|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EbdA,Açılış Tarihi: 28 Ekim 2007 (22:05), Konuya Son Cevap : 14 Mayıs 2021 (11:22). Konuya 81 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:71 |
![]() Eğer hasmını mağlub etmek istersen, fenalığına karşı iyilikle mukabele et. Mektubat - 265 ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:72 |
![]() Sakın sakın münakaşa etmeyiniz, casus kulaklar istifade ederler. Haklı olsa, haksız olsa bu halimizde münakaşa eden haksızdır. Bir dirhem hakkı varsa, münakaşa ile bin dirhem bizlere zararı dokunabilir. Şualar ( 321 )... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:73 |
![]() Eyvah! Aldandık. Şu hayat-ı dünyeviyeyi sabit zannettik. O zan sebebiyle bütün bütün zâyi ettik. Evet, şu güzerân-ı hayat, bir uykudur; bir rüyâ gibi geçti. Şu temelsiz ömür dahi, bir rüzgâr gibi uçar gider... Sözler... | |
![]() |
![]() | Mesaj No:74 |
![]() Eğer şu fâni dünyada beka istiyorsan; beka, fenadan çıkıyor. Nefs-i emmare cihetiyle fena bul ki, bâki olasın. Sözler ![]() | |
![]() |
![]() | Mesaj No:75 |
![]() Dünyada gençliğe muhabbet, yani ibadette gençlik kuvvetini sarfetmenin neticesi: Dâr-ı saadette ebedî bir gençliktir. Gençlik Rehberi | |
![]() |
![]() | Mesaj No:76 |
![]() Bu zamanda ehl-i İslâmın en mühim tehlikesi, fen ve felsefeden gelen bir dalaletle kalblerin bozulması ve imanın zedelenmesidir. Lem'alar - | |
![]() |
![]() | Mesaj No:77 |
![]() ![]() Bahtiyardır o adam ki; refika-i ebediyesini kaybetmemek için sâliha zevcesini taklid eder, o da sâlih olur. Hem bahtiyardır o kadın ki; kocasını mütedeyyin görür, ebedî dostunu ve arkadaşını kaybetmemek için o da tam mütedeyyin olur; saadet-i dünyeviyesi içinde saadet-i uhreviyesini kazanır. Hanımlar Rehberi - 12 | |
![]() |
![]() | Mesaj No:78 |
![]() ben kendi hayatımda binler tecrübelerimle gördüm ve bildim ki; kadere iman olmazsa hayat-ı dünyeviye saadeti mahvolur. Elîm musibetlerde, ne vakit kadere iman cihetine bakardım; musibet gayet hafifleşiyor görüyordum. Ve kadere iman etmeyen nasıl yaşayabilir diye hayret ederdim. | |
![]() |
![]() | Mesaj No:79 |
![]() "Ve bir imtihan meydanı var; her vakit değişir, tebeddül eder. Ve sultanın bazı âsâr-ı san'atına ve ihsanatına bazı nümuneler göstermek için meclisleri var; zaman zaman tahavvül eder.." Mesnevi-i Nuriye | |
![]() |
![]() | Mesaj No:80 |
![]()
"Biz biriz ve bir elden çıkmışız;bir tek Zat'ın malıyız.Ve birimizi yapan ,elbette umumuzu o yapar." "Bu kainat bin birlikler perdeleri içinde sarılı bir gül goncası gibidir." "Sen başıboş olmadığın gibi,bu hadiselerde başıboş olamazlar.Bir müdebbir_i hakim tarafından istihdam oluyorlar. " Ayetü'l Kübra | |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Risale-i Nurdan Kısa Vecizeler | EyMeN&TaLhA | Risale_i Nur (Said Nursi) | 3 | 24 Aralık 2022 13:56 |
Risale-i Nurdan Dualar.... | Seleme | Risale_i Nur (Said Nursi) | 9 | 14 Mayıs 2021 11:29 |
Risale-i Nurdan Vecizeli Fotolar | melis | Risale_i Nur (Said Nursi) | 92 | 08 Nisan 2016 14:19 |
Risale-i nurdan Takva DєRѕi | Hazan Mevsimi | Risale_i Nur (Said Nursi) | 3 | 19 Şubat 2010 00:31 |
Arapça Cümleler | NUR | Genel Arapça | 1 | 08 Şubat 2010 21:06 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|