Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2015, 09:01   Mesaj No:12

musab27

Medineweb Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:musab27 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 43173
Üyelik T.: 23 Mayıs 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Mesaj: 106
Konular: 2
Beğenildi:69
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Yeşil Saray’dan Ak Saray’a…

Zühdlüğe, Beytül mala, İslami şuurdaki insanların yöneticilerin israftan kaçınması konularına hem fikirim.
Ama konuyu çok farklı noktalara çekiyorsunuz. acımasız bir eleştiri var.
Öncelikle verdiğiniz örnekler çok güzel. Sahabe Efendilerimizden kıssalar. Fakat O dönem ve o dönemin yönetim şekli ile şuanki yönetimi bir tutmak insafsızlık olur. Yeni kurulmuş, gelişmekte olan, Şeriat ile yönetilen, bir İslam Devletinin temelinden bahsediyoruz. Şuanki ortam ise Türkiye Cumhuriyeti. Yani adı demokrasi olan ve her 4 yılda yöneticisinin değişme ihtimali olan bir sistem.Yani o yapılan saray eleştirdiğiniz yöneticilerin ve çocuklarının değil. ganimet malu kumaşla nasıl bir tutuyorsunuz anlamak güç.

Her ortamda Osmanlı diyerek övündüğümüz O büyük Devletimizin yönetimi de padişahlıktı ve Saraylarda büyüdü yetişti Fatihimiz Kanunimiz, Padişahlarımız. Topkapı Sarayının ihtişamını bilmeyeniniz yoktur. el insaf Padişahlık sistemindeki şeriat ile yönetilen Osmanlının Saraylarını eleştirmediniz de, cumhuriyet ile yönetilen ve şuan o sarayı yapanların bir süre sonra orda olmayacağını bile bile bu denli öfkeyle nasıl eleştirirsiniz.

Beğenmediğiniz eksik gördüğünüz hatalı gördüğünüz yönleri olabilir. Ama son 12 senede ülkeyi ekonomide sağlıkta eğitimde İslamlaştıran faizi indiren baş örtüsünü adım adım çözen imam hatiplerin ilahiyatların ilitamların yolunu açan, chp muhalefeti aksanıyla eleştirdiğiniz sarayın adına bile külliye diyen insanlara bence haksızlık yapıyorsunuz.

Buna en basit ve kibar tabirle nankörlük denir. Daha düne kadar sakallı gezemezken fişlenirken iki kişi toplanıp sohbet edemezken, şehirlerimizde imam hatip bulamazken, her ortamda ezilen dışlanan Dindarlarken,kızlarımız üniversite kapılardan saçlarından çekilirken şimdi şu ortamı getirenlere sizin yaptığınız bel altı vurmaktır kusura bakmayın. İslam için bunca çabalayan insanlara keyif ehli kendisi için saray yaptırdı demek cahil kandırmaktır. Adaletten dem vuruyor ne güzelde örnekler veriyorsunuz. bunca eleştirirken o kadar yapılan güzellikleri silmek ne zaman adalet oldu. el insaf.

daha çok uzun uzun yazar örneklerim ama anlayana az laf kâfidir.
__________________
Bilmiyorlar Allah'ım Bilseler Yapmazlardı...
Alıntı ile Cevapla