|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EbdA,Açılış Tarihi: 28 Ekim 2007 (22:05), Konuya Son Cevap : 14 Mayıs 2021 (11:22). Konuya 81 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Nisan 2015, 09:00 | Mesaj No:71 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Eğer hasmını mağlub etmek istersen, fenalığına karşı iyilikle mukabele et. Mektubat - 265 | |
07 Nisan 2015, 09:33 | Mesaj No:72 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Sakın sakın münakaşa etmeyiniz, casus kulaklar istifade ederler. Haklı olsa, haksız olsa bu halimizde münakaşa eden haksızdır. Bir dirhem hakkı varsa, münakaşa ile bin dirhem bizlere zararı dokunabilir. Şualar ( 321 )... | |
09 Nisan 2015, 09:08 | Mesaj No:73 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Eyvah! Aldandık. Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zâyi ettik. Evet, şu güzerân-ı hayat, bir uykudur; bir rüyâ gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider... Sözler... | |
20 Nisan 2015, 16:00 | Mesaj No:74 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Eğer şu fâni dünyada beka istiyorsan; beka, fenadan çıkıyor. Nefs-i emmare cihetiyle fena bul ki, bâki olasın. Sözler | |
21 Nisan 2015, 09:06 | Mesaj No:75 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Dünyada gençliğe muhabbet, yani ibadette gençlik kuvvetini sarfetmenin neticesi: Dâr-ı saadette ebedî bir gençliktir. Gençlik Rehberi | |
22 Nisan 2015, 13:28 | Mesaj No:76 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Bu zamanda ehl-i İslâmın en mühim tehlikesi, fen ve felsefeden gelen bir dalaletle kalblerin bozulması ve imanın zedelenmesidir. Lem'alar - | |
06Haziran 2015, 16:57 | Mesaj No:77 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur. Hem bahtiyardır o kadın ki; kocasını mütedeyyin görür, ebedî dostunu ve arkadaşını kaybetmemek için o da tam mütedeyyin olur; saadet-i dünyeviyesi içinde saadet-i uhreviyesini kazanır. Hanımlar Rehberi - 12 | |
08Haziran 2015, 16:01 | Mesaj No:78 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... ben kendi hayatımda binler tecrübelerimle gördüm ve bildim ki; kadere iman olmazsa hayat-ı dünyeviye saadeti mahvolur. Elîm musibetlerde, ne vakit kadere iman cihetine bakardım; musibet gayet hafifleşiyor görüyordum. Ve kadere iman etmeyen nasıl yaşayabilir diye hayret ederdim. | |
12Haziran 2015, 09:09 | Mesaj No:79 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler... "Ve bir imtihan meydanı var; her vakit değişir, tebeddül eder. Ve sultanın bazı âsâr-ı san'atına ve ihsanatına bazı nümuneler göstermek için meclisleri var; zaman zaman tahavvül eder.." Mesnevi-i Nuriye | |
10 Temmuz 2015, 01:34 | Mesaj No:80 |
Cevap: Risale-i nurdan Cümleler...
"Biz biriz ve bir elden çıkmışız;bir tek Zat'ın malıyız.Ve birimizi yapan ,elbette umumuzu o yapar." "Bu kainat bin birlikler perdeleri içinde sarılı bir gül goncası gibidir." "Sen başıboş olmadığın gibi,bu hadiselerde başıboş olamazlar.Bir müdebbir_i hakim tarafından istihdam oluyorlar. " Ayetü'l Kübra | |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |