16 Aralık 2022 21:56 | |
su damlası | Düğ ince köftelik bulgur yani 😊 Ben biraz daha tadı mükemmel olsun diye yarmanın en ufagı olan yani biz ona haşıl deriz ondan da biraz atıyorum .. Mercimeğin sıcagı ile şişer ..sonra salca ve tüm malzemeler girer içine .. Dileyen yaprakla dileyen ekmekle yer .. Tokat'ın ekmegi de cok güzeldir .Mayalı somun biraz fırında kızartıp bata batırarak yenir .. Bu lezzeti hiç bir yerde bulamıyorum .. Neyseki Tokat ' dan elimi çekmiyorum ..😊 |
16 Aralık 2022 12:41 | |
Mihrinaz |
Şefim düğ nedir? Muhtemelen bildiğim ama ismi bizde farklı bir ürün. Nedir düğ? Birde bunu tokat yaprağıyla yemiyomusunuz? |
16 Aralık 2022 11:35 | |
su damlası | Tokat Batı Malzemeleri 1 kase yeşil mercimek 2 kaşık salça Su Yarım bardak düğ Yeşil soğan Kuru soğan Maydanoz Dereotu 1 büyük domates Tuz, kırmızı biber, karabiber Ceviz (isteğe göre) Yapılışı Öncelikle yeşil mercimeği haşlıyoruz. Ve dügü içine atıyoruz .. sonra soğumaya bırakıyoruz. Bu arada sebzeleri ince ince doğruyoruz. Mercimek soğuduktan sonra salçayı katıp seyreltiyoruz. Olmasını istediğiniz miktarda fazla da olmayacak şekilde su ilave ediyoruz. Sebzeleri katıyoruz varsa ceviz ilave edebilirsiniz ev ekmeğiyle servis etmenizi öneririm Tokat�a özgü bir tariftir Afiyet olsun. ![]() |
![]() |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|