22 Temmuz 2017 19:07 | |
mehmet akif2 |
Amin inşallah ecmain olsun su damlam İç harcı konmadan da yapılabilir içine ceviz de koyulabilir Ceviz koymayı kendimce yapmıştım Kayseri'ye özel uygulama değil Şimdi sana söylerken aklıma geldi iç harcına peynirli veya patatesli harc konulabilir Bence yakışır birkaç tanesine denenebilir |
22 Temmuz 2017 16:33 | |
su damlası |
Ellerin dert görmesin canom..çok güzel görünüyo emeğine sağlık..Ayrı yaptın hazırladın .bir de bizlere sunmak için o kadar güzel açıklamalı anlattın.. Rabbim razı olsun..En kısa zamanda denicem inşaAllah..yanlız un koymamız şartmı iç malzeme olarak... |
22 Temmuz 2017 15:47 | |
mehmet akif2 | açma ketemiz yemeye hazır fırın sıcaklığı ve süresi sizin fırınınıza bağlı ben başta her mayalı hamurda olduğu gibi 150 derecede biraz tepsi mayası gelmesini bekliyorum yani biraz kabarmasını bekliyorum sonra 200 derecede pişiriyorum afiyet olsun şifa olsun |
22 Temmuz 2017 15:44 | |
mehmet akif2 | katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir baktınız katladınız biraz kalın geldi elinizle biraz daha bastırıp inceltin üzerine yumurta sarısı sürün susam çörek otu karışımı da döküm |
22 Temmuz 2017 15:42 | |
mehmet akif2 | anlaşılsın diye bir tane daha fotoğraf çektim 4 uçda bohça gibi katlanır |
22 Temmuz 2017 15:41 | |
mehmet akif2 | bohça şeklinde katlanır |
22 Temmuz 2017 13:29 | |
mehmet akif2 | bıçak ile göz kararı belli aralıklarda kesiyoruz kestiğimizi tekrar açacağız o nedenle çok kalın kesmiyelim resimdeki gibi kesseniz normal büyüklükte oluyor bir de hamuru ve dışı yağlı olduğu için hamuru çok aşırı kalın bırakmıyalım zaten kabaracak resimde inşallah anlaşılırdır hamuru kare olarak açıp ortasına biraz ilk mesajda tarif ettiğim kavrulmuş unu yayıyoruz unun miktarı çok olsa hamurdan dökülme yapar ortasına 1 tatlı kaşığı gibi yayılsa yeterli olur |
22 Temmuz 2017 13:13 | |
mehmet akif2 | 3 katı açıp yağladıktan sonra resimdeki gibi rulo olarak kıvıralım hamur yırtılma yapabilir bunlar hiç sorun değil |
22 Temmuz 2017 13:12 | |
mehmet akif2 | hamurun her katına yağ sürülür sıvı yağ da kullanabilirsiniz ama margarin ile yapılıyor 1 paket margarini tavada eritelim her katına yağ sürelim 1 paket margarin 1 ölçüye yetiyor her katına 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin gider tahmini söylüyorum ben göz kararı yetecek şekilde açılmış hamura döküyorum hamurun uçlarını katlaya katlaya her tarafına yağın gelmesini sağlıyorum |
22 Temmuz 2017 13:08 | |
mehmet akif2 | hamurumuzu başta ikiye bölelim sonra her parçayı 3 parçaya bölerek 6 büyük beze elde edelim 3'erli olarak açacağız bezeyi un kullanarak açın baktınız çok yapışıyor kenarlarını oklavayı bastırarak açın yani oklavaya sarmadan çok aşırı ince olmasına gerek yok ama çok az açıp da bırakmıyalım |
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|