![]() |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Tamam kardeşim benim bu noktada Nasrettin hocanın misali aklıma geldi göle maya çalıyor ya Ya tutarsa misali sen diyon İslam da ya tutarsa olmaz.... |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Ya tutarsa falan değil abi Şartlarda fark edebilir sen öyle bir durumda sorumlu değilim zaten boş ver diyebilirsin Ben de asıl öyle bir durumda sorumlu olmasam da, şartlar elvermese de o namazı kılmak isteyebilirim, Ki zaten imanın lezzetini almış her insan o an bunu diyebilir... Bu da benim niyetimi gösterir.. Yani abdestsiz kıldım diye o durumda eminim rabbim beni hadi sen günahkar oldun cehenneme gideceksin demez !.... |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Alıntı:
|
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Kardeş ben uzatmayacam konuyu sıkıldım istediğin şekil uygulayabilirsin.... |
Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş üşenirmiş. Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına. Demiş ki: Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar. Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım.Yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş. Hoca: Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok borcun kılacaksın demiş. Adam yalvarmış bul hocam diye.Hoca müddet istemiş adam gitmiş. Aradan haftalar geçmişadam gelmiş: Buldun mu hocam demiş kurtulacak mıyım? Hoca: Buldum evladım eğer şu 4 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin: 1-ÖLÜ İSEN 2-DELİ İSEN 3-ÇOCUK İSEN 4-HAYVAN İSEN Umarım yeterlidir... |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Ama burda normal şartlarda namazdan kaçısdan bahsedılmıyor sanırım abdest bıle alınmayan bır durum ıle keyfı bır namazdan kaçış aynımı? |
O karanlık zindan da Bir taraftan köpekler salyalarını akıta akıta saldıracak, öte taraftan ben nasıl namaz kılmalıyım mı diyecek ! Kılmazsa da Günaha da girecek öyle mi ! Pes doğrusu yani bu kadarına da pes. Yitiksevda kardeşimin söylediklerine aynen harfiyen katılıyorum |
yabuna ne demeli:Öncelik Akıl-Kuran-Sünnet'tir.....:) |
K-I-L-A-B-İ-L-İ-R . Abdest alamasa da kılabilir eğer istiyorsa bu tamamen kulun niyetidir diyorum. Yani bu durumda hayrettin karaman hoca haksız değildir. Ama allah illa ki kılacaksın demiyor diyorum İslam oyle zorluk dini değil diyorum Diyorum.. Diyorum.. Diyorum Off !... |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü 1-mürted her anlamda ilim anlamında doyurulmalıdır,ikna edilmelidir,kafasındaki soru işaretleri onarılmalıdır ve kendisine düşünme fırsatı verilmeli sabırla beklenmelidir.o mürted islama zarar vermedikçe,islam aleyhinde propaganda yapmadıkça,müslümanları islamdan soğutmadıkça,kendisine zaman verilmeli musamaha gösterilmelidir.çünkü zorla iman olmaz."dinde zorlama yoktur "bu anlaşılmalıdır. 2-islamın ilk kaynaklarından günümüze kadar namaz özür halinde kılınmayabilir diye fetva yoktur görmedim rastlamadım.(nisa taifesinin özürleri dışında). 3-esracık o durumlarda cünüpda olsa namaz abdesti için teyemmüm edilir.teyemmüm cünupluğuda yok eder(özrü geçene kadar).namazını kılabilir kılmazsa sorumludur.şafiiye göre olmazsa hanefi olsun,maliki olsun abdestini teyemümünü alsın namazını kılsın. sorun olmaz.mezhep holiganlığından sıyrılmamız lazım. bu arada aklıma temelin fıkrası geldi ; Yeni asker olan Temel'e komutanı sormuş: - "Savaşta siperdesin, sağ taraftan düşman askeri geldiğini gördün. Peki ne yaparsın?" Temel heyecanla cevap verir: - "Hemen çevirir silahımı üzerlerine ateş açarım komutanım." Komutan tekrar sormuş. - "Peki, karşıdan geliyorsa?" - "Karşıya ateş açarım, komutanım." - "Arkadan geliyorsa?" deyince komutan, Temel dayanamamış: - "Komutanım, bu ordunun benden başka askeri yok mu?" der :) esracık o durum gelsin düşünelim... |
SAAT: 22:09 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.