![]() |
Mutlu olamıyorum diyenlere ayetler/ medineweb İsra 37: Kibirli olma, alçakgönüllü davran. (Yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Çünkü sen yeri asla yaramazsın, boyca da dağlara asla erişemezsin.) |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... Müddesir 1-5: Kendini fazla abartma. 1. Ey örtünüp bürünen (Peygamber!) 2. Kalk da uyar. 3. Rabbini yücelt. 4. Nefsini arındır. 5. Şirkten uzak dur. |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... tekvir 25-27: Her şeyin üstesinden gelemeyeceğini asla unutma (25. Kur’an, kovulmuş şeytanın sözü değildir. 26. (Hâl böyle iken) nereye gidiyorsunuz? 27,28. O, âlemler için, içinizden dürüst olmak isteyenler için, ancak bir öğüttür.) |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... Bakara 156: Çaresizlik tuzağına düşme. Her zaman bir umut ışığı olduğunu aklından çıkarma. (Onlar; başlarına bir musibet gelince, "Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz" derler.) |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... Beled 5-6: Her şeye hakim olmak için uğraşıp hayatı yaşanmaz hale çevirme. (5.İnsanoğlu, kendisine kimsenin güç yetiremeyeceğini mi sanıyor? 6"Yığınla mal harcadım" diyor.) |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... Hucurat 10: Büyüklük kompleksine kapılıp, insanları ezerek arkadaşlarını kendinden uzaklaştırma. (Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.) |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... Muhammed 7: İyiliği karşılık beklemeden yap. (Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.) [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... [IMG]Vakıa 83-87: Ölümden korkmak yerine, ölüm gerçeğiyle yüzleş. (83. Can boğaza geldiğinde, onu geri döndürsenize! 84. Oysa siz o zaman bakıp durursunuz. 85. Biz ise ona sizden daha yakınız. Fakat siz göremezsiniz. 86,87. Eğer hesaba çekilmeyecekseniz ve doğru söyleyenler iseniz, onu geri döndürsenize!) [/IMG] |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... Bakara 263: Yaptığın iyilikleri unut. Anlatarak onları kıymetsizleştirme. (Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah, her bakımdan sınırsız zengindir, halîmdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir) |
Cevap: mutlu olamıyorum diyenlere ayetler... Furkan 63: Sana yapılan kötülüğün karşılığını vermek yerine. Öfkenin dinmesini bekle. (Furkân63. Rahmân'ın kulları, yeryüzünde vakar ve tevazu ile yürüyen kimselerdir. Cahiller onlara laf attıkları zaman, "selâm!" der (geçer)ler.) |
SAAT: 23:05 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.