06Haziran 2018 15:26 | |
su damlası | "Toyga Çorbası "/medineweb Malzemeler 1 su bardağı buğday (Geceden suda bekletin) Tepeleme 4 yemek kaşığı yoğurt 1, 5 yemek kaşığı un 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı nohut (Geceden suda bekletin) 5, 5 su bardağı su Tuz Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kuru nane 1/2 (yarım) tatlı kaşığı pulbiber Yapılışı Geceden suda beklettiğiniz nohutu ve buğdayı ayrı ayrı haşlayıp süzün ve bir kenarda bekletin. Derin bir tencereye un, yoğurt, yumurta sarısı ve 1 bardak su koyup un dağılana kadar çırpın. Ardından kalan suyu ekleyip tencereyi ocağa koyun. Devamlı karıştırın. Kaynamaya yakın buğdayı ilave edin. Çorba kıvamını alınca nohut ve tuzu ekleyin. İyice kıvam aldıktan sonra çorbayı ocaktan alın. Küçük bir tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine pulbiber ve nane ekleyin. Biraz kızdırdıktan sonra sosu çorbaya ilave edin. Afiyet olsun.. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|