Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Makarna ve Pilavlar > "Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı

Konu Başlıkları: "Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
24 Mayıs 2018 12:46
su damlası Bencede harika olmuş ellerine sağlık ..
Tavuk koymasakda mercimek var doyurucu zaten..
Ben çok seviyorum bu pilavı..
Lezzetli ve doyurucu..

Hafdada bir yeşil mercimeği tüketmekte fayda var .unutkanlığa ve kansızlığa iyi geliyor..
Bu bilgiyide paylaşmış olalım..
24 Mayıs 2018 12:34
mehmet akif2 bu mesajı görünce ben de yapayım dedim ama pul biber ve nar ekşisi koymadım

kuru soğanı terayağ ve sıvı yağ karışımıyla kavurdum mercimeği ayrı yerde haşlamıştım içine atıp kalan suyunu çekmesini sağladım

bulguru ekledim

bir gün önce yemeğe kullandığım tavuk suyunu buzdolaptan çıkarıp ısıttım döktüm

bir gün öncesinden tavuk eti de vardı tavaya tavuk etlerini koydum biraz sıvı yağ 3 diş sarımsak ısınınca biraz su ile dağıtmadan karıştırdım pişen pilavın içine ekledim ikisi birlikte demlendi

sarımsak tadı hafif geliyor ama güzel lezzet oluyor

eşim tavuğu çok sevmiyor tavuğun kokusunu bastırmak için sarımsak kullanıyorum güzel de oluyor
20 Mayıs 2018 18:32
Allahın kulu_ Eline sağlık kardesim bende bulgur pilavıni princ ile arpa eehriyeyi karıştırıp yaptim.
20 Mayıs 2018 16:16
su damlası
"Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı

Malzemeler1 su bardağı
iri bulgur
1/2 su bardağı
yeşil mercimek
1 adet
soğan
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
tereyağ
1 tatlı kaşığı
tuz (azaltıp arttırılabilir)
1 çay kaşığı
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı
nar ekşisi

Nasıl Yapılır?
Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın.

Bulguru tereyağda 2 dakika kadar kavurun ve 1 e 1,5 oranında su koyup, tuzunu da ekleyip pişirin.

Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatın demlensin.

Küçük bir sahanda, piyazlık ince ince doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar yumuşayınca pul biberi ve nar ekşisini de ekleyin ve altını kapatın.

Bir porsiyonluk küçük bir kaseyi hafif ıslatın. İçine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekleyin.

Servis ÖnerisiSunum sırasında üzerine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirisiniz.

Afiyet olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.