![]() |
Sorum var arkadaşlar bu kıraat ilmi nasıl bişeydir.tecvidle ilgili internette bir yığın bilgi varken kıraat ilmiyle ilgili hiçbirşey bulamıyorum.bana yardımcı olabilr misiniz? Kıraatla ilgili bilgi,döküman herşeye ihtiyavım var |
Cevap: Sorum var Belli bir konu var mı ? |
Cevap: Sorum var Alıntı:
|
Cevap: Sorum var öncelikle gösterdiğiniz alaka için tşk ederim. daha detaylı açıklamam gerekirse ben yeterlilik sınavlarına hazırlanıyorum.geçmiş yılların sorularına bakıyorum.kıraatla ilgili sorular çıkmış.öğrenmek istediğim yeterlilik sınavında çıkan soru kapsamındaki kıraat ilmi.ben kıraat ilmiyle ilgili hiçbirşey bilmiyorum.ama öğrenmek istiyorum.tahminime göre yeterlilik sınavında çıkan sorular daha temel bilgiler.sanırım benim temel bilgilere ihtiyacım var. |
Cevap: Sorum var bi konuya resimli olarak bişey ekleyemiyorum nasıl yapcaz? acemi! mahcup000 |
Cevap: Sorum var Alıntı:
|
Cevap: Sorum var olmuyo ya ben mi yapamıyorum acaba başka bir yolu var mı ki :) |
Cevap: Sorum var resmin URLsini kopyalayın.cevaplar kısmında sağdan 3. sarı kutucuk var.kutucugun üzerine sol tıkla,açılan pencereye kopyaladığın url adresini yapıştır. |
Cevap: Sorum var teşekkürler sağol |
Cevap: Sorum var Selamün Aleyküm; 1 sene kadar geç de yazsam aranıza geç katıldım kıraat ilminden biraz bahsetmek isterim. Kıraat demek aşere-i takrib demek, yani kuranı kerimi 10 değişik şekilde okumak bildiğiniz üzere aşere 10 demek takrib de okuma anlamında. 10 tane imamımız var şuanda dünyada genel olarak asım kıraatı üzerinde okunmaktadır sölüyeyim 10 tanesini de . Nafi, İbni Kesir, Ebu Amr, İbni Âmir, Âsım, Hamza, Kisai, Ebu Cafer, Yakup, Halefül Aşir. Bunlardan ibaret değil tabikide ama asıl baş imamlar bunlardır Aşerede bunların 2 şer tane ravisi yani öğrencileri bulunmaktadır takribe geçiş yapınca bu 2 ravinin de 2 şer tane daha ravisi çıkıyor yani aşerede 30 imam takribe de ise 70 imam oluyor. Bunların hepsinin okuyuş şekillerini öğrenıyorsun ... Siz öğrenmek istiyorum demişsiniz fakat hafızlık şart değil diyenler var velakin hafız olmayanın yapabileceğini sanmıyorum gerçekten zor bir iş . Umarım yeterli olmuştur bana sorabilirsiniz bu konuda sorularınızı bende kendımi geliştirmiş olurum kıraat ile ilgili elimde kaynaklar bulunmaktadır. Selamet ile. |
SAAT: 17:37 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.