Mutfağı Patlıcan Yemekleri

Konu Başlıkları: Medineweb Mutfağı Patlıcan Yemekleri Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
05 Mart 2025 12:48
Mihrinaz Fırında Kıymalı Patlıcan Musakka Tarifi İçin Malzemeler

3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet patlıcan
Yarım kilo normal kıyma
2 domates
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su (salçayı çözdürmek için)
Maydanoz
Karabiber, kırmızı pul biber

Patlıcanlar alacalı şekilde sorulur ve 1 parmak kalınlıkta veya küp küp kesilir, kızgın yağda yada airfryda kızartılır.
Ayrı bir tencereye soğan hafif yağda kavrulur.
Doğranan domates eklenir 3 dk. kadar kavrulur.
Baharatlar eklenir, kıymalarda güzelce kavrulur.
En son maydanoz eklenir.
Kızartılan patlıcanlar borcama yada küçük bir tepsiye dizilir.
Üzerine kıymalı harcımızdan eşit şekilde patlıcanların üzerine yayalım.
Sonra bu işlem bitince bir kasenin içine salça ve su ekleyip karıştıralım, tepsimizin üzerine dökelim. Çok sulu olmasın dikkat edin. 1. 5 su bardağı yeterli.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişene kadar tutuyoruz. Afiyet olsun.

Tavsiye: Bir veya iki tane patatesi küp küp doğrayıp, kızartın patlicanla karıştırın. Üzerine harcını dökün fırınlayın. Patlıcana mesafeli olanlar için iyi bir karışım.
Şifa ile...
18 Mayıs 2019 12:15
Mihrinaz Patlıcan kilosu 5 tl
Etsiz tarif yok. Kuşbaşı 45tl. Mutfak yangın yeri.

Zeytinyağlısını yapalım mutfaklarının vazgeçilmezi patlıcanın dedim ammmaaa...Kırmızı biber kilosu 20 tl- biber 5 tl- soğan domatese hiç girmeyeyim... Et daha iyi sanki))))Ekmek yoksa pasta yesinler demek gibi birşey oldu))) Tane ile alın demekten başka önerim yok.

Buyurun tarife...



Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri

4-5 adet patlıcan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi (ben 4-5 yemek kaşığı domates sosu kullandım)
yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz


Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Yapımı Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına 4’e bölünür, sonrasında küp küp dilimlenir. Patlıcanlar tuzlu suda yaklaşık 20dk kadar beklemeye bırakılır.
Bu arada soğanlar yemeklik doğranır. Kırmızı biber ve yeşil biberin içleri boşaltılır, doğranarak hazır edilir.
Tencereye zeytinyağı alınarak soğanlar eklenir, hafif pembeleştikten sonra biberler eklenir. Bir kaç dakika kavrulduktan sonra suyunu süzüp yıkanan patlıcanlar ilave edilir. Son olarak domates sosu da eklenerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlanır.
Patlıcanlar yumuşayıp piştikten sonra ocak kapatılır. Afiyet olsun

Bu yemeği ister soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz.


Patlıcan yemeği püf noktası
Patlıcanların acısının çıkması için küp küp doğrandıktan sonra tuzlu suda bekletilmelidir.
19Haziran 2017 00:49
mehmet akif2 evet çok şey hazırlamışsın yarın da yersiniz bir de dolma tatlı çok olunca buzluğa koyuyorum ben

benim de bugün yemeklerim arttı misafirim de tatlı getirince kadayıfın bir kısmını saklama kabı ile buzluğa koydum yoksa hepsi araya giderdi bitene kadar
19Haziran 2017 00:20
Allahın kulu_ Mercimek corbasi
Taze fasulye zeytinyagli
Firinda kofte
Pilav
Bezelye tursusu salata kirmizi biberli salata
Kara lahana dolma
Sekerpare
Bahcemizde dut ve can erigi malta erigi
Cok yapmisim sadece meyve yedik kimse yemek yemedi corba salata meyve cay tatli yetti fakat insanin gozu ac oluyor
18Haziran 2017 10:48
mehmet akif2
Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yarin iftara misafirim var ne yapsam
benim bugüne misafirim var

yoğurtlu çorba
fırında patates baget
karnıyarık
pirinç pilavı
salata
kadayıf
hoşaf zaten her zaman oluyor

daha sonra da meyve

tek çeşit yemek de yeterliydi ama bayan misafirim et yiyemediği için tavuk da yapacağım yemek miktarlarını çok tutmuyacağım ama kalan ertesi güne zaten yenir

yaprak sarması börek başka salata çeşitleri yapılsa zaten yenmiyor iftarda

sen de malzemene göre yaptığın bedenen gücünü aşmamak şartıyla iftar menünü oluşturabilirsin

sen de ne hazırladığını yaz bizlere fikir olsun
18Haziran 2017 03:35
Allahın kulu_ 9 kisi simdiden iftarda patlocan yapmayi sahurda n karar verip illa patlicansiz olmaz deyup konuya dalmis bulunuyorlar afiyet olsun su damlasi mihrinaz editlerimize tesekkurler konuyu zenginlestirdiler
18Haziran 2017 03:35
Allahın kulu_ Yarin iftara misafirim var ne yapsam
18Haziran 2017 03:03
Mihrinaz
Alıntı:
su damlası Üyemizden Alıntı Mesajı göster
HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ



Malzemeler

4 büyük patlıcan
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
300 gr. kuşbaşı et
1 orta boy soğan
2 adet biber
2 adet domates rendesi
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Hünkar beğendi nasıl yapılır?

Eti ısıtılmış bir tencereye alıp yüksek ateşte karıştırarak kavurun.
Kendi suyunu verince ağzını kapatıp, saldığı suyu çekene kadar pişirin. Eğer dana eti kullanacaksanız, eti düdüklüde pişirmeniz daha iyi olacaktır.
Pişen ete doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 10 dakika kadar pişirin.
Domates rendesini tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Domates suyunu çekince altını kapatın.
Patlıcanları bir kaç yerinden delerek tercihen ocak üzerinde közleyin.
Bekletmeden kabuklarını soyup bir kaba alın.
Acı suyunun çıkması için: Üzerlerine 1 çay bardağı sütü gezdirin ve üzerini kapatacak kadar su ekleyin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekleyin. Daha sonra patlıcanları normal suya tutup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Bu şekilde patlıcanların rengi açılacaktır.
Patlıcanları küçük küçük doğrayıp, bıçakla döver gibi yaparak ezin.
Bir tencereye tereyağı ve unu alıp,unun kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcanları çok az karabiberi ve tuzu ekleyip karıştırın.2 dakika kadar bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp yayın.
Üzerine sıcak olarak önceden pişirdiğiniz eti koyun. Soğutmadan servis edin.
"Afiyet olsun"
"Alıntı"
Davetlerinizin ve sofralarınizın vazgecilmezi olacaktirewet000Kesinlikle denemelisiniz. Sagolasın su damlası editimŞahane bir tarif... Beğendiyi fazla yapmak istediginizde un ve yağ ölçüsünüde ona mukabil artırın..Denemeniz tavsiye olunurewet000
27Haziran 2015 15:38
Allahın kulu_
Cevap: patlıcan yemekleri

Patlicani bnde cok severim salatasin tursusuna kadar cok guzel bir sebze gercekten etli etsiz her tur yemegi guzel sukurler olsun rabbim verdigin butun nimetlerine elhamdulillah
27Haziran 2015 00:47
Mihrinaz
Cevap: patlıcan yemekleri

Alıntı:
Allahın kulu_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Anladim patlican yemegini herkes seviyor 57 uye okuyor
Yarin ki menum
Belli patlican yemegi
patlıcan sofraların baştacı.davetlerin vazgeçilmezi.bir sebze etle buluştuğundada..salataya girdiğindede..yalnız başına piştığinde bile(közlemişi kızarmışı).ancak bukadar güzel ve lezzetli sonuçlar verebilir..kıymeti bilinesi bir sebze..onsuz sofra eksik sanki..ana yemeklerin baştacı olmayı hep hakediyor..hal böyle olunca nerde patlıcan yemeği tarifi varsa yurdum insanı orda demektir herkese hayırlı sahurlar..patlıcan lı bir yemeğin bulunduğu hayırlı iftarlar
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.