Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Serbest Kürsü

Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi:  23 Temmuz 2015 (14:13), Konuya Son Cevap : 09 Şubat 2025 (12:59). Konuya 60 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı390Kez Beğenildi
Yeni Konu aç  Cevapla

LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 21 Aralık 2022, 21:50   Mesaj No:51
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Memleket:sivas
Konular: 697
Beğenildi:8683
Beğendi:10332
Takdirleri:28859
Takdir Et:

Bu konuda asla ikna olmam ben ..
Dua dilencisi ne kadar ikna etmeye çalışsada 😊
Ama haber vereyim gelsin yinede 😊
Mihrinaz beğendi.

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alt 22 Aralık 2022, 02:02   Mesaj No:52
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Mihrinaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Memleket:MEDİNEWEB
Konular: 1336
Beğenildi:12817
Beğendi:9422
Takdirleri:29500
Takdir Et:

Bu kadar insan oluyor editim sen ben kaldık aşmamız lazım bu durumu ))
su damlası beğendi.

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~

Alt 22 Aralık 2022, 03:34   Mesaj No:53
Medineweb Sadık Üyesi
dua dilencisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:dua dilencisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6969
Üyelik T.: 10 Şubat 2009
Arkadaşları:32
Konular: 28
Beğenildi:105
Beğendi:27
Takdirleri:690
Takdir Et:

Selamun aleykum aşmanız gereken sorun nedir, bu ara biz elalar lale lerce uğraşıyoruz karneyi bizim almamız gerekiyor hal böyle olunca odaklandığımız nokta madalya almak için gayret Açıklama yaptım şimdi sizler nasılsınız?
Alt 22 Aralık 2022, 16:11   Mesaj No:54
Medineweb EDİTÖRÜ
su damlası - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: su damlası isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 13055
Üyelik T.: 18 Aralık 2010
Arkadaşları:18
Memleket:sivas
Konular: 697
Beğenildi:8683
Beğendi:10332
Takdirleri:28859
Takdir Et:

Alıntı:
dua dilencisi Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Selamun aleykum aşmanız gereken sorun nedir, bu ara biz elalar lale lerce uğraşıyoruz karneyi bizim almamız gerekiyor hal böyle olunca odaklandığımız nokta madalya almak için gayret Açıklama yaptım şimdi sizler nasılsınız?
Aleyküm selam ..Hosgeldin balım
Elhamdülillah iyiyiz sen nasılsın ?

"Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα...
Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα...
Â'râftα.....
Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..."
Alt 22 Aralık 2022, 21:01   Mesaj No:55
Medineweb Emekdarı
Esma_Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Esma_Nur isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 4458
Üyelik T.: 19 Ekim 2008
Arkadaşları:0
Memleket:sivas/istanbul/
Konular: 586
Beğenildi:4999
Beğendi:6702
Takdirleri:26831
Takdir Et:

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Selam aleykm medinewebdaşlarım.Nasılsınız? Bu aralar hacamata merak saldım. Bilgi değilde tecrübe aktarmanızı istesem sizden. Esma abla bu konuda tecrübelisin. Cesarete ihtiyacım var. Tam karar vermiştim. Tam kesinlikle yaptırmalıyım demişken beyefendi yaptırdı sırtına. Sırtını görünce inanamadım. Çizikler, morluklar. Gerçekten abartmıyorum fena oldumZaten zor karar vermiştim vazgeçtim. İşkence bu yahu.Kadınlarınki farklı mı oluyor?

Su damlasıyla benim ikna olmamız şart bu konuda)))
Esmanur, dua dilencisi konuya bekleniyorusnuz
ölünmüyo r yani hacamattan ölen görmedim . morarma günlerce gitmez kesik izleride öyle bir ara çok yaptırmışdım , az acıda oluyor tabi kişinin acı eşiği ile alakalı sonuç yaşananlara değer emine hocam yaraya bereye odaklanacağına insanı nasıl rahatlatıyor onu sorsaydın eşine hacamat yaptırdığı bir kaç gün öyle rahat uyuyırki insan öyle gevşiyorki trifi yok ağrılara çok iyi geliyor siz annesiniz hacamatın acısı neki işinde ehil olsun eski olsun yenilere yaptırmayın tavsiye nacizane

Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE....
Alt 22 Aralık 2022, 21:53   Mesaj No:56
Medineweb Baş Editörü
Takdir Et:

Görüntü kalıcı değil belliki. Belki o yara bereye rağmen adamdaki rahatlamayı göremediysem demek Latife tabiki. Kim yaptırdıysa daha memnun olmayanı duymadım tabiki. Bi cesaret yaptırıcam insallah.

Sağolasın üstade. Dua dilencisinin eladan laleden firsat bulup muhabbete zamanı yok. Ders başindan kaldırdı su damlası.))) Allah yardımcın olsun dua dilencisi
Esma_Nur ve su damlası beğendiler.

Alt 08 Şubat 2025, 22:48   Mesaj No:57
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Konular: 506
Beğenildi:3992
Beğendi:4718
Takdirleri:27449
Takdir Et:

Nasılsınız millet selamün aleyküm burayı unutmuşum belki sohpete gelen olur hacamatcılar ne yaptınız yaptırdınız mı millet dişi kaşı kulağı gözü yaptırdığı sülük yok korkmayın gidin baş aplmişler güçler nasıl ne alemsiniz? Sağlık sıhhat.....
Su damlası yok uzun zamandır belki sohbete gelir ci cekver
Alt 09 Şubat 2025, 00:11   Mesaj No:58
Medineweb Baş Editörü
Takdir Et:

Aleyküm selam sayende foruma girince huzur yerine her yerimi bunalım kaplıyor 😀 Bu nedir yeğen tadımlık müjdeli, iyi hoş bişey yok mu memlekette? Ara bul bizi gama kedere salma editim.)))

Hacamat sülük benlik işler değil. Beni türk hekimlerine emanet edin.)) Hacamati, akapunkturu aile hekimleri yapmaya baslayacakmiş ancak o şekil.))

Sen nasılsın demeye korkuyorum ama lütfen iyi bişey söyle mübarek.))) Abla takılması alınma sakın.

Alt 09 Şubat 2025, 00:25   Mesaj No:59
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:2
Konular: 506
Beğenildi:3992
Beğendi:4718
Takdirleri:27449
Takdir Et:

Alıntı:
Mihrinaz Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Aleyküm selam sayende foruma girince huzur yerine her yerimi bunalım kaplıyor 😀 Bu nedir yeğen tadımlık müjdeli, iyi hoş bişey yok mu memlekette? Ara bul bizi gama kedere salma editim.)))

Hacamat sülük benlik işler değil. Beni türk hekimlerine emanet edin.)) Hacamati, akapunkturu aile hekimleri yapmaya baslayacakmiş ancak o şekil.))

Sen nasılsın demeye korkuyorum ama lütfen iyi bişey söyle mübarek.))) Abla takılması alınma sakın.
Memelemeti geçtim dünyada iyi bişey yok başkanım olsa valla dükkan senin yeminlen kedi videosuyla yemek videolarından başka iyi bişey yok heryer savaş ölüm kıyamet dehşet daha yunan adasındaki 750 den fazla sarsıntıyı paylasmadim. Allah'ım Titanik gibi batiyoz mu hakkınızı helal edin
Alt 09 Şubat 2025, 10:53   Mesaj No:60
Medineweb Baş Editörü
Takdir Et:

Alıntı:
Kara Kartal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Memelemeti geçtim dünyada iyi bişey yok başkanım olsa valla dükkan senin yeminlen kedi videosuyla yemek videolarından başka iyi bişey yok heryer savaş ölüm kıyamet dehşet daha yunan adasındaki 750 den fazla sarsıntıyı paylasmadim. Allah'ım Titanik gibi batiyoz mu hakkınızı helal edin
Genç kartalın acıları...Werther gelsin acı görsün.)) Seni yine bir umutsuzluk sarmalı içinde görüyorum olmaz. Sosyal medya, tv takip ettiğin her ne ise tam olarak bunu yapmak istiyor. Okuduğu her haberle duyguları savrulan, kontrolü zor yaşlardasınız. Evet zor zamanlardayiz ama bu kadar kötümser olunmz. Her haberi içsellestirme. Titanik batarken, insanlar paniklemesin diye, en iyi icra ettiği işi kemanını çalan koca yürekli adamı ve ekibi hatırla.)))

Yeğen bu dünyada Allah'ın has kulları, peygamberler gün yüzü görmemiş, en şımarık, en zalim, en inatçı, en sahtekar kavim, yönetici, yönetim, milletlerle imtihan olmuşlar bittim diyemezsin.
Bu dönemler hep yaşandı. Allah Rasulü döneminin ABD si Roma(Bizans) ve Sasani(Pers) imparatarolugu idi. Her iki imparatorluğun zalimligi, çürümüşlüğü, zalim yönetimleri, baskıları, firavunlukları hakkında çok rahat bilgi edinebilirisn. Onların bir gecede mi yok olduğunu sanıyorsun. Hepsi Yok oluş sahnesine uzun yıllar süren bir süreçle giridiler

Kur'an bir tarih kitabi değildir lakin bütün bir devri ve zalim yönetimleri göreceksin ama en yakın tarih olarak; vahyin izlerini Allah Rasulünün yürüyüşünü Kur'an üzerinden takip etmeni ve o dönemi Allah Rasulünün komutanlığı, kararları, siyasi ilişkileri, elçilere davranış şekilleri üzerinden dönemin siyasi haritası, yönetim şekilleri, halklarin durumu, peygamberin nasıl zorlu bir cografyada süper güçlere kafasına göre Allah istedi kafa tuttu şeklinde olmadığını, , Allah'ın yardımının bir ömre yayılan azim, kararlılık, stratejik hamlelerle, ferasetle, gayret, sabırla geldiğini göreceksin stratejik bir tarih okuması yapmanı öneririm. Seviyen bunu kaldırır.)

O günden bugüne baktığında ülkenin hatta islam ülkeleri olarak cahiliyenin en batak yerinde yer aldığımızı, müşrik arap isimlerinin, medine münafık yahudi elebaşlsrının, zalim inkarcıların birer tarihi karakter değil aramızda yaşayan capcanlı kişiler olduğunu anlarsın. Hatta Kur'an kıssaları verirken neden isimler üzerinde durmadigının idrakine varırsın.

Ebu cehiller ölmedi kıtalar dolaşıyor yeğen.

Kötümserlik zırhını çıkar at. Umut varetmek zorundasın. Şanslısın ki; burda bizimlesin. Biz sana hep veririz.) Almanın değil vermenin tadını seç. Eleştirdiğin seni umutsuzluğa sevk eden sebepleri düşündüğünde seninle aynı kanida olanların ne kadar çok olduğunu bil ve harekete geç.

Gülümse (sadakadır), elinle de ver. verdiğin için sevinirsin. Ruhunu beslersin. Öz bakımına yani ruhuna dikkat et. Etle beslemene gerek yok su içse mutlu olur ama sürekli bakım ister. O da başkalarinı mutlu etmek, varlarini çoğaltmak, okumak, öğrenmekten geçiyor.

Gençsin eylemsel hareketlere geç. Haberlerin seni esir etmesine izin verme. Ne yapabilirimi kendine sor, cevapla. Sürekli düşünür halde kalma.
Ne güzel motivasyon : Yüreğinin daraldiğını biliyoruz/ Bir işi bıraktığında diğerine koyul...

Bir siteyi bırakıp diğerine koyulma yani.))Eylem adamı ol, planlı ol ve oku. Boş bırakma, boşa düşme. Ha birde tavsiyem kendinize çok dua edin aff ve mağfiret dileyin) Ama özellikle kendine
Esma_Nur ve Kara Kartal beğendiler.

Konu Mihrinaz tarafından (11 Şubat 2025 Saat 19:39 ) değiştirilmiştir.

Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)