Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Diğer Tarifler/ Bilgiler > Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun...

Konu Başlıkları: Medineweb Mutfağından KAHVALTI ÇEŞİTLERİMİZ Buyurun... Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10 Mart 2019 10:02
Mihrinaz
Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
FIRINDA EKMEK DİLİMLERİ



Malzemeler:
bayat ince dilimlenmiş ekmek
beyaz peynir
2 adet yumurta
1 orta boy domates
bir adet sivri biber
ince kıyılmış maydonoz
kırmızı toz biber
karabiber
pul biber
yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Tüm malzelemeler geniş bir kapta karıştırılır
Ince dilimlenmiş ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak kadar hazırlanan harçtan koyunuz
Önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriniz
Afiyet olsun
Bayat ekmeklerin aşka gelip coştuğu, hafta sonlarının şölen tarifi.
Bayat ekmeklerinizin üzerine ne sürerseniz sürün özel bşr karılıma gerek kalmadan atın fırına. Mesela Alt zemine ketçap sürün. Üstüne peynir maydanoz karışımı... sürün fırına şahane..

Eline sağlık editim
27 Ocak 2019 00:22
nurşen35


Mayasız Kolay Pişi Tarifi

Malzemeler:
1,5 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
3-4 damla limon suyu
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvı yağ
Canı pişi isteyen ama onun mayalanmasını bekleyemeyecek kadar dar vakti olanlara geliyor!

Nasıl Yapılır?
Bir kaba yumurtayı ve yoğurdu aktarıp çırpın. Üzerine kabartma tozunu ekleyip limon sıkın ve karıştırın. Ardından unu, yavaş yavaş eleyerek ekleyin. Güzelce karıştırdığınız hamur koyu bir kıvam alınca toparlayın. Hafifçe unladığınız temiz tezgahta 2-3 beze halinde merdaneyle orta kalınlıkta açın. Şeritler halinde kesin. Bu şeritlerden dikdörtgenler elde edin ve bıçakla uçlarına küçük çizikler atın. Kızgın yağda kızartıp fazla yağlarıı aldırdıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz
18 Ekim 2018 21:03
nurşen35


ÇİĞ BÖREK

4 su bardağı un

1 su bardak su

1 yemek kaşığı yoğurt

tuz

İçine:

250 gr. kıyma

2 tane kuru soğan

tuz, karabiber

Un, su, tuz ve yoğurt yoğurulup 16 ceviz büyüklüğünde parçaya ayrılır. Kıymanın içine soğan rendelenir. Baharatları eklenerek yoğurulur. Hamur pasta tabağından biraz daha küçük açılır. İçine kıymadan bir parça konur ve kenarları iyice kapatılır. Kızgın bol yağda kızartılır. Kıymalı harcı çiğden konuyor, kavurmanıza gerek yok. Afiyet olsun
11 Eylül 2018 23:47
nurşen35 Pratik Nefis Tava Böreği





3 adet yufka(veya üçgen yufka benim üçgen yufka vardı
Sosu için

1 su bardağı sut
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım çay bardağı sıvı yağı
biraz tuz (arzuya göre ekleyin
2 yumurta
Tava için

1 kaşık tereyağı
İç malzeme;

bir kase beyaz peynir
bir kase kasar peyniri
isteğe bağlı bir kaç dal maydanoz
5 Dakikada Tavada Su Böreği Lezzetinde Nefis Börek Tarifi Yapılışı
Merhabalar simdi sizlerle çok güzel nefis mi nefis su böreği tadında muhteşem bir börek tarifi paylaşmak istiyorum hem pratik hem nefis lezzette
o kadar güzel bir tat ki bayılacaksınız şahsen biz çok seviyoruz hem pratikliğinden hem lezzetinden ani misafiriniz geldiği zaman sahur da çay saatlerinde emin olun tava da yaptığınızı kimse anlamayacak siz söylemeseniz kendileri bu akşamki sahurumuza eslik etti süperdi isterseniz buyurun tarife geçelim.

Önce yumurtaları tuz atıp çırpın süt ve sıvıyağı ekleyin, kabartma tozunu da iyice karıştırın.
Tavaya yağı sürün her tarafına bir yufkayı serin, üzerine biraz sos tan dokun yayın ve diğer yufkayı parçalayarak tavaya bırakın bir kat olacak şeklinde tekrar sosu dökün, yayın yine yufkayı serin 3 kat olunca peyniri serpiştirin.
Yufkaları yine parçalayarak serin atın misali tekrar sosu dökün yayın.
Bütün yufkalar bitene kadar devam edin, bu şekilde bir yufka bir sos en son katı da düzeltin üstünü kapatın.
Orta ateşte kontrollü olarak pişirin her tarafını ve bakın olmuşsa bir kapağa ters çevirin eğer olmuşsa tavaya yağ sürün güzel kızarması için ve bu sefer diğer tarafı tavaya alın, bu tarafı da güzelce pişirin ve servis tabağına alın, ben çok kızartmadım bu kadarı kafi idi bizim için siz istediğiniz gibi kızartın fakat tam da emin olun ve süperrrr di tek kelime muhteşem 3 -4 dakika geçince ilk sıcağı dilimleyerek servis edin afiyet olsun inşallah
şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun kolay gelsin
10 Eylül 2018 14:39
nurşen35 Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler




8-9 dilim bayat ekmek
2. 5 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Tereyağ
Yarım kalıp peynir
Üzeri İçin

Rendelenmiş kaşar peyniri
Bayat Ekmek Böreği Tarifi Yapılışı
Ben tam buğday ekmeği kullandım. İstediğiniz herhangi bir bayat ekmek olabilir. Yumurtayı çırpalım. Süt, tuz, karbonat ve sıvı yağını da ilave edip tekrar karıştıralım. Ufalanmış beyaz peyniri de içine katalım. Tepsimizin dibine tereyağı sürelim. Ekmeklerin yarısını küp şeklinde kesip tepsiye dizelim. Hazırladığımız harcın yarısını her tarafında gelecek şekilde dökelim. Geri kalan ekmekleri de küp şeklinde doğrayıp aynı şekilde tepsinin üzerine koyalım. Harcın geri kalan kısmını da tekrar her tarafına dökelim. Bir kaşık yardımıyla ekmeklerin üzerine bastıralım. Küçük küçük tereyağı parçaları da koyalım. 200 derecelik fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Fırında çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verelim. Üzeri kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edelim. Afiyetler olsun.
05 Ağustos 2018 13:10
Nebevi Sevda Ben yemesini biliyorum. Eşim sağolsun. Gümüşhane yöremize özgü genelde. Tek bildiğim kabartma tozu düzgün olmasa hamurun yumuşak tadını alamıyorum
05 Ağustos 2018 11:37
nurşen35 Hocam mümkünse halbur hurmasının tarifini de yazar mısınız....
05 Ağustos 2018 11:20
Nebevi Sevda images.jpeg

HALBUR HURMASI BILIRMISINIZ.
KAHVALTIDA TEK SEVDIGIM HAMUR BU
05 Ağustos 2018 01:34
nurşen35 DOMATESLİ PUF BÖREK



Malzemeler:
200 gram hazır ekmek hamuru
2-3 adet domates

125 gr yağsız beyaz peynir
1 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp birkaç kez yoğurun.
Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın.
Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
Süzgece alıp 5 dakika süzülmesini bekleyin.
Peyniri ufalayıp domateslerle karıştırın.
Hazırladığınız hamurların içine domatesli karışımı paylaştırıp yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarını parmak uçlarıyla bastırın.
Fırın tepsisini yağlayıp hamurları dizin ve 180 dereceye ayarlı sıcak fırında 5 dakika pişirin.
Ilınınca servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
05 Ağustos 2018 01:31
nurşen35 FIRINDA EKMEK DİLİMLERİ



Malzemeler:
bayat ince dilimlenmiş ekmek
beyaz peynir
2 adet yumurta
1 orta boy domates
bir adet sivri biber
ince kıyılmış maydonoz
kırmızı toz biber
karabiber
pul biber
yarım çay bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı:
Tüm malzelemeler geniş bir kapta karıştırılır
Ince dilimlenmiş ekmek dilimlerinin üzerini kapatacak kadar hazırlanan harçtan koyunuz
Önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriniz
Afiyet olsun
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.