|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 24 Mart 2016 (15:25), Konuya Son Cevap : 25 Şubat 2022 (15:05). Konuya 75 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
12Haziran 2017, 14:05 | Mesaj No:42 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
h/ic/a/bsofi
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
13 Temmuz 2017, 22:52 | Mesaj No:43 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
13 Temmuz 2017, 23:03 | Mesaj No:44 |
Enes bin Mâlik anlatıyor: Peygamber Efendimiz insanların en güzel ahlâklısı idi. Benim Ebû Umeyr adında küçük bir kardeşim vardı. Peygamber Efendimiz bizim eve gelerek onu gördüğünde, Ebû Umeyr i üzgün görüyorum, sebebi nedir? Babam, Yâ Resulallah, oynadığı nugayr kuşu öldü dedi. (Nugayr, serçeye benzeyen kırmızı gagalı bir kuştur.) Bundan sonra Peygamber Efendimiz, Ebû Umeyr i ne zaman görse Ebû Umeyr ne oldu senin nugayr? diye takılırdı.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
13 Temmuz 2017, 23:04 | Mesaj No:45 |
Hazret-i Enes, Peygamberimizin hizmetine on yaşlarında iken girmişti. Bir defasında Efendimiz kendisine: Ey iki kulaklı adam diye takılmıştı.
13 Temmuz 2017, 23:07 | Mesaj No:46 |
Hazret i Âişe anlatıyor : Ben zayıf, ince belli genç bir hanımdım. Bir seferde Peygamberimizle birlikte bir yolculuğa çıktım. Peygamberimiz bir yerde Sahabîlere: ''Siz ilerleyin'' dedi. Onlar gidince ikimiz arkada yalnız başına kaldık. Bana: ''Gel seninle yarışalım'' dedi ve koşmaya başladık. Ben kendisini geçtim. Aradan birkaç yıl geçmişti. Yine onunla birlikte bir yolculukta iken bir yerde Sahabîlere: ''Siz ilerleyin'' dedi ve ikimiz yalnız kaldık. ''Gel yarışalım'' dedi. O zamanlar ben kilo almıştım. Önceki yarışmayı da unutmuştum. Koşmaya başladık. Fakat bu sefer de o beni geçti. Gülümseyerek: ''Bu defaki benim seni geçişim, o gün beni geçişine bedel olsun'' buyurdu.
13 Temmuz 2017, 23:09 | Mesaj No:47 |
Bir gün Hazret-i Ebû Bekir, Peygamber Efendimizin huzuruna girmek için izin istedi. Kızı ve Peygamberimizin hanımı Âişe annemizin, Efendimize bağırdığını işitti. ''Resulullaha nasıl bağırırsın?'' diye elini kaldırarak bir tokat atmaya davrandı. Fakat Peygamber efendimiz bırakmadı. Ebû Bekir kızgın olarak ayrıldı, çıktı. Ebû Bekir çıktıktan sonra Peygamber Efendimiz Âişe annemize: ''Gördün mü, seni nasıl kurtardım adamın elinden'' dedi.
13 Temmuz 2017, 23:14 | Mesaj No:48 |
Aradan birkaç gün geçtikten sonra Ebû Bekir tekrar müsaade isteyerek Peygamberimizin huzuruna girdi. Bu sefer Efendimizle Âişe annemizi barışmış görünce sevindi ve Peygamberimize dönerek şöyle dedi: Beni nasıl kavganıza kattıysanız, barışınıza da katar mısınız? Peygamberimiz: Kattık, kattık buyurdu.
13 Temmuz 2017, 23:15 | Mesaj No:49 |
Adamın biri Peygamberimizin amcasıoğlu Abdullah bin Abbas'a sordu: - Peygamber Efendimiz şaka yapar mıydı? - Evet, yapardı. - Şakalarından bir örnek verir misiniz? - Bir gün hanımına bol bir elbise giydirdikten sonra; ''Güle güle giy, Allah'a şükret ve gelinler gibi yerde sürü'' diye takıldı.
13 Temmuz 2017, 23:16 | Mesaj No:50 |
Peygamber efendimiz; kimsesiz, fakir, yoksul, herkesin yüz vermediği, ilgilenmediği insanlarla küçük şakalar yapar, kalplerini kazanırdı.
Konuyu Toplam 12 Kişi okuyor. (0 Üye ve 12 Misafir) | |