![]() |
PASTANE SİMİDİ PASTANE SİMİDİ Malzemeler 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı su 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı maya 1 çay kaşığı mahlep 6 subardağı un Pekmezli su için 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı pekmez üzeri için susam Pastane simidinin yapılışı 1-) Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun. 2-) 1 saat kadar mayalanması için bekletin. Soğuk havalarda süre uzayabilir. 3-) Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide çubuk gibi uzatın. 4-) Bir birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin. 5-) 1 yemek kaşığı pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırıp,simitlerinizi bu suya batırın. 6-) Daha sonra simitleri susama batırın. 7-)Yağlanmamış tepsiye dizin ve tepsi mayası gelene kadar bekleyin.(Yaklaşık bir saat.) 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
SAAT: 00:03 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.