![]() |
Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) selamun aleykum arkadaşlar.medineweb mutfağı konumuzda bugün ne pişirsem başlıklı paylaşımlar vardı onun için bu konuyu açma gereği duydum.bu başlık altında devam edebilirsiniz |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Konu guzel olmus bende tavuk sinitsel yapicam Once yumurtaya kirmizi biber kekik hafif tuz Sonra ekmek kirintisi peynir maydanoz karisi ile bulayip kizartiyorum Yaninda pure bol salata yeter |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Manti Salata Veeee Corba |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Aniden gelen misafir icin neler yapabiliriz Oncelikle artan bakliyatlari hasliyip dolaba atin Mesala kuru fasulye Lavas ekmekleri dondurucuya atin Kusbasi minik dogranmis sut ve yag ile dinlendirip duduklude pisirin Baharat ile tadlandirin Fasulyeyi piyaz yapim Lavas ekmegin icine hem piyaz hem et doldurun yaninda kornison tursu ayran Baslangic corba ve bu durum yetiyor Pratik yemek |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Arkadaslar degisik tavuk tarifleri ariyorum yardimci olurmusunuz |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) bize Keledoş yapıp ısmarlayacak ablamıza Allah gani gani rahmet eylesin. Rahmetli anamdan sonra keledoş yemeyi unuttuk. |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Kelodos yemegini bende merak ettim tokum fakat sanki red edemiycem gibi bir his oldu :):) |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Alıntı:
|
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) su damlası bu keledoş bizim bildiğimiz zarada yapılan ünlü kelecoş mu?ikisi ayrı mı çözemedim... |
Cevap: Medimeweb üyeleri bugün ne pişirse :) Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Alıntı:
Mustafa abi gece gece bu yapılır mı ya.. acıktım ltfn52 Kürt Keledoş Yemeği Tarifi Kürt sofrasının eşsiz lezzeti: Keledoş Yemeğe tadını veren malzemelerden biri olan ve Van yöresinde yetişen otları bulmak çok kolay olmasa da, bu harika yemeğin tadına bakmak için aramaya değer. Altı kişilik keledoş hazırlamak için birer kilo nohut ve yeşil mercimek bir gün önceden ıslatılır. Önce nohut pişirilir ve ardından yeşil mercimek tencereye eklenir. Bu malzemenin pişmesinden sonra kavurma yapılmış et malzemelerin içine ilave edilir. Daha sonra Van yöresinde yetişen ve sıpi pancar ya da beyaz pancar olarak bilinen ot eklenir. Dağdan toplanan ve kurutulan bu ottan iki karış boyunda bir parça alınması ve tencerenin içine koymadan evvel yarım saat sıcak suda bekletilmiş olması gerekiyor. Ardından tencereye et suyu ve tereyağı eklenip suyunu çekinceye kadar kaynamaya bırakılıyor. İsteğe göre yemeğin içine yeşil biber ve soğanda eklenebilir. Bu işlemi yaptıktan sonra sıra Keledoş’un en zor kısmı olan cacığı hazırlamaya geliyor. Cacık için bir kilo yoğurt kısık ateşe konulur ve sarı suyunun tencerenin üzerinde çıkması beklenir. Daha sonra bu sarı su alınır ve kalan yoğurt bir heybenin içine konularak dövülür. Bu işlemin sonunda elde edilen yoğurda bir baş dövülmüş sarmısak ilave edilir ve yoğurt yemeğin için yavaşça, karıştırarak ilave edilir. Hazırlanan yemeğin üzerine kızdırılmış tereyeğı ilave edilerek servis yapılır. |
SAAT: 02:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.