07 Ekim 2017 23:19 | ||
mehmet akif2 |
elinize sağlık ben domatesi çok sevdiğim için bu sosları da çok seviyorum![]() | |
07 Ekim 2017 17:09 | ||
su damlası | Benim domates soslu turşular da bunlar ..küçük kavonozlara yaptım ..kullanımı daha kolay olsun diye ... | |
15 Eylül 2017 16:27 | ||
Hâdimul İslam | Alıntı:
![]() Bir de ilk gun kavanozunda tursunuz tastikca kasikla asağiya dogru bastirin... Yer acilıp baya cokecektir turşunuz zaten..sonrada sikica agzini kapayip atın buzdolabina.. | |
10 Eylül 2017 23:30 | ||
su damlası |
Ellerin dert görmesin..Bende aynı şekilde yapıyorum.yanlız biberlerim biberiye biberi ..yemesi çok acı olsada tadı mükemmel.. Kısır ve bat yani Tokat batı'nın yanında mükemmel gidiyo. Teşekkürler canom emeğine sağlık.. | |
10 Eylül 2017 23:01 | ||
Hâdimul İslam | Domates Soslu Biber Turşusu-Medineweb Mutfağı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler (2,5 kg.lık kavanoz için) Yarım kg kadar ince tatli kıl biber 2-2,5 kg. kadar domates 7-8 iri diş sarmısak 1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun) Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz veya kereviz zeytinyağı Soslu Turşu nasıl yapılır? Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın. İstediginiz boyitlarda bölerek kavanoza yerleştirin )Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin. Sirke tuz ekleyip iyice karıştırın.Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın. Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor. Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin. Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu*doğramadan*turşunun ağzına yerleştirin.Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapatın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş* almıyan bir yerde*7 ila 10*gün kadar* bekleyin.Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2,5 kg lık kavonazlara yaptım aynı ölçülerle...Dilerseniz biberleri daha az tutup domates sosunu daha fazla koyabilirsiniz.. Mutlaka iki parmak kadar boşluk birakın kavanozlarda.Ekşimeye basladıkça yukari çıkacak malzemeler.. Hemen olgunlasmasinı istemiyorsaniz bir gece kabarmasini bekledikten sonra ağzını sıkıca kapayıp buzdolabina koyun... Afiyet şifa olsun efenim |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|