Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Bilgi Dağarcığı (https://www.forum.medineweb.net/501-bilgi-dagarcigi)
-   -   Sibirya kurtları (https://www.forum.medineweb.net/bilgi-dagarcigi/26260-sibirya-kurtlari.html)

YaŞuHa 26Haziran 2013 00:46

Sibirya kurtları
 
Sibirya kurtları
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Vahşi ve Asil :) Benimde böyle bir kurdum oldugundan sizlerle paylaşmak istedim.Umarım begenirsiniz:)
[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sibiryalı Husky güçlü yapılı bir köpektir. Yüzü ve vücudunun altı kısmı beyaz kalan kısımlar kurt
grisinden gümüşi griye ya da kum sarısından siyaha değişiklik gösterir. Kahverengi ya da mavi gözlü olabilir. Bir çoğu birbirinden farklı göz rengi ile dikkati çeker. Buz mavisi gözleri ile çok korkutucu ve vahşi bir görünüm sergilesede gayet yumuşak huyludur. Büyük kar ayakkabılarını andıran tüyler patilerini keskin buzlu zemine karşı korur.Kulaklar dik ve yukardan konumludur. Sibiryalı Husky sık, yünsü alt kürk ile yumuşak bir dış kürke sahiptir. -50 / – 60 C ‘ye dayanabililir.


[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karakteri Husky’ler kibar, oyuncu, ancak inatçı ve haylazdır. Bu neşeli köpekler kendi ailelerine çok bağlıdırlar. Zeki, sosyal, sakin ve geçinmesi kolay köpeklerdir. Çocuklara karşı sabırlıdırlar. Herkesi sevdiklerinden ve az havladıklarından iyi bir bekçi köpeği değillerdir. Kolay eğitilseler de sadece kendi açılarından bir amacı olan komutlara uyarlar. Eğitim; sabır, tutarlılık ve Arktik bir köpek karakterinin anlaşılması ile mümkündür. Bu köpek fırsatçı olabilir. Hava sıcak olmadığı sürece mükemmel bir koşu arkadaşıdır. Husky tuvalet eğitiminde güçlük çıkarabilir. Bu ırk ulumaya bayılır ve kolay sıkılır. Yanlız kalmaktan nefret ettiğinden eğer bu ırkın sizin için doğru seçim olduğunu düşünüyorsanız iki tane besleyebilirsiniz. Yanlız yaşayan Husky büyük ihtimalle etrafı kemirecektir. Onların kızak köpeği olduğu unutulmamalıdır. Birlikte yetiştirilirse diğer ev hayvanları ile arası iyidir, ancak küçük hayvanları avlayabilir. Husky göründüğünden fazla beslenmeye ihtiyaç duyabilir. Başıboş dolaşma eğilimi vardır.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karakter Özellikleri Başka köpeklerle geçinme Başka petlerle geçinme Çocuklarla anlaşma Yabancılara davranış İtaat seviyesi Eğitilebilirlik Koruma özelliği Egzersiz ihtiyacı Oyunculuk



Boyut ve Ağırlık Irk boyutu Orta Yükseklik Erkekde 53 – 60 cm Yükseklik Dişide 51 – 56 cm Kilo Erkekde 20,5 – 27 Kg Kilo Dişide 16 – 22,5 Kg



Tüy Özellikleri Tüy Uzunluğu Orta uzunlukta Tüy Yapısı Çift tabakalı, Su geçirmez, Sık, Düz, Yumuşak, Alt tabakası yünlü yapıda. Fırçalanma İhtiyacı Haftada bir kaç kez fırçalamak gerekir Traş ve Banyo Traş ihtiyacı yoktur. Kuru şampuan uygulanabilir. Gerektiğinde yıkanabilir. Tüy Dökümü Çok tüy döker Taşıdığı Renkler Beyaz, Kurt Grisi, Gümüşi Gri, Kum Sarısı, Siyah tonlarda.



Irk Özellikleri Kişilik Dominant, İyi huylu, Kibar, İnatçı, Neşeli, Zeki, Sosyal, Sakin, Uyumlu. Kötü Huyları Ulumayı sever. Yetenekli Olduğu Görevler Bekçi, Çoban, Kızak köpeği, Sürü köpeği Yaşadığı iklim Soğuk İklim En uygun yaşam alanı Bahçeli Ev Yatkın Olduğu Hastalıklar Kalça displazisi, Göz hastalıkları, Çinko eksikliği. Yaşam Süresi 12 – 15 Yıl

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Sibirya kurdu neyle beslenir

Köpeğe en iyi eğitim hangi ortamda verilir?

Köpeğe doğruları gösterecek olan sahibi, sahibe doğruları gösterecek olan da eğitmendir. Önemli olan köpeği nerede eğiteceğiniz değildir. Aksine, eğitim sürecinde köpeğinizi mümkün olduğu kadar değişik ortamlara sokmalısınız. Gerçek bir uzmanın gözetiminde olan eğitim sınıflarına katılarak köpeğinizin diğer köpeklerle sosyalleşip onlarında bulunduğu bir ortamda sizi anlamasını sağlamalısınız. Unutmayınız ki köpekle yaşayacak olan sizsiniz, köpek eğitmeni değil. Köpek sahibi olduysanız onu eğitmek ve onun davranışlarının dilini öğrenmek sizin görevinizdir.

Eğitim Adaptasyonu nedir?

Adaptasyon, en az 2-3 yaşına gelmiş ve bu süre zarfında profesyonelce eğitim görmüş köpeklerin belli bir görevi başka birisi için de icra etmesine yönelik çalışmadır. Burada köpeğin hedefi, kendisine öğretilen görevi yerine getirmektir (koruma veya engelli insanlara eşlik gibi). Oysa,daha genç olan köpeğiniz, burada bir görev değil davranış biçimi üzerine adaptasyona tabi olacaktır ki bununda tam olarak başarılı olması mümkün değildir. Burada önemli olan Alpha Dog rolü, yani sizin liderlik rolünüzdür

TUVALET ALIŞKANLIĞI

Bunun için çeşitli yöntemler önerilmektedir.

a ) Yavru köpeklerin uykudan kalktıktan hemen sonra veya yemek yedikten belirli bir süre sonra istenilen yere götürülerek tuvaletini yapması beklenir. Yaptığı taktirde ödüllendirilir. Bu yöntemlerden en basitidir.

b ) Küçük ve orta yaşlı köpeklerin eğitiminde iyi bir gözlem gerekmektedir. Köpeği sık aralıklarla dışarı çıkartarak, dışarıda tuvalet yapması sağlanır. Tuvaletini yaparken köpek sözlü olarak ödüllendirilir. Ancak köpek tuvalet pozisyonu aldığında köpek sahibinin hareket etmemesi ve köpeğin görebileceği bir yerde olması gerekir. Aksi taktirde köpek vazgeçebilir.

c ) Evde tuvalet eğitimi: Bu amaçla köpeğin bulunduğu ortamın yarısına gazete kağıdı serilir. Köpek gazete kağıdının üzerine tuvaletini yaptığı zaman ödüllendirilmelidir. Dikkat edilmesi gereken bir konu da bu gazete kağıtlarının bir kaç kat olması ve kirlendikçe üsttekinin alınıp atılmasıdır. Köpek gazetenin üzerinden başka bir yere tuvaletini yapıyorsa, tuvaletini yaptığı yer temizlenirken, köpek temizleyen kişinin yanında olmalı ve temizleyen kişinin yüz ifadesinden ve sesinden yanlış bir hareket yaptığını anlamalıdır. Köpek bu uygulamayı öğrendikten sonra gazete ile kaplı alan küçültülür ve gazete köpeğin tuvaletini yapılması istenilen yere konulur. Ancak bu yer değişimi bir anda yapılmamalı, aşamalı bir şekilde alıştırarak yapılmalıdır. Kimi köpek sahibi köpeği yanlış yere tuvaletini yaparken gördüğünde köpeğin üzerine doğru koşarak veya bağırarak tuvalet yapmasını engellemek istemektedir. ilk bakışta bu uygulama her ne kadar başarılı olursa da kalıcı bir takım sorunlara neden olabilir. Örneğin, yetişkin bir köpeğin heyecanlandığı zaman idrarını kaçırması bu yüzdendir. Özellikle bu tür eğitimler için sabır ve zaman gerekmektedir. Bazı köpekler bu eğitimi çok çabuk bir şekilde kavrar, bazıları ise daha geç kavrarlar. Bu eğitim 5 aylık yaşa kadar verilmiş olmalıdır.

Bu amaçla uygulanan çeşitli ticari preparatlar bulunmaktadır, ancak bunların başarı düzeyleri tartışmalıdır.

Bu eğitimde yapılmaması gerekenler;

a- Köpeğinizin daha az idrar yapacağını düşünerek suyunu azaltmayın ya da kesmeyin, çünkü köpeklerin önünde sürekli su bulundurulması, istedikleri zaman su verilmesinden daha doğrudur.

b- Köpeğinizin burnunu idrarını yaptığı yere sürmeyin, çünkü bu kötü ve yararsız bir cezadır. Sadece tuvaletini yaptığı yeri koklamasını sağlayıp, dışarı alın.

c- Kimi köpek kendiliğinden tuvalet yapmak istediği zaman huysuzlanır, köpek sahibi bu davranışa anlam veremez ve köpeği cezalandırır. Bu durumda köpek yanlış bir şey yaptığını düşünerek daha sonra hareketleriyle belli etmeden istenilmeyen yere idrarını yapar.

Köpeğinizin dışarıda her yere tuvaletini yapmasına izin vermeyiniz ve tuvaletini yaptığı yeri temizleyiniz. Bu şekilde köpeklerin çevreden olumsuz tepki görmesini de önlemiş olursunuz.

Eve Uyum: Öncelikle annesinden yeni ayrılmış yavru köpeklerin eve alıştırılması sağlanır. Genellikle bu olay pek sorun oluşturmamakla beraber bazen yavru, annesinin ve kardeşlerinin özlemi içerisinde olabilir. Bu yüzden yalnız kaldığı zamanlar ağlamaya başlar. Burada dikkat edilmesi gereken konu köpekle fazla ilgilenmemektir. Aksi taktirde köpek sürekli aynı ilgiyi bekler, göremediği zaman da mutsuz olur.

Yeme içme Alışkanlığı: Küçük yavru köpeklerde gerekli besini alabilmesi için günde 5 öğün verilir. Öğün sayısı köpek büyüdükçe azaltılarak, köpek bir yaşına geldiğinde 1 ‘e indirilir. Yeme ve içme eğitimi için, köpek önüne konulan besini hemen bitirmeli, bitirmediği taktirde belli bir süre sonra kaldırılmalı ve yemek her gün aynı saatlerde verilmelidir.

çevreye Zararın Önlenmesi: Bu amaçla özellikle küçük yaştaki köpeklerin diş değiştirme döneminde alışkanlık haline getirdikleri kemirme eylemi giderilmeye çalışılır. Bunun için küçük yaştan itibaren diş kaşıntıları ortaya çıkmaya başladığı dönemde oyuncak kemikler verilir ve köpeğin çevredeki eşyalara zarar vermesi engellenir. Doğal kemikler de kaynatılarak verilebilir, ancak bunda aşırıya kaçmamak gerekir. Aksi taktirde sindirim bozuklukları görülebilir.

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Lütfen konumu silmeyin. bunlar çook şeker sizde seviceksiniz:)
kalın selametle

islam esed 27Haziran 2013 13:38

Cevap: Sibirya kurtları
 
çok gzller

Ehlibeyt 29Haziran 2013 21:46

Cevap: Sibirya kurtları
 
muhteşemler. benim favorim, 2. resim.


SAAT: 23:00

vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321