|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 10 Şubat 2018 (08:20), Konuya Son Cevap : 21 Şubat 2018 (22:49). Konuya 19 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Şubat 2018, 23:16 | Mesaj No:11 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Amenna...Asla tersini düşünmeyiz. Emir büyük yerden ve ölçü belli iken ; soyla sopla övünmekten/yerinmekten imtina eder Allah'a sığınırız... Kim ne kadar insansa takva ise o kadar adamdır, soyludur. Gerisi bizimde yaptığımız gibi lafı güzaf.... Yalnız dediğiniz gibi milletin kafası iyice karıştı.Ne olduğunu ne işe yaradığını anlayamadan da sistem çökünce iyi malzeme oldu millete)) Hocam belki 1800lü yıllardan akrabalarımdan arsa tarla kaldımı diye bakanlar vardır .))) Yoksa ne yapsınlar geçmiş ağacını. )) Neyse çok kurcalamayalım bari Laz çıkarsınız felan Hepimiz gardaşık
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
16 Şubat 2018, 05:13 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 680 Üyelik T.:
25 Aralık 2007 | |
16 Şubat 2018, 21:16 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
En sonunda soy ağacimızın bilgilerine ulaşabildik..1859 dan beri sivaslıyız yani daha yukarisini göstermiyor iyide biz o kdrını zaten biliyorduk ) açikcasi tatmin olmadim herşeyin abartildığı gibi buda abartılarak servis edilmiş ama şuda var bazilarinin hiç bilgisi olmuyor geçmişi ile alakalı onlar için yeterli olabilir..muhsin hocam derdimiz ırkçılik fln değildir. Geçmişini bilmek istiyor insan)
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
16 Şubat 2018, 22:37 | Mesaj No:14 |
15 Kasım 2011 |
Bende ulaştım soyağacıma çok şükür )))
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
17 Şubat 2018, 12:12 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Bayramda dedesini aramayanlar,E_devlet ile dedesinin dedesini arıyor.. Söylenecek söz yok..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
18 Şubat 2018, 00:10 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Bu milletin merakı bitmez. Şimdi de acaba soyumuzda dedelerimizden şehit olan var mı diye arayışa geçtik. Milli Savunma sayfası iptal çöktü site..
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
18 Şubat 2018, 23:51 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Soy Ağacıyla İlgili Bir Kaç İlginç İsimlere Daha Rastladık..
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
21 Şubat 2018, 22:49 | Mesaj No:20 |
15 Kasım 2011 |
Nokta . Ülkemizde bir soyağacı çılgınlığı yaşanıyor günlerdir. E-devlete bakmayanın hatrı kaldı, site kaç kez kilitlendi. Kiminle görüşsek ben şuralı çıkmışım, buralıymış, atalarımız şunlardanmış muhabbeti dönüyor. Bir heves, bir heyecan güzel tabi. Siteye girenlerin yarısından fazlasının gevezelik olsun diye girdiğini düşünüyorum. Çünkü soyağacının köklerine değil de, en son yapraklarına bakıyorum. Bugünümüze yani... Ciddi tezat var. Her semte bir huzurevi açılıyor, kimse kendi yaşlısına gönüllü bakmıyor, “annem evini abime/ablama verdi, o bakıyor şimdi” diyen çok insanla karşılaştım. Anana babana bakmak için ya evini alacaksın elinden, ya emeklisini, üç aylığını yiyeceksin. Yoksa yok, kardeşim baksın... Sonra bakıyorum aynı şehirde yaşayan iki kardeş birbirini bayramdan bayrama görüyor. Ne güzel akrabalık bağları var dediğim o kadar az aile var ki... Dillerde hep yengem onu dedi, görümcen bunu dedi, abimlerle on yıl oldu konuşmuyoruz muhabbetleri... Sonra, “Biz aslında şuralıyız ama hiç gitmedik” gibi sözlerle, açıldığı gibi kapanan memleket sohbetleri... Herkes İstanbullu, herkes Ankaralı, herkes İzmirli... Herkes reis, hiç kızılderili yok maşallah. E sen daha yaşayan akrabalarınla nereden akraba olduğunu bilmiyorsun, doğup büyüdüğün şehre gitmiyorsun, kendi kuzenlerinle, kardeşlerinle bayramdan bayrama görüşüyorsun; akraba değil akbaba bunlar gibi acı sözler ediyorsun naaaapcaksın şekerim Allah aşkına dedenin dedesinin dedesinin memleketini, kaç kuşak ötedeki akrabalarını? Elindekilerine, hayattakilere, bildiklerine sarılmak, değer vermek daha anlamlı değil mi? Kalk bi memlekete git de, bul akrabalarını, onlar anlatsınlar sana kim kimlerdenmiş, kim nerden ne zaman gelmiş... Şermin Yaşar
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |