Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Pastalar (https://www.forum.medineweb.net/774-pastalar)
-   -   Krem Şantili Islak Kek /medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/pastalar/31105-krem-santili-islak-kek-medineweb-mutfagi.html)

su damlası 07 Mayıs 2014 17:03

Krem Şantili Islak Kek /medineweb mutfağı
 
Krem Şantili Islak Kek İçin Gerekli Malzemeler:

4 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta
1 su bardağı süt
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı elenmiş un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şantisi İçin:

1 su bardağı süt
1 paket krem şanti

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Krem Şantili Islak Kekin Sosu İçin:

1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
1,5 çorba kaşığı tereyağı
Krem Şantili Islak Kek Hazırlanışı:

Krem şantili ıslak kek hazırlamaya öncelikle kekimizi hazırlayarak başlayalım. Karıştırma kabımıza 4 adet yumurtayı kırarak üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyip karışım kar haline gelene kadar çırpalım. Ardından üzerine 1 su bardağı süt, yarım su bardağı sıvıyağı ilave ettikten sonra karıştırmaya devam edelim ve üzerine 3 çorba kaşığı kakao,1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu ve 2 su bardağı elenmiş unu azar azar ilave ederek karışımı pürüzsüz bir kek hamuru kıvamı alana kadar iyice çırpalım.

Kek hamurumuz hazır hala geldikten sonra karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökerek yayalım ve fırınımızı 175 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim. Kekimizi fırının kapağını açmadan 20 dakika kadar pişirip kabarmasını sağladıktan sonra 30- 35 dakika pişirelim ve fırından alarak soğumaya bırakalım.

Ardından kekimizin sosunu hazırlamak için uygun bir tencereye 1,5 su bardağı soğuk süt, 3 çorba kaşığı kakao, 5 çorba kaşığı toz şeker ve 1,5 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek ocağa alalım ve sürekli karıştırarak sosumuzu kaynatalım ve pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Sosumuz ılıdıktan sonra fırından çıkartarak soğumaya bıraktığımız kekin üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirerek dökelim.

Ardından 1poşet krem şantiyi ve yarım su bardağı sütü derin bir kabın içine alarak şanti kıvam alarak koyulaşıncaya kadar mikser yardımıyla iyice çırpalım. Daha sonra ıslattığımız kekin üzerine krem şantili sosu döküp düzgün bir şekilde yayalım. Hazır hale gelen krem şantili ıslak kekimizi en az 1-2 saat kadar beklettikten sonra üzerini istediğimiz şekilde damla çikolata, ceviz, fındık veya çeşitli meyvelerle süsleyip dilimledikten sonra servise sunalım. Afiyet olsun.

Allahın kulu_ 14Haziran 2015 22:38

Cevap: Krem Şantili Islak Kek
 
Mukemmel gorunuyo:):)


SAAT: 06:21

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321