Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > MEDİNEWEB KAYSERİ "AÇMA KETESİ"

Konu Başlıkları: MEDİNEWEB KAYSERİ "AÇMA KETESİ" Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Temmuz 2017 19:07
mehmet akif2 Amin inşallah ecmain olsun su damlam

İç harcı konmadan da yapılabilir içine ceviz de koyulabilir

Ceviz koymayı kendimce yapmıştım Kayseri'ye özel uygulama değil

Şimdi sana söylerken aklıma geldi iç harcına peynirli veya patatesli harc konulabilir

Bence yakışır birkaç tanesine denenebilir
22 Temmuz 2017 16:33
su damlası Ellerin dert görmesin canom..çok güzel görünüyo emeğine sağlık..Ayrı yaptın hazırladın .bir de bizlere sunmak için o kadar güzel açıklamalı anlattın..
Rabbim razı olsun..En kısa zamanda denicem inşaAllah..yanlız un koymamız şartmı iç malzeme olarak...
22 Temmuz 2017 15:47
mehmet akif2 açma ketemiz yemeye hazır

fırın sıcaklığı ve süresi sizin fırınınıza bağlı

ben başta her mayalı hamurda olduğu gibi 150 derecede biraz tepsi mayası gelmesini bekliyorum yani biraz kabarmasını bekliyorum

sonra 200 derecede pişiriyorum

afiyet olsun şifa olsun
22 Temmuz 2017 15:44
mehmet akif2 katlanan yer alta gelecek şekilde tepsiye dizilir baktınız katladınız biraz kalın geldi elinizle biraz daha bastırıp inceltin

üzerine yumurta sarısı sürün susam çörek otu karışımı da döküm

22 Temmuz 2017 15:42
mehmet akif2 anlaşılsın diye bir tane daha fotoğraf çektim 4 uçda bohça gibi katlanır
22 Temmuz 2017 15:41
mehmet akif2 bohça şeklinde katlanır
22 Temmuz 2017 13:29
mehmet akif2 bıçak ile göz kararı belli aralıklarda kesiyoruz

kestiğimizi tekrar açacağız o nedenle çok kalın kesmiyelim resimdeki gibi kesseniz normal büyüklükte oluyor bir de hamuru ve dışı yağlı olduğu için hamuru çok aşırı kalın bırakmıyalım zaten kabaracak resimde inşallah anlaşılırdır

hamuru kare olarak açıp ortasına biraz ilk mesajda tarif ettiğim kavrulmuş unu yayıyoruz

unun miktarı çok olsa hamurdan dökülme yapar ortasına 1 tatlı kaşığı gibi yayılsa yeterli olur
22 Temmuz 2017 13:13
mehmet akif2 3 katı açıp yağladıktan sonra resimdeki gibi rulo olarak kıvıralım

hamur yırtılma yapabilir bunlar hiç sorun değil


22 Temmuz 2017 13:12
mehmet akif2 hamurun her katına yağ sürülür sıvı yağ da kullanabilirsiniz ama margarin ile yapılıyor

1 paket margarini tavada eritelim her katına yağ sürelim

1 paket margarin 1 ölçüye yetiyor her katına 4 yemek kaşığı eritilmiş margarin gider tahmini söylüyorum ben göz kararı yetecek şekilde açılmış hamura döküyorum hamurun uçlarını katlaya katlaya her tarafına yağın gelmesini sağlıyorum
22 Temmuz 2017 13:08
mehmet akif2 hamurumuzu başta ikiye bölelim sonra her parçayı 3 parçaya bölerek 6 büyük beze elde edelim

3'erli olarak açacağız

bezeyi un kullanarak açın baktınız çok yapışıyor kenarlarını oklavayı bastırarak açın yani oklavaya sarmadan

çok aşırı ince olmasına gerek yok ama çok az açıp da bırakmıyalım
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.