15 Aralık 2019 20:23 | |
su damlası | Güzel bir öneri 😍 denemek lazım .. |
15 Aralık 2019 20:14 | |
Hâdimul İslam |
Eline sağlık editim. Olsa da yesek olmuş hani👌 Lezzeti kallavilemek için; şerbetinin şekerini karamelize edip kaynatmayı mutlaka deneyin derim ewet000 |
15 Aralık 2019 19:33 | |
su damlası | Kıbrıs Tatlısı /medineweb mutfağı Malzemeler 3 yumurta Yarım su bardağı şeker 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı Hindistan cevizi Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı kırılmış ceviz Şerbeti için 1, 5 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 paket vanilya Kreması için; 4 su bardağı süt 4 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı şeker 1 paket kremşanti 1 paket vanilya Yapılışı Önce şerbet hazırlanır. Soğuk dökülmesi gerekir. Şeker ve su kaynatılır. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dk bekletilir. Ocaktan alınır vanilyası koyulur ve soğumaya bırakılır. Kreması için tüm malzemeler ocağa alınır sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğumaya alınır ve krem şanti eklenir. Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpılır. Sıvıyağ eklenir. Galeta unu, Hindistan cevizi kabartma tozu eklenir çırpılır ve ceviz eklenir yağlanmış borcama dökülür ve 180 derecede ısınmış fırına verilir 30 dk pişirilir Piştikten sonra hemen soğuk şerbeti dökülür ve soğumaya bırakılır. Üzerine soğumuş kreması dökülür. Ve en üstüne Hindistan cevizi serpilir. Dolapta 2- 3 saat bekletilir. Afiyet olsun... |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|