|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ebu katade,Açılış Tarihi: 19 Nisan 2010 (21:20), Konuya Son Cevap : 20 Nisan 2010 (17:22). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Nisan 2010, 01:07 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü
Tamam kardeşim benim bu noktada Nasrettin hocanın misali aklıma geldi göle maya çalıyor ya Ya tutarsa misali sen diyon İslam da ya tutarsa olmaz....
|
20 Nisan 2010, 01:12 | Mesaj No:12 |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü
Ya tutarsa falan değil abi Şartlarda fark edebilir sen öyle bir durumda sorumlu değilim zaten boş ver diyebilirsin Ben de asıl öyle bir durumda sorumlu olmasam da, şartlar elvermese de o namazı kılmak isteyebilirim, Ki zaten imanın lezzetini almış her insan o an bunu diyebilir... Bu da benim niyetimi gösterir.. Yani abdestsiz kıldım diye o durumda eminim rabbim beni hadi sen günahkar oldun cehenneme gideceksin demez !.... | |
20 Nisan 2010, 01:16 | Mesaj No:13 | |
Durumu: Medine No : 5753 Üyelik T.:
20 Aralık 2008 | RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Alıntı:
| |
20 Nisan 2010, 01:16 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü
Kardeş ben uzatmayacam konuyu sıkıldım istediğin şekil uygulayabilirsin....
|
20 Nisan 2010, 01:23 | Mesaj No:15 | ||
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Alıntı:
Namaz kılmak ona çok ağır gelirmiş üşenirmiş. Bir gün varmış gitmiş çok büyük bir hocanın yanına. Demiş ki: Hocam ne yap et beni şu namazdan kurtar. Namaz kılmamak için ne yapmam gerekse söyle yapayım.Yeter ki şu namazdan kurtulayım demiş. Hoca: Ya evlat ben hiçbir yerde ne duydum ne işittim bu namazdan kurtuluş yok borcun kılacaksın demiş. Adam yalvarmış bul hocam diye.Hoca müddet istemiş adam gitmiş. Aradan haftalar geçmişadam gelmiş: Buldun mu hocam demiş kurtulacak mıyım? Hoca: Buldum evladım eğer şu 4 şarttan biri sana uyuyorsa NAMAZ dan mesul değilsin: 1-ÖLÜ İSEN 2-DELİ İSEN 3-ÇOCUK İSEN 4-HAYVAN İSEN Umarım yeterlidir... | |||
20 Nisan 2010, 01:27 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 5753 Üyelik T.:
20 Aralık 2008 | RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü
Ama burda normal şartlarda namazdan kaçısdan bahsedılmıyor sanırım abdest bıle alınmayan bır durum ıle keyfı bır namazdan kaçış aynımı?
|
20 Nisan 2010, 01:37 | Mesaj No:17 | |
O karanlık zindan da Bir taraftan köpekler salyalarını akıta akıta saldıracak, öte taraftan ben nasıl namaz kılmalıyım mı diyecek ! Kılmazsa da Günaha da girecek öyle mi ! Pes doğrusu yani bu kadarına da pes. Yitiksevda kardeşimin söylediklerine aynen harfiyen katılıyorum
__________________ Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok. | ||
20 Nisan 2010, 10:28 | Mesaj No:18 | |
yabuna ne demeli:Öncelik Akıl-Kuran-Sünnet'tir..... | ||
20 Nisan 2010, 11:54 | Mesaj No:19 | ||
K-I-L-A-B-İ-L-İ-R . Abdest alamasa da kılabilir eğer istiyorsa bu tamamen kulun niyetidir diyorum. Yani bu durumda hayrettin karaman hoca haksız değildir. Ama allah illa ki kılacaksın demiyor diyorum İslam oyle zorluk dini değil diyorum Diyorum.. Diyorum.. Diyorum Off !... | |||
20 Nisan 2010, 11:56 | Mesaj No:20 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü
1-mürted her anlamda ilim anlamında doyurulmalıdır,ikna edilmelidir,kafasındaki soru işaretleri onarılmalıdır ve kendisine düşünme fırsatı verilmeli sabırla beklenmelidir.o mürted islama zarar vermedikçe,islam aleyhinde propaganda yapmadıkça,müslümanları islamdan soğutmadıkça,kendisine zaman verilmeli musamaha gösterilmelidir.çünkü zorla iman olmaz."dinde zorlama yoktur "bu anlaşılmalıdır. 2-islamın ilk kaynaklarından günümüze kadar namaz özür halinde kılınmayabilir diye fetva yoktur görmedim rastlamadım.(nisa taifesinin özürleri dışında). 3-esracık o durumlarda cünüpda olsa namaz abdesti için teyemmüm edilir.teyemmüm cünupluğuda yok eder(özrü geçene kadar).namazını kılabilir kılmazsa sorumludur.şafiiye göre olmazsa hanefi olsun,maliki olsun abdestini teyemümünü alsın namazını kılsın. sorun olmaz.mezhep holiganlığından sıyrılmamız lazım. bu arada aklıma temelin fıkrası geldi ; Yeni asker olan Temel'e komutanı sormuş: - "Savaşta siperdesin, sağ taraftan düşman askeri geldiğini gördün. Peki ne yaparsın?" Temel heyecanla cevap verir: - "Hemen çevirir silahımı üzerlerine ateş açarım komutanım." Komutan tekrar sormuş. - "Peki, karşıdan geliyorsa?" - "Karşıya ateş açarım, komutanım." - "Arkadan geliyorsa?" deyince komutan, Temel dayanamamış: - "Komutanım, bu ordunun benden başka askeri yok mu?" der esracık o durum gelsin düşünelim... |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |