![]() |
Evde yoğurt mayalarken nelere dikkat edilmeli? Peki ev yoğurdu nasıl yapılır? İşte asla sulanmayan ve ekşimeyen ev yoğurdunun tarifi 2-3 litre tercihen organik tam yağlı süt (kutu sütlerin tutma ihtimali düşüktür.) 3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı veya canlı bakteri içeren mayalık yoğurt NOT: Mayalama aşamasında isterseniz bir çimdik tuz ve şeker (tuz ekşimemesi, şeker çabuk mayalanması için) ekleyebilirsiniz. Sizlerin tarifi nasıl peki . Paylaşmak istediğiniz püf noktaları varmıdır ? |
2 seneye kadar yoğurt mayalamak benim için tam bir kabustu. Hiçbir zaman beceremedim. Hep ekşittim. Sünme dediğim uzayan bir yoğurt.Battaniyelere sarıyorum hep ekşiyor. Pes etmiştim. Kavanozlara mayalama çok güzel oluyor dediler tek tek kavanoz işi sarmadı beni. Yapanlar çok memnun. Sütün kalitesi, yağı çok önemli tabiki. Süt iyiyse bir yöntem öğrendim hem taş gibi, hem çok lezzetli, strese girmeden yoğurt mayalıyorum artık. Şöyle; Mayalama ısısina gelen süte istediğim ölçü (1-2 dolu kaşık) yoğurdu sütle açarak yavaşça ilave ediyor, Karıştırıyorum. Sonra üzerine süzgeç oturuyorum. Üzerine büyük bir bez ve poşet geçiriyorum . Terleme yöntemiyle ısısını muhafaza ederek mayalanıyor., ne çok ısinıp ekşime ne soğuk kalıp tutmama derdi oluyor. Kışın 6-7 saat yazın 4 saat gibi mayalayıp dolaba kaldırıyorum 12 saat mutlaka dolapta dinlendiriyorum. Kızım dahi bu yöntemle rahatlıkla yoğurt mayalıyor:))) Her hafta 5 litreden yapıyorum arkadaş anlatırken yoruldum. Yaparken çok daha pratik. Ama özen istiyor. Ha birde alarm kurma, haftalık yoğurt nöbetim varsfhfgshsfhsghte/sli/m Benim böylec* |
Alıntı:
Ekşime bozulma derdi yok .10 günden fazla kalsın yine yok .. Kavonozlara doldurup firin tepsisine poşet koyuyorum ve diziyorum kavonozları mayaladıkdan sonra etrafı poşetli üzerine sadece bir bez atıyorum doğru fırına .. Fırın çalışmıyo aklınız karışmasın /cic/ek/ Sabah alıp buz dolaba bir gün bekledikten sonra kapaklarını kapatıp istediğinde kullan afiyetle... Mayasına bir cimdik tuz ve tatlı kaşığı şeker koyuyorum unutmadan ....cicekver Yapanların eline sağlık cicekver |
Bende kaynatıp kavanozlara mayaliyorum 6 saat yeterli geliyor .bilgiler kıymetli sütü ziyan etmemek lazım zira 5 kg Luk süt 100 TL olmuş 😏 |
Alıntı:
Peynir 80 / 100 tl Çükelik 50 tl Ziyanlık zamanı değil tabikide toprağım , degerlendirerek tüketmeye çalışıyoruz ..cicekver |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gerçi ben kadar sende bilirsin memleketini cicekver |
SAAT: 07:00 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.