![]() |
Diyanet'ten 'sosyal medya' alarmı! Uzman Aydan Usta, Diyanet’in ‘Aile Dergisi’nde kaleme aldığı ‘Sosyal Medya Tuzakları’ isimli makalesinde masum başlayan sanal dünyanın zamanla gövde gösterisine dönüştüğünü belirtti. Kimi gençlerin annelerinin son nefesini bile kameraya çektiğini belirten ve bunun bir dejenarasyona yol açtığını belirten Usta, gençlerin “Ben yine geziyor, eğleniyor ve güzel yerlerde yemek yiyorum” mesajının bir rekabete dönüştüğünü ve ipi göğüslemek için ve meşru olmayan yollara başvurduğunu dile getirdi. 'ÇOK GEÇ OLMADAN' UYARISI Alışverişlerini gözler önüne seren gençlerin ‘O ayakkabıdan, çantadan benim de olmalı’ düşüncesiyle kısa yoldan para kazanmaya çalışırken ailelerini zor durumda düşürdüklerini belirten Usta, “İnternetteki sosyal ortamların bizi değil, bizim onu kontrol altına tutmamız gerektiğine bilincine bir an önce ulaşmamız gerekiyor. Yoksa çok geç olabilir.” uyarısında bulundu. ALINTI |
Cevap: Diyanet'ten 'sosyal medya' alarmı! ArO* başeditörüm...önü alınmaz bir hızla ilerliyor sosyal medya çılgınlığı...artık kullanıcılarında br ölçeği yok...yediğni içtiğini önceden öğrenciler,gençlik paylaşıyordur..zamanla hevesleri geçer diye düşünürdüm hep..analar babalar daha aktif çocuklarından...herkes resim yarıştırıyor sosyal medyada artık...diyanetin alarm vermesi yerinde olmuş...sadece gençlik sorunu değil,aile sorunu artık sanal...ellerinize sağlık..güzel bir konuyu bizmle paylaşmışsınız..inşallah,diyanet alarm vermekle kalmayıp,somut adımlarda atar..:) |
SAAT: 10:20 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.