Konu Başlıkları: Haremlik Selamlık
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Eylül 2020, 21:55   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.432
Konular: 1273
Beğenildi:11897
Beğendi:9007
Takdirleri:26451
Takdir Et:
Standart

Haremlik-selamlik uygulamanın ne kadar büyük nimet olduğunu ve gerçekten bunu yapabilmenin bir dili olduğunu yaşayarak öğrendim.

Hepimiz dini camialarda çalısan, din görevlisi olup çevresi onlardan muteşekkil insanlar değiliz. İşlwrimiz gereği farklı bakış açısı, düşünce ve yaşam tarzlariyla ve farklı çevrelerle birlikteyiz. Ve görüşmek istiyorlar. Tabiki gorüşecegimiz kişilerin yaşam tarzlarimiza uygunluğu önemli. İlk tanişacagimiz aileleri mutlaka evime davet ederim. Gidip kaza yaşamaktansa (ki çok acı tecrübe ettim) gelsinler sınırlarımı bilsinler. Sonrasında ister bu şekilde görüşmeye devam ederler, ister görüşmezler üstelemem bile.

Dindar dediğimiz, görüşebiliriz dediğimiz eşlerden çok tepki almışlığım var. İftarda ayrı sofrada yedik, erkeklerin servisiyle oğlan ilgilendi diye İmam hatip öğretmeni kapalı bayan, resmen hayatın anlamını sorguladi.

Ama karşı durmanin, sınırlarından ve İslam kimliğinden taviz vermemenin acaip ve aşırı gururunu yaşıyorsunuz.
Öyle ezilme, üzülme, süzülme olmuyor yani.

Şu denklemi yapmak çok mu zor? Eşler arası tanışabilmek, muhabbet edebilmek, için ayrı oturmak gibisi yok. Eşimin arkadaşıyla neden aynı ortamda oturayim, güleyim, konuşayım, yemek yiyeyim? Beni neden bilsin el adamı? Neden hakkımda yorum yapsin ki? Dışarda ne şekil gördüyse o. Bu kadar.. Aman sıtma tuttu şu an.

Haremlik-selamlik kesinlikle saygınlığı artıran, dik duruşu olan, onurlu, mesafem var benim diyen bir yaşam şekli.. Hayatta herşeyle karşılaşılıyor . Sizi siz yapan İslami degerlerinizden asla ödün vermeyin...VesSelam. ..
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla