06 Kasım 2017 19:49 | |
su damlası | Kolay anlatılımlı güzel çörek.. |
06 Kasım 2017 19:46 | |
su damlası | "HAŞHAŞLI TAHİNLİ KOLAY ÇÖREK"/medineweb mutfağı Malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 yumurta (Sarısı üzerine) 1 çay bardağı sıvıyağ Yarım paket yaş maya (21 gr.) 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı kadar un İç malzemesi Bir küçük kase haşhaş ezmesi, Bir çay bardağı tahin, 4-5 yemek kaşığı sıvıyağ Ayrıca toz şeker.. Haşhaşlı Tahinli Lokum Tarifi Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur hazırlayın Mayalanana kadar beklediğiniz hamuru 1 veya 2 bezeye bölüp iki yufka kalınlığında açın. Haşhaş, tahin ve sıvıyağı bir kapta karıştırıp bu yufkanın üzerine yayın. 2-3 yemek kaşığı kadar şeker serpin. Bir ucundan başlayıp rulo yapın. İki parmak kalınlığında dilimlere kesip yağlanmış bir fırın tepsinine hafif aralıklı olarak dizin. 1 çay kaşığı yoğurdu yumurta sarısıyla karıştırıp çöreklerin üzerine sürün. Yarım saat kadar tepside mayalandırıp, 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|