18Haziran 2024 10:07 | |
su damlası | Gelde yeme 🤭 |
11 Ocak 2018 20:13 | |
su damlası |
Karışık menü olsun artık idare edelim..5![]() ![]() |
11 Ocak 2018 19:23 | |
Hâdimul İslam |
Yok bu gözleme olmuş![]() Biz şiltemiydi neydi işte o yağlamadan istiyoruz ![]() ga/li/p Buldum da bulanıyorum tam oklavalığım heee ![]() ![]() |
11 Ocak 2018 15:16 | |
su damlası | Tavada pişmesi de mükemmel.. |
11 Ocak 2018 15:14 | |
su damlası |
Sorma gitsin canom ..Form aç kalmasın diye bir ugraştım ..Birazda peynirli yapıyım dedim ...![]() İlkindi çayına yetişti şükür.. Afiyet olsun. ![]() |
10 Ocak 2018 23:27 | |
Hâdimul İslam |
Birde bu mu var..Amaniinn![]() İnciten satırlar da yazarım...İncecik lavaşlarda açar yağlama yaparım diyosun yani editim ![]() Mutfakta acaip bir haraketlilik söz konusu..Allah bereket versin...Melemenciler görmesin yalnız ![]() ![]() Yapıp dağıtalım foruma))) |
10 Ocak 2018 17:09 | |
su damlası |
Hamurlarımızı da açalım.. Medineweb'e yeter gibi ![]() |
10 Ocak 2018 17:07 | |
su damlası | "Kıymalı yağlama/şebit"/medineweb mutfağı Tarifimiz şöyle: Lavaş için: Malzemeler 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya 5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım) Kıymalı Harç için 1 çay bardağı zeytinyağı 400 gr.kıyma 2 adet soğan 3-4 adet biber 3 adet domates Biraz maydanoz Karabiber, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, tuz Arzuya göre bir çay kaşığı kimyon Yağlama veya şebit nasıl yapılır? Lavaş hamurunu hazırlayıp 1 saat kadar dinlendirin. Detaylı lavaş tarifi için Buraya tıklayınız. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, oklavayla büyük boy pasta tabağı kadar açın. Kızgın tavada altlı üstlü pişirip lavaş tarifinde anlattığım gibi su püskürterek lavaşları ıslatın. Diğer tarafta zeytinyağını derin bir tavaya alıp ısıtın. Kıymayı ekleyip karıştırarak kavurun. Küçük doğranmış soğanları ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar yeniden kavurun. Domatesleri rendelenmiş olarak ekleyin. Suyunu yarı yarıya çekene kadar pişirin. İnce doğranmış maydanoz, tuz, kırmızı biber, kimyon ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Çok kuru bir iç olduysa 1 çay bardağı sıcak su ekleyin. Lavaşlardan birini yuvarlak düz bir servis tabağına alın. Üzerine 1 dolu kaşık kıymalı harçtan sürün. 1 kat lavaş, 1 kat harç olarak malzemeler bitene kadar üst üste dizmeye devam edin. Pasta dilimler gibi 4 e kesip servis edin. Yanına tercihen sarımsaklı yoğurt koyup ikram edin. Kıymalı yağlama beklemeye gelmez. Sıcak sıcak güzel olur. Afiyet şifa olsun. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|