![]() |
Bu karikatürü yorumlayalım Bu önemli karikatür sizlere neler anlatıyor. Yorumları görelim [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
:) ip ucu veriyorum sağdaki hasta oturan adam Abdülhamid han |
Krikatürün adı hasta adam Osmanlıyı anlatmak için kullanılan tabir Osmanlı'nın yıkılmasına 90 yıl vardı ve geri sayım başlamışdı ingilizler yvş yvş osmanlıyı zehirleyip İstanbulu işgal etmeyi düşünüyorlardı |
Güzel yorum Allah razı olsun Esma hocam.+26 puan Devam kardeşler başka kimler neler der. Haydi kardeşler puan sayacı işlemeye devam ediyor |
Allah'ın izniyle inanıyorum ki burada ki kardeşlerimin hepsi okuyan ve araştıran kardeşler. Detaylara dikkat eden kardeşlerdir Burada ki detaylara dikkat edip yorumlayalım |
Sizce ayakta ki kim? Kase de ne yazıyor. Verdiği tasla ne ima ediyor Karşısında ki oturan kim? |
Karikatürde Abdülhamid han hz zehir enjekte eden osmanlı askerine benzeyen adam ve elinde zalim yazısı içindeki büyük ihtimalle zehir var.arkasında ise kraliçe desteği ile sömürülmeye çalışılan bir imparatorluk ve O elindeki şırınga değil onu çözemedim fakat yavaş yavaş zehirlendiği aşikar. |
Allah'ın sevgili kulu inşallah yaklaştı :) +26 puan |
Resimlere dikkatlice bakıldığında bazı yazılar var.Abdülhamid tarafında atam yazıyor diğer koltukta yazılanı çözemedim |
Evet şimdi yorumluyoruz. Sağdaki oturan hasta adam Abdülhamid (Osmanlı) Solda ki hasta kişi papa Ayakta ki kişi Avrupanın güçlü komutanı Napolyon Napolyon hasta adama elinde ki kaseyle şifa niyetine çorba veriyor. Kase de yazan cruel= zalim acımasız manalarina gelen kelime. Kısacası şu: hilâfet-dini otorite kesinlikle kaldırılmalı ve ilaç batının sunduğu pozitivizm de. Sonra ki yıllarda Winston Churchill dediği gibi onların ellerinden Kuran i alacagiz . Kendilerini savunmasız hissedecekler. Evet genel çıkarım bunun üzerine. |
SAAT: 15:34 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.