![]() |
2019 ALES/1 BAŞVURULARI BAŞLIYOR? Yüksek lisans yapmak isteyen binlerce kişinin merak ettiği 2019 ALES sınavı ne zaman düzenlenecek? ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklama çerçevesinde ALES sınav tarihi belli oldu. Buna göre Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş yani ALES başvuru tarihleri belli oldu. 2019-Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2019-ALES/1) 5 Mayıs'ta yapılacak, sonuçları ise 30 Mayıs'ta açıklanacak. Söz konusu sınav için başvurular 5 Mart'ta başlayacak ve 13 Mart'ta son bulacak. ALES'e başvurular ÖSYM'nin AİS sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. ALES’E BAŞVURU NASIL YAPILIR? Eğer ÖSYM sisteminde kayıtlı bir fotoğrafınız varsa internet üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz. Sistemde kayıtlı bir fotoğraf yoksa başvurunuz bir başvuru merkezine giderek yapmalısınız. ALES'TE KAÇ SORU VAR? Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanacaktır. Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacaktır. Sorular, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacak, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır. Sınav Türkçe olacaktır. |
5 Mayısta yapılacak Ales için Yarın kayıt işlemleri başlıyor. Yüksek lisans yapan, bu konuda bilgisi olup bizimle bilgilerini paylaşacak biri varmı acaba? Alınan puanın 5 yıl geçerliliği var sanırsam. Üniversiteler önceliği kendi öğrenci ve mezunlarına mı tanıyorlar? Bir ilahiyat öğrencisi kendi alanında yüksek lisans yapmak istese ne gibi zorlukları var? Başarılı olabilirmi? Üniversiteler mutlaka iyi bir Arapça veya yabanci dil istiyorlar mı? Yoksa Alana göre değişiyormu? Mesela Tefsir-Hadis -Hukuk alanları için mutlaka böyledir ama İslami Bilimler, İslam Tarihi alanları içinde geçerli mi acaba bu durum? Arapçayı yoluna koyabilir mi umut varmı acaba? Birisi bilgilendirirse güzel olur. |
SAAT: 04:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.