Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MİZAH.::. > MultiMedya-İzleme Vb > Gündem/ Manşetler > Türkiye Kalkanı / Manşet

Konu Başlıkları: Türkiye Kalkanı / Manşet Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
22 Ekim 2017 18:03
nurşen35
Türkiye Kalkanı / Manşet

Türkiye Kalkanı

Suriye’deki terör koridorunu kesmek ve tehditleri bertaraf etmek için Fırat Kalkanı’nı başlatan Türkiye, güvenlik çemberini genişletiyor. Azez, Cerablus ve El Bab’ı temizleyen TSK buna son olarak İdlib’i ekledi. Şimdi Afrin ve Münbiç için gün sayılıyor.





​Türkiye, attığı adımlarla bölgede kurulan oyunları bozuyor.




[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]







Türkiye, attığı adımlarla bölgede kurulan oyunları bozuyor. DEAŞ'ı süpürmek ve Suriyelilerin güven içinde yaşayacağı bir bölge tesis etmek için yapılan Fırat Kalkanı Harekâtı sayesinde terör koridoruna büyük bir hançer vuruldu. Azez-Bab-Cerablus üçgeninde 2 bin 15 kilometrekarelik alanın güvenli hale getirilmesiyle birlikte yüzbinlerce Suriyeli bu bölgeye geri döndü. Azez, Dabık, Bab, Cerablus sakinleri evlerinde huzurla yaşar hale geldi. TSK, bugünlerde ise daha batıdaki İdlib’de güvenlik harekâtı yürütüyor. Türkiye, milyonlarca mazlumun güvenliği için umut oldu.
MÜNBİÇ VE AFRİN SIRADA
Türkiye’ye sığınan çok sayıda Suriyelinin, Bab’dan İdlib’e uzanan bölgenin tamamen güvenli hale getirilmesiyle birlikte ülkelerine dönmeyi beklediği belirtiliyor. Planlamalara göre, Fırat Kalkanı genişleyerek devam edecek. Azez-Cerablus-Bab-İdlib hattında güvenli bir koridor oluşacak. Münbiç ve Afrin’in de terörist unsurlardan arındırılarak güvenli hale getirilmesiyle birlikte Türkiye, 911 km’lik Suriye sınırının 511 km’lik büyük kısmında düzeni sağlamış olacak. Bu bölge uzun yıllar Türkmenlerin yaşadığı topraklar olarak biliniyor. Irak’ta ise Ovaköy ticaret yoluyla terör kuşağını yarmayı planlayan Türkiye, Irak ve İran ile atılacak ortak adımlarla başta Kerkük ve Musul olmak üzere Barzani işgali sonucu nüfusu değiştirilen yerleri yeniden eski haline döndürecek. Ovaköy projesi sayesinde Irak’taki PKK ile Suriye’deki PYD arasındaki ikmal hattı kesilecek. Dicle’nin batısı da tamamen Bağdat'ın kontrolüne geçecek.
BİZ GELİNCE GİDECEKLER
Sınır ötesinde PKK'ya yönelik ortak operasyonlar da gündemde. Zap’tan Sincar’a tüm bölgenin teröristlerden temizlenmesi amaçlanıyor. Akdeniz’den İran sınırına uzanan hatta ‘Türkiye Kalkanı’ anlamına gelen operasyonlar zinciri, bölge ülkeleriyle işbirliği içinde atılacak. Terörist koridor planlarını çöpe gönderecek harekâtla birlikte istilacılar da bölgeyi terk etmek zorunda kalacak.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.