![]() |
Rulo pogaca DIŞI ÇITIR ÇITIR İÇİ YUMUSACIK RULO POGACA TARİFİ 2 su bardagi ilik sut 1 su bardagi siviyag 3 yemek kasigi seker 1 tatlli kasıgı tuz 2 adet yumurta (sarisi uzerıne surulucek) yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya Un Ic harcı ıcın 1 kase rendelenmıs kasar peynırı Arasına surmek ıcın 75 gram oda sicakliginda erıtılmıs tereyag yada margarın Üzerine Hamura katılacak yumurtanın sarısı corek otu İlik sutün ıcerısıne maya ve sekerı erıtıyoruz. Sivi yagini yumurtanin beyazini tuzunu atip çirpiyoruz Azar azar un ekleyıp ele yapismayan bır hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu yarim saat dınlendırıyoruz Hamurumuzdan elma buyuklugunde yumaklar dokuyoruz.Yumagi dokerken altisar tane sayarak esıt yumaklayin. Her yumagi tatli tabagi kadar açip uzerıne bıraz tereyag surup dıger actiginiz yumagi uzerıne kapatip tekrar yag suruyorüz. Toplam 6 kat yapip en ust yumaga yag surmuyoruz. Butun yumaklara ayni ıslemı yapip yagladigimiz yumaklari 15-20 dakıka uzerını bezle ortup dınlendırıyoruz Dınlenen yumakları oklava ıle acıp resımdekı gıbı pızza bicagiyla kesıp yufkanın dısa bakan taraflarina peynır koyup rulo seklınde yuvarlayarak kapatiyoruz. Firin tepsısıne yagli kagit serıp poğaçalari dızıyoruz Yumurtasini surup corek otu serpıp 185'C pisiriyoruz. Fazla yapip buzluga da koyabılırsınız Afıyet Olsun.Yaseminle Mutfak Keyfi'ne Teşekkür ederiz :) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Rulo pogaca Ellerine saglik bacim |
Cevap: Rulo pogaca Alıntı:
|
Cevap: Rulo pogaca Denedim kezme islemini yanlis yaptim sanirim ucgen yaptim buraki gibi degil fakat guzel oldu |
Cevap: Rulo pogaca :):)eline sağlık canım eminim çok güzel olmuştur c*c*c* |
Cevap: Rulo pogaca Abla imzan cok guzel Gule gule kullan arapca ne yaziyor |
Cevap: Rulo pogaca teşekkür ederim canım beğendiğine sevindim ilahi ente maksudi verızake matlubi yazıyor yani:YaRabbi maksadım sensin senin rızanı isterim... c* |
Katmer pogaça görünümünde ,tadı da güzeldir eminim..Denemek lazım (: |
SAAT: 09:25 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.