![]() |
"Erik Suyu Tarifi (Posasıyla Beraber)" /medineweb mutfaği [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] YOĞUN KIVAMDA ERİK SUYU TARİFİ Malzemeler 1 kg. kırmızı erik 2.5 su bardağı şeker Yeteri kadar su [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Posalı Erik Suyu Nasıl Yapılır? Erikleri yıkayıp tencereye alın. Eğer çekirdeği çıkabiliyorsa çıkarın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, erikler dağılana kadar pişirin. İyice dağılmış olan erikleri iri bir süzgeçe döküp posanın üstte, suyunun altta kalmasını sağlayın. Hafif ılıyınca çekirdeklerini ayıklayın. Posayı da suya ekleyin. El blenderından pürüzsüz bir hale gelene kadar çekin. Yeniden ocağa alıp kaynamaya bırakın. Kaynayınca üzerine köpükler birikecek. Bu köpükleri iyice azalana kadar alın ve ocağın altını kapatın. Şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eriyince soğumaya bırakın. Soğuyunca dolaba kaldırın. İçerken sulandırarak için. Bu şekilde rahatlıkla 3-4 gün dolapta bekleyebilir. Bu konsantreyi henüz kaynıyorken kavanoza koyup vakumlayabilir, kış için saklayabilirsiniz. Afiyet şifa olsun [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] "Alıntı" |
Cevap: "Erik Suyu Tarifi (Posasıyla Beraber)" Güzel görünüyor :) |
Şimdi tam zamanı ...Bende yaptım en dogalından bahceden topladım erikleri Kaynat ,sogut ,iç (: |
SAAT: 19:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.