Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Börekler ve Hamur İşleri > İçi Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri /

Konu Başlıkları: İçi Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri / Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
03 Aralık 2022 17:02
su damlası
Alıntı:
Esma_Nur Üyemizden Alıntı Mesajı göster
sizin gibi hamarat arkadşlarım varken ne gerek var uğraşayım zaten yapacaksınız kurmuşsunuz düzeni bir porsiyonda ablanıza ikram ediverin bunun yanına ya ayran yada çay emine hocam )))
Ben yaparım inşaAllah ..Alışkınım zor gelmez .
Siz caýımı , çorbamı verin yeter
02 Aralık 2022 18:40
Esma_Nur
Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Zabah zabah olaydı yirdik
Malesef bu kadar becerikli sabırlı değilim editim.
Beklemeli, çevir,döndürlü hamur işlerine mesafeliyim
Birde sanki katmer gibi hamur işleri kalabalık ekiple yapılınca daha güzel ve lezzetli geliyor bana.
Örtüler serilmiş, tezgah kurulmuş herkes yerini almış.
Koca leğen hamur yoğrulmuş.
Bilir kişilerin is başında olduğu kalabalikla lezzetlenen, bereketlenen yiyecekler...
Hep beraber hamur tezgahı kuralım foruma dersen varım. Usta sensin ben getir götür işleri Esma abla elinde kahvesi hazır alsaydık ne ugraşıyonuz der ama onada bi oklava veririz ucundan tutar Kartal pişmedi mi hâlâ der, fırına koyma işini ona veririz bak şimdi katmer tatlandı. Sükut, Gülistansare ve forum ailesine tezgah başından pistikçe ikram ederiz. skr
sizin gibi hamarat arkadşlarım varken ne gerek var uğraşayım zaten yapacaksınız kurmuşsunuz düzeni bir porsiyonda ablanıza ikram ediverin bunun yanına ya ayran yada çay emine hocam )))
01 Aralık 2022 08:33
Hâdimul İslam Zabah zabah olaydı yirdik
Malesef bu kadar becerikli sabırlı değilim editim.
Beklemeli, çevir,döndürlü hamur işlerine mesafeliyim
Birde sanki katmer gibi hamur işleri kalabalık ekiple yapılınca daha güzel ve lezzetli geliyor bana.
Örtüler serilmiş, tezgah kurulmuş herkes yerini almış.
Koca leğen hamur yoğrulmuş.
Bilir kişilerin is başında olduğu kalabalikla lezzetlenen, bereketlenen yiyecekler...
Hep beraber hamur tezgahı kuralım foruma dersen varım. Usta sensin ben getir götür işleri Esma abla elinde kahvesi hazır alsaydık ne ugraşıyonuz der ama onada bi oklava veririz ucundan tutar Kartal pişmedi mi hâlâ der, fırına koyma işini ona veririz bak şimdi katmer tatlandı. Sükut, Gülistansare ve forum ailesine tezgah başından pistikçe ikram ederiz. skr
30 Kasım 2022 22:20
su damlası
Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Katmer tatlı değil miydi

Mihrinaz başkan görmesin bunuda yapayım der
Yapmaz mı elinden bir şey kurtulmaz
Yapar yapar ..
Bizde aç kalmayız bu arada
19 Temmuz 2022 12:15
Kara Kartal Katmer tatlı değil miydi

Mihrinaz başkan görmesin bunuda yapayım der
18 Temmuz 2022 23:46
su damlası Akşam hamuru yugurup sabah açabiliriz ..Dinlenmiş hamurdan
daha etkili sonuç alabiliriz ..😊
20 Mayıs 2020 18:35
su damlası
İçi Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri /

Malzemeler
2 buçuk su bardağı süt
1 paket un (1 kg)
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Ara katlarına sürmek için:

200 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Öncelikle hamur teknemize unumuzu koyuyoruz ortasına çukur yapıp sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında elle yapışmayan bi hamur yoğuruyoruz. (isterseniz hamuru akşamdan yoğurup sabah yapın ister sabah hamuru yoğurup akşam çayı için yapın).
Bir kapta tereyağı ve yağı eritin.
Hamuru toplam 8 eşit parçaya bölüp beze haline getirin.
İlk yaptığınız bezeyi unlayıp bir küçük yuvka büyüklüğünde açın.

Üstünü yağlayıp bir kenara koyun beklesin.
İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp üstünü yağlayın ve katmer şeklinde katlayın.
Katmer şeklinde katlanmış hamuru alın ve ilk açıp yağladığımız hamurun tam ortasına yerleştirin ve alttaki yufkayı da katmer şeklinde katlayın.
Katlanmış iki yufkadan oluşan tek katmeri dinlenmesi için bir kenara alıp üstünü kapatıyoruz.
Geri kalan 6 bezeyi de ilk yaptığımız şekilde yapıp toplamda 4 tane katmer elde ediyoruz.

İlk yaptığımız ikili yufkadan oluşan katmeri alıp arkalı önlü unlayıp tepsimizin büyüklüğünde açın ve karşılıklı iki tarafını kapatıp ters çevirin ve tepsiye koyun.
Daha sonra üstüne keskin bir bıçakla çizikler atın.
İki katmeri bir tepsiye koyun üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun..

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.