03 Aralık 2022 17:02 | ||
su damlası | Alıntı:
Siz caýımı , çorbamı verin yeter ![]() | |
02 Aralık 2022 18:40 | ||
Esma_Nur | Alıntı:
![]() ![]() | |
01 Aralık 2022 08:33 | ||
Hâdimul İslam |
Zabah zabah olaydı yirdik ![]() ![]() Malesef bu kadar becerikli sabırlı değilim editim. Beklemeli, çevir,döndürlü hamur işlerine mesafeliyim ![]() Birde sanki katmer gibi hamur işleri kalabalık ekiple yapılınca daha güzel ve lezzetli geliyor bana. Örtüler serilmiş, tezgah kurulmuş herkes yerini almış. Koca leğen hamur yoğrulmuş. Bilir kişilerin is başında olduğu kalabalikla lezzetlenen, bereketlenen yiyecekler... Hep beraber hamur tezgahı kuralım foruma dersen varım. Usta sensin ben getir götür işleri Esma abla elinde kahvesi hazır alsaydık ne ugraşıyonuz der ama onada bi oklava veririz ucundan tutar ![]() ![]() | |
30 Kasım 2022 22:20 | ||
su damlası | Alıntı:
![]() Yapar yapar .. Bizde aç kalmayız bu arada ![]() | |
19 Temmuz 2022 12:15 | ||
Kara Kartal |
Katmer tatlı değil miydi![]() Mihrinaz başkan görmesin bunuda yapayım der ![]() | |
18 Temmuz 2022 23:46 | ||
su damlası | Akşam hamuru yugurup sabah açabiliriz ..Dinlenmiş hamurdan daha etkili sonuç alabiliriz ..😊 | |
20 Mayıs 2020 18:35 | ||
su damlası | İçi Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri / Malzemeler 2 buçuk su bardağı süt 1 paket un (1 kg) 1 buçuk tatlı kaşığı tuz Ara katlarına sürmek için: 200 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Yapılışı Öncelikle hamur teknemize unumuzu koyuyoruz ortasına çukur yapıp sütümüzü ve tuzumuzu ekleyip kulak memesi kıvamında elle yapışmayan bi hamur yoğuruyoruz. (isterseniz hamuru akşamdan yoğurup sabah yapın ister sabah hamuru yoğurup akşam çayı için yapın). Bir kapta tereyağı ve yağı eritin. Hamuru toplam 8 eşit parçaya bölüp beze haline getirin. İlk yaptığınız bezeyi unlayıp bir küçük yuvka büyüklüğünde açın. Üstünü yağlayıp bir kenara koyun beklesin. İkinci bezeyi de aynı şekilde açıp üstünü yağlayın ve katmer şeklinde katlayın. Katmer şeklinde katlanmış hamuru alın ve ilk açıp yağladığımız hamurun tam ortasına yerleştirin ve alttaki yufkayı da katmer şeklinde katlayın. Katlanmış iki yufkadan oluşan tek katmeri dinlenmesi için bir kenara alıp üstünü kapatıyoruz. Geri kalan 6 bezeyi de ilk yaptığımız şekilde yapıp toplamda 4 tane katmer elde ediyoruz. İlk yaptığımız ikili yufkadan oluşan katmeri alıp arkalı önlü unlayıp tepsimizin büyüklüğünde açın ve karşılıklı iki tarafını kapatıp ters çevirin ve tepsiye koyun. Daha sonra üstüne keskin bir bıçakla çizikler atın. İki katmeri bir tepsiye koyun üzerine yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.. |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|