24 Mayıs 2018 12:46 | |
su damlası |
Bencede harika olmuş ellerine sağlık .. Tavuk koymasakda mercimek var doyurucu zaten.. Ben çok seviyorum bu pilavı.. Lezzetli ve doyurucu.. Hafdada bir yeşil mercimeği tüketmekte fayda var .unutkanlığa ve kansızlığa iyi geliyor.. Bu bilgiyide paylaşmış olalım.. ![]() |
24 Mayıs 2018 12:34 | |
mehmet akif2 |
bu mesajı görünce ben de yapayım dedim ama pul biber ve nar ekşisi koymadım kuru soğanı terayağ ve sıvı yağ karışımıyla kavurdum mercimeği ayrı yerde haşlamıştım içine atıp kalan suyunu çekmesini sağladım bulguru ekledim bir gün önce yemeğe kullandığım tavuk suyunu buzdolaptan çıkarıp ısıttım döktüm bir gün öncesinden tavuk eti de vardı tavaya tavuk etlerini koydum biraz sıvı yağ 3 diş sarımsak ısınınca biraz su ile dağıtmadan karıştırdım pişen pilavın içine ekledim ikisi birlikte demlendi sarımsak tadı hafif geliyor ama güzel lezzet oluyor eşim tavuğu çok sevmiyor tavuğun kokusunu bastırmak için sarımsak kullanıyorum güzel de oluyor |
20 Mayıs 2018 18:32 | |
Allahın kulu_ | Eline sağlık kardesim bende bulgur pilavıni princ ile arpa eehriyeyi karıştırıp yaptim. |
20 Mayıs 2018 16:16 | |
su damlası | "Mercimekli Bulgur Pilavı"/medineweb mutfağı Malzemeler1 su bardağı iri bulgur 1/2 su bardağı yeşil mercimek 1 adet soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı nar ekşisi Nasıl Yapılır? Yeşil mercimekleri haşlayın, suyunu süzün, kenara alın. Bulguru tereyağda 2 dakika kadar kavurun ve 1 e 1,5 oranında su koyup, tuzunu da ekleyip pişirin. Suyunu çekmesine yakın mercimekleri de içine atın ve şöyle bir çevirin. Suyunu çekince altını kapatın demlensin. Küçük bir sahanda, piyazlık ince ince doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Soğanlar yumuşayınca pul biberi ve nar ekşisini de ekleyin ve altını kapatın. Bir porsiyonluk küçük bir kaseyi hafif ıslatın. İçine pilavdan doldurun ve iyice bastırın. Bir tabağa ters çevirin, üzerine de soğanlardan ekleyin. Servis ÖnerisiSunum sırasında üzerine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirisiniz. Afiyet olsun.. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|