Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB MUTFAĞI.::. > Medineweb Mutfağı > Et Yemekleri > Medineweb Mutfağında Artan malzemeleri Değerlendirme

Konu Başlıkları: Medineweb Mutfağında Artan malzemeleri Değerlendirme Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Aşağıdaki Kutuya Sorunun cevabını Yaz ( Bakara )
Başlık:
  
Mesajınız:
Trackback:
Kaynak olarak Ekle
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:

Diğer Seçenekler
Diğer Ayarlar
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
18 Nisan 2021 19:10
Hâdimul İslam
Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Artanlari ne yaparlar acaba derdim gözüm korktu. Bulgur pilavı makyaj yapıp yeni tarif diye yutturyorsunuz ya pessss
Artan patates yemeğinden nefis gözleme yapılıp sahurda, çayın yanında önünüze getirildiginden bahsetmedim say.)

İçinde ne olduğunu bilmezseniz hmmmm nefis. Bilirseniz bööğğğ.))
17 Nisan 2021 18:42
Kara Kartal Artanlari ne yaparlar acaba derdim gözüm korktu. Bulgur pilavı makyaj yapıp yeni tarif diye yutturyorsunuz ya pessss
17 Nisan 2021 18:07
Hâdimul İslam Dünden bulgur pilavı mı arttı.
Gelin harika bir salata yapalım. Bir nevi kısır

Artan bulgur pilavı
1 baş soğan veya yeşil soğan
Kornişon turşu veya salatalık olur.
Maydanoz-dereotu
Mısır (varsa)
Kırmızı biber
Limon, sumak, nar ekşisi, istediğiniz baharatlar (pul biber, karabiber hatta isot)

Ziyan olmasın değerlendirelim. Allah'ın sevmediği işler yapmayalım. Fazla olanin hepsini bir anda mideye doldurmakta israf. Kalanı değerlendirin. Birgün sonraya da yemek olsun. Afiyetle....
27 Ekim 2018 17:52
huzurtyfn Çok severim :v Teşekkürler paylaşım için.
23 Mayıs 2018 22:32
Allahın kulu_ Elinize sağlık baş editörüm
Bende artan pideleri küçük pizza yapıyorum
Domatesleri dilimleyip arasına kasar üstüne tereyağ sürer fırına veririm.yada üstüne 2 türlü de yaparım hem lezzetli hemde ekmekler yenmiş oluyo pizza gibi tok tutuyo hem art mis olsada fırınlanmış kıtır ekmek olunca çorba ile çok güzel oluyor.yapanin ellerine sağlık yiyenlere şifa olsun
23 Mayıs 2018 19:19
Hâdimul İslam Bayatlayan Pidelerle Lezzetli Yumuşacık Bir Tarif

●Pideleri gelişigüzel doğrayıp fırın tepsisine dizin
●3 yumurtayı iyice çırpın, içine eritilmiş 2 kaşık tereyağ ve ketçap ilave edin. Salça da olur. Salça koyarsanız istediğiniz baharatlarla tatlandırın..
●Hazırladığınız bu yumurtalı, Salçalı, baharatlı karışımı kaşık kaşık pidelere yedirin..Hatta elinizle harmanlayınewet000

●Üzerine kaşar rendesi, sucuk dilimleri isteğe bağlı, mantar,domates, biber yerleştirip fırınlayın.Sahur için de , Çorbayla beraber iftar sofrasında rahatlıkla tüketeceğiniz pideleri yumuşacık ama sulu olmayan harika bir tarif...Deneyin pişman olamzsınız👌👌👌

Afiyet olsun...
13 Ocak 2015 22:15
Allahın kulu_
Cevap: Artan yemekleri değerlendirme

Artan Nohut ve Kuru Fasulye Gibi Bakliyat Yemeklerini Değerlendirmek İçin:

  • Bulgur veya pirinç pilavı yapabilirsiniz.
Artan Makarna Yemeklerini Değerlendirmek İçin:

  • Fırında fırın makarnaya çevrilir.
  • Sade makarna ise salata yapılabilir.
  • Ufak doğranıp yufkanın içine konulup börek yapılır.
  • Küçük küçük doğranıp mercimek çorbasına konulur.
  • Tavada ters yüz börek yapılabilir.
Artan Mercimek Yemeğini Değerlendirmek İçin:

  • Süzerek böreklere koyabilirsiniz.
  • Bulgur pilavına veya pirinç pilavına koyabilirsiniz.
Artan Kekleri Değerlendirmek İçin:

  • Yeniden fırınlayıp taze hale getirebilirsiniz.
  • Küçük parçalara bölüp üzerine puding dökebilirsiniz.
  • Supların tabanına koyabilirsiniz. (pastanelerde genelde öyle yapılırmış)
  • Kakaolu kekleri ufalayıp ayçöreği yapabilirsiniz.
Fırında Pişen Tavuk ve Etlerin Yağını Değerlendirmek İçin:

  • Fırında pişen tavuk veya etlerin yağını ve suyunu süzdükten sonra çorba ve pilavlarda kullanabilirsiniz.
  • Veya bu suyu ve yağı difrizde dondurup tablet etsuyu yerine kullanabilirsiniz.
Artan Etleri Değerlendirmek İçin:

  • Yeni yapılan pilava ilave edilir (etli pilav olur)
  • Tavuk arttıysa, tavuk salatası yapabilirsiniz.
  • Artan etlerin üzerine yeni sos yapılıp fırınlanyabilirsiniz.
  • Böreklere iç harç yapabilirsiniz.
  • Çorbalara ince ince didikleyerek koyabilirsiniz.
  • İçine garnitür karıştırılır ve değişik bir tat oluşur.
  • Patlıcan beğendinin veya patates püresinin üstüne koyabilirsiniz.
Artan Lahanaları Değerlendirmek İçin:

  • Lahana salatası yapabilirsiniz.
  • Lahana turşusu yapabilirsiniz.
Artan Zeytinleri Değerlendirmek İçin:

  • Zeytinli kek
  • Zeytinli poğaça
  • Zeytinli ekmek
  • Zeytin ezmesi
  • Zeytin salatası
Artan Elmaları Değerlendirmek İçin:

  • Elmalı kek veya kurabiyeler
  • Elma tatlısı
  • Elma kompostosu
  • Elma püresi
  • Elma reçeli veya marmalatı
Artan Hamsileri Değerlendirmek İçin:

  • Hamsi köftesi
  • Hamsili ekmek
  • Hamsi mücveri
Artan Peynirleri Değerlendirmek İçin:

  • Peynir salatası
  • Börek harçları
  • Makarna
  • Omlet
  • Mücver
13 Ocak 2015 22:15
Allahın kulu_
Cevap: Artan yemekleri değerlendirme

Artan Ekmekleri Değerlendirmek İçin:

  • Fırınlayıp robottan geçirip galeta unu yapabilirsiniz.
  • Islatıp una ilave edilerek maya olarak kullanabilirsiniz.
  • Artan ekmekle mayalı yaptığınız hamuru, çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. (dürüm ekmeği, pizza hamuru gibi)
  • Ekmekleri küçük doğrayıp süt ve yumurta ile karıştırıp pizza tabanı yapabilirsiniz.
  • Üzerine çeşitli malzemeler koyarak ızgara ekmek yapabilirsiniz.
  • Küp küp doğrayıp, fırında veya yağda kızartarak çorbalarda kullanabilirsiniz.
  • Yumurta, kıyma ve baharatla karıştırarak ekmek köftesi yapabilirsiniz.
  • Bayat ekmekleri dilimleyip yumurtaya bulayıp kızartabilirsiniz.
  • Bayat ekmek içini köfte yapımında kullanabilirsiniz.
  • Ayrıca artan ekmeklerden ekmek tiridi, bayat ekmek aşı, ekmek mantısı, ekmekle yapılan kanepeler, ekmek tatlısı gibi çeşitler yapılabilir.
13 Ocak 2015 22:12
Allahın kulu_
Cevap: Artan yemekleri değerlendirme

Merhabalar Sevgili Dostlar,
Pratik, lezzetli ve ekonomik tariflerimize bir yenisini daha ekliyoruz bugün
Aslına bakarsanız annelerimizin onlardan önce de annelerinin hazırladığı bir tarif yayla çorbası. Maharetli ve pratik düşünen hanımlar mutfakta artan her şeyi değerlendirmenin bir yolunu buluyor.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu örneklerden biri de pilav… Pilavı değerlendirmenin aklıma gelen ilk 3 yolunu sizlerle paylaşmak istedim. Bunlardan ilki [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], sonrasında biraz daha zahmet isteyen ama parmaklarınızı yedirten [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve son olarak da yayla çorbası
Yayla çorbasını lezzetli yapan en önemli özelliği yoğurtlu bir terbiye eklenmesi ve bu yeni yemek yapmaya başlayanları bırakın ustaları bile bazen korkutur.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ben de yemek yapmaya ilk başladığım zamanlarda terbiyeli tarifler yapmaktan kaçınıyordum sonrasında 1-2 püf noktaya uyarak kesilmeyen terbiyeler hazırlamayı başardım.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Terbiyeli yemek yaparken öncelikle yumurtanın akını kullanmamaya özen gösterin, sadece sarısı yeterli. Diğer önemli nokta ise yoğurt ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra yemeğin suyundan ekleyerek ısısını yükseltmek, buna alıştırmak ya da ılıştırmak da deniyor. Son önemli nokta tuzun eklenmesi, tuzu terbiyeli yemeğinizi ocaktan almadan önce ilave ederseniz kesilme ihtimalini oldukça düşürmüş olursunuz.
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Başka bir lezzet unsuru da [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...], et suyunu istediğiniz çeşnilerle damak tadınıza göre hazırlayıp tariflerinizde kullanabilirsiniz. Buradan benim tarifime ve nasıl sakladığıma ulaşabilirsiniz.
Sevgiler…
Malzemeler:
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik pilav (fazla ya da az olabilir)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • tuz
Yapılışı:
  1. Suyu ve et suyunu tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine pilavı ilave edin.
  2. Yumurta sarısını ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırpın.
  3. Kaynayan çorba suyundan 2 kepçe yoğurda ilave ederek karıştırın.
  4. Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ilave ederken çorbayı karıştırmaya devam edin.
  5. Kısık ateşte çorba kaynarken içine nanesini ve pul biberini ilave edin.
  6. 10 dakika daha kaynattıktan sonra tuzunu ilave edin karıştırın ve ocaktan alarak servis yapın.

Devamı için: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
13 Ocak 2015 22:11
Allahın kulu_
Cevap: Artan yemekleri değerlendirme

Malzeme Listesi:

  • Yarım paket Makarna
  • 2 adet havuç
  • 10 adet kornişon turşu
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 5-6 diş sarımsak
Nasıl Yapılır:
  • Büyük bir tencereye yeterince su , tuz ve çok az sıvı yağ koyarak kaynatalım.
  • Kaynayan suyumuza makarnaları salalım. Karıştırarak hafif diri kalacak şekilde pişirelim.
  • Haşlanan makarnaları çeşme altında yıkayıp süzelim.
  • Sarımsaklarımızı dövüp yoğurdumuza ekleyelim. Mayonezi de ilave edip karıştıralım.
  • Geniş bir salata servis tabağımıza süzülen makarnamızı alalım.
  • Dere otumuzu incecik kıyalım ve makarnanın üzerine dökelim. Kornişon turşuları küçük doğrayıp ilave edelim.
  • Havucumuzu kabuklarını kazıyıp rendeleyelim, bezelye ve mısırları da katıp hepsini karıştıralım.
  • En son sarımsaklı yoğurdumuzuda ekleyip şık bir sunum yapalım. Üzerini süsleyelim.
  • Arzu ederseniz kokteyl zeytinde kullanabilirsiniz. İsterseniz havucu haşlayıp küp küp doğrayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.