![]() |
"YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI"/medineweb mutfağı Toplam 1 Eklenti bulunuyor. YUMUŞACIK LAVAŞ YAPIMI Malzemeler 2 su bardağı ılık su 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı zeytinyağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kuru (instant) maya 5-6 su bardağı kadar un (Ben tam buğday unu kullandım) Lavaş Nasıl Yapılır? Karıştırma kabına ılık su, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Unu bardak bardak ekleyerek yumuşak bir elde edin. Hamurun üzerine bir poşet geçirip üzerini örtün. 1 saat kadar dinlendirin. Poğaça hamuru kadar mayalanmasına gerek yok. Hamurdan mandalina kadar parçalar alıp yuvarlayın ve un serptiğiniz bir tepsinin üzerine dizin. Üzerlerine yine biraz un serpin. Bezelerin üzerini bir örtüyle kapatın ve ilk yaptığınız bezeden başlayarak, oklavayla açın. Ben lavaş için küçük boy bir oklava kullanıyorum. Lavaş yufkası, mantı yufkasından biraz daha kalın olmalıdır. Daha fazla kalın olmasın. Kızgın tavaya açtığınız lavaş hamurunu serin. Üzerinde küçük kabarcıklar oluşmaya başlayınca arka tarafını çevirin. Büyük ocakta, harlı ateşte hızlı hızlı çevirerek pişmeli ki, lavaşlar kurumasın. Pişen lavaşı pamuklu bir örtünün üzerine alıp arka ve ön yüzüne sprey şişe yardımıyla 3-4 kez su sıkın ve üzerini örtün. Diğer lavaşları da aynı şekilde ıslatıp üst üste dizin. Islatma işlemini mutlaka sıcakken yapın ve üzerlerini açık bırakmayın. Bütün hamur bittikten sonra lavaşları bir poşete koyup ağzını bağlayın ki lavaşlar yumuşak kalsın. NOT: Her lavaşı pişirdikten sonra, hafif ıslattığınız kağıt havluyla tavayı silin. Aksi halde bir önceki lavaştan kalan unlar yanıp diğer lavaşa yapışıp yanabilir. Afiyet şifa olsun! |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Allah'ın kulu hamur açmaya ne dersin.. |
Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Bende pişiriyim bari..cicekver |
Allahhhhh tutmayin beni derim:):)eline saglik canim |
Alıntı:
|
Amaaannn coşmuşya buralar. Oklavasını hamurunu alan gelmiş )) Birileri lavaş yapmış, hazırcı ararsanız o ben olabilirim/cic/ek/te/sli/m Nasılda göz göz olmuş..ewet000 |
Lavaşlar pişmiş kıyma ile harç yapıp aralarına döküp üst, üste koyalım yanında da sarmısaklı yoğurt sarıp ,sarıp yiyelim. Size kolay bi artarnatif (: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Yağlı, hamur, etli,tatlı ne varsa çok seviyorum ama yaa. 100 ü zorluyorum ama vazgeçmek yokAğzı-Açık000 Kan gurubuma göre sebzeyle beslenmem gerekiyormuş.hyrtt Duyunca şoka girdim. Protein almazsam sodyumum düşüyor başlıyor kafa dalgalanmaları bendegülümseyen000hyyyyy Ne sebzesi. Yağlama yapak editim. Foruma da dağıtırız. Az yağ tat girsin bünyelerine Ağzı-Açık000 |
Ben o kadar yağlı yiyemem. Lavaşi tek yesem yada dürüm yapayım hyyyyy Dikkat edin yaw. Abla 100 kilo mu dedin acaba.dymdm Aman dikkat kalp şeker tansiyon:) Yemeyin bu kadar yağlı hamurlu. Türk Mutfağı da canını yidiğim hep yağlı Salçalı etli hamurlu:) |
SAAT: 01:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.