Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > "Patatesli Gözleme Tarifi "

Konu Başlıkları: "Patatesli Gözleme Tarifi " Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
10Haziran 2019 00:42
gün ışığı Şu saatte acıkıyorum ama bu yapılır mi yahu
22 Aralık 2018 20:07
su damlası Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Malzemeleri
Hamuru için;

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
İç harcı için;

5-6 adet haşlanmış patates
Yarım kalıp beyaz beynir
Sıvı yağ, tuz
Pulbiber, karabiber, nane
Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi'nin Yapılışı...

Hamur için ılık süt, ılık su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi beklenir. Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve tuz koyulur. Aktifleşen mayalı karışım ilave edilip güzelce yoğrulur. Gerekirse un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir kapak yada bez örtülür, iç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirilir.

İç harcı için patatesler rendelenir, beyaz peynir ufalanır. Sıvı yağ, tuz ve baharatlar da eklenip güzelce karıştırılır.

Gelelim en güzel kısma. 😊 Hamur un serpilmiş tezgaha alınır, mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. Bir tepsiye dizilip üzerine temiz bir bez örtülür.
⭐Yalnız işin püf noktası burda başlıyor. ❗Yaptığımız bezeleri tepsiye sırayla diziyoruz ve açmaya ilk yaptığımız bezeden başlayarak sırayla açıyoruz. Bu şekilde sırayla yapınca hamur mayalanmış oluyor. Ekstra mayalandırmaya gerek kalmıyor.

Servis tabağı büyüklüğünde açtığımız bezenin yarısına resimdeki gibi iç harcından koyarak D şeklinde kapatılır. Uç kısımlarını parmaklarımızla bastırıp, temiz bir sofra bezinin üzerine alınır ve üzeri kurumaması için örtülür. Bütün bezeler bitinceye kadar sırayla açarak aynı işlem uygulanır.
Açma işlemi bittikten sonra yanmaz-yapışmaz bir tava ocağa alınır ısındıktan sonra gözlemeler orta ateşte arkalı-önlü pişirilir. Ocaktan alınca üzerine tereyağ sürülür, sıcak sıcak afiyetle yenir.
18 Şubat 2015 15:00
su damlası
"Patatesli Gözleme Tarifi "



malzemeler:

3 adet yufka
3-4 adet patates rendesi
2 adet kücük dogranmis domates
1 tane kücük dogranmis kuru sogan
2 tane yesil biber
1 yemek kasigi sivi yag
tuz,kirmizi pulbiber


YAPILISI:

Rendelenmis patatesin icine soganı,biberi,tuzu,sıvı yağı,kırmızı pulbiberi katıp iyice karıştırın.Yufkalar ortadan iki uclarını ortada birlestirerek katlayın iclerine patatesli harctan koyup tekrar uclarını ortaya dogru kapatarak katlayın..Isıtılmış teflon tavada pisirin..Sicakken tereyağı ile yağlayıp servis yapın.Afiyet olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.