Patates Mantısı Nasıl Yapılır? Toplam 1 Eklenti bulunuyor. Malzemeler 5-6 adet patates 1 tatlı kaşığı tuz (patatesleri haşlarken) Çeyrek demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı pul biber Yoğurtlu sosu için; Yarım su bardağı yoğurt 2-3 diş sarımsak 1 fiske tuz Üzeri için; 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyalım. Ardından iki üç parçaya keserek tencereye alalım. Tuz ekleyelim ve üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra haşlanmaya bırakalım. Haşlandıktan sonra patateslerimizi ezelim. Ezmek için çatal veya patates ezici kullanabilirsiniz. Daha sonra patateslerin içine doğranmış maydanozları ekleyelim. İsteğe göre karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyerek iyice karıştıralım. Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avcumuzda yuvarlayalım. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağımızla bastırarak çanak şeklini verelim. Tüm malzemelerimiz bitinceye kadar bu işleme devam edelim. Hazırladığımız patatesleri servis tabağına dizelim. Yoğurtlu sosu için başka bir kapta yoğurdun içerisine ezilmiş sarımsakları, tuzu ekleyelim ve karıştıralım. Patates çanaklarının içini yoğurt ile dolduralım. Dilerseniz sarımsaksız da yapabilirsiniz. Üzerinin sosu için tavada sıvı yağı ısıtalım, ardından salçayı ekleyip karıştıralım. 3-4 yemek kaşığı kadar sıcak su ekleyelim ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirelim. Ben genelde salça topak topak olmasın diye kızdırdığım sosa çok az su da ilave ediyorum. :) Patateslerin üzerine salçalı sosu gezdirerek servis yapalım. Afiyet olsun… |
SAAT: 08:25 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.