Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > "Kıymalı yağlama/şebit"/medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: "Kıymalı yağlama/şebit"/medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18Haziran 2024 10:07
su damlası Gelde yeme 🤭
11 Ocak 2018 20:13
su damlası Karışık menü olsun artık idare edelim..5
11 Ocak 2018 19:23
Hâdimul İslam Yok bu gözleme olmuş
Biz şiltemiydi neydi işte o yağlamadan istiyoruz
ga/li/p

Buldum da bulanıyorum tam oklavalığım heee
11 Ocak 2018 15:16
su damlası Tavada pişmesi de mükemmel..
11 Ocak 2018 15:14
su damlası Sorma gitsin canom ..Form aç kalmasın diye bir ugraştım ..Birazda peynirli yapıyım dedim ...
İlkindi çayına yetişti şükür..
Afiyet olsun.
10 Ocak 2018 23:27
Hâdimul İslam Birde bu mu var..Amaniinn
İnciten satırlar da yazarım...İncecik lavaşlarda açar yağlama yaparım diyosun yani editim
Mutfakta acaip bir haraketlilik söz konusu..Allah bereket versin...Melemenciler görmesin yalnız

Yapıp dağıtalım foruma)))
10 Ocak 2018 17:09
su damlası Hamurlarımızı da açalım..
Medineweb'e yeter gibi
10 Ocak 2018 17:07
su damlası
"Kıymalı yağlama/şebit"/medineweb mutfağı

Tarifimiz şöyle:

Lavaş için:

Malzemeler

2 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya
5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım)
Kıymalı Harç için

1 çay bardağı zeytinyağı
400 gr.kıyma
2 adet soğan
3-4 adet biber
3 adet domates
Biraz maydanoz
Karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz
Arzuya göre bir çay kaşığı kimyon
Yağlama veya şebit nasıl yapılır?

Lavaş hamurunu hazırlayıp 1 saat kadar dinlendirin. Detaylı lavaş tarifi için Buraya tıklayınız.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, oklavayla büyük boy pasta tabağı kadar açın.
Kızgın tavada altlı üstlü pişirip lavaş tarifinde anlattığım gibi su püskürterek lavaşları ıslatın.
Diğer tarafta zeytinyağını derin bir tavaya alıp ısıtın. Kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun.
Küçük doğranmış soğanları ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar yeniden kavurun. Domatesleri rendelenmiş olarak ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirin. İnce doğranmış maydanoz, tuz, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Çok kuru bir iç olduysa 1 çay bardağı sıcak su ekleyin.
Lavaşlardan birini yuvarlak düz bir servis tabağına alın. Üzerine 1 dolu kaşık kıymalı harçtan sürün. 1 kat lavaş, 1 kat harç olarak malzemeler bitene kadar üst üste dizmeye devam edin.
Pasta dilimler gibi 4 e kesip servis edin.
Yanına tercihen sarımsaklı yoğurt koyup ikram edin.
Kıymalı yağlama beklemeye gelmez. Sıcak sıcak güzel olur.
Afiyet şifa olsun.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.