Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2022, 14:24   Mesaj No:304

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.398
Konular: 1269
Beğenildi:11844
Beğendi:8986
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Standart

Mezun olduk sizleri unuttuk olmasın Eğitime devam eden kaygıları olan bizler gibi anne-öğrenci olanlara bir nebze motivasyon olması açısından tecrübe paylaşalım efenim Ilitam veya başka bir bölümdeysen;

- Çocuğunuz küçük , yaş 20 değil ve siz derslerin üstesinden gelmek için plandan çok kaygiyla hareket ediyorsunuz. En çok bu sizi yoruyor. O yüzden çocugunuza, evinize, ailenize ayirmaniz gereken zamanı 24 saatten çıkın. Geriye kalan zamanın içinde ders çalışma saati oluşturun. Günlük yapın. Aksattiginiz zamanlarda telafi yapın kaygılanmayin.

⏰Eş desteği almadan heleki inatla bu yolculuğa çıkmayın. Yükü paylaşmak çok ònemli. Özellikle sınav dönemlerinde. Çalışmak sizin insiyatifinizde. Ama sınav dönemlerinde eşinizin elinde. Bunu unutmayın.

Ders konusunda:

⏰Bir oturuşta 2 saat çalişamayabilirisniz gerilmeyin. 1 saat sabah 1 veya 2 saat akşam herkes yattıktan sonra çalışmak bile size yeteceltir. En verimli zaman sabah 5-6--7 gibi erken saatlerdir. Gece el ayak çekildiği vakit olabilir.

⏰Sosyal medya grupları çok oyalayicidir. Cevap verirken ne demişler hangi soruları atmislar derken vakti òğütürsünüz haberiniz olmaz. Onun için de ayrı bir zaman ayırın ki vakti doğru kullanabilin. Her yerde geçme garantili video, tüyo, çıkmış soru vaaadli videolar var. Youtubede instagramda boğulmayın. Bir tane adres belirleyin orayla devam edin.

⏰"Sizler çocuklarla, bunca işin gücün arasında okumuşsunuz ben neden yapamıyorum?" Deyip kendinize yuklenmeyin.

⏰HİÇBİR ZAMAN ZORLANMADIK demedik. Zordu ve kiymetliydi. Okuduğun bölüm değerse, seni geliştirecek dönüştürecektir. Bunun için sıkıntı çekmeye değer.

⏰Niçin okuduğunu önce kendine anlatirsan yolu keyifli hale getirebilirsin. Atanma ve bir an evvel görev yapma düşüncesi seni besleyebilir ama hayal kırıklığı da oluşturabilir. Atanma hikayeleri hep mutlu sonla bitmiyor malesef Not ortalamasını yüksek tutma, ders bırakmama gayreti kopya çekmenin kapılarını aralıyor. Yapma. Yaz okuluna kal, büte kal. Geçme notuyla geç.AA olmayıversin ortalaman..


⏰Kendi kişisel gelişim, dönüşüm, zihin, fikir, ruh dünyana katkı istiyorsan zorun tadı hicbirşeyde yok. Hayal kırıklığı yok. Nerden başladım pişmanım serzenişi yok. Okul bitsede her daim üstüne koyarak okumak senin elinde ve sorumluluğunda..

⏰ Madem Atanmayacaktın, görev yapmayacaktın ne diye okudun?" diyecek dahili ve harici en yakınların, teyzelerin sorgu memurların olacak. Ne desen ikna olmayacakalr. Gelişimin farkedilir olduğunda sana, çocuklarına, etrafına katkı sağladîğında saygıyı zaten göreceksin "Bey izin vermiyor" meraklı teyze- akrabaları savma konusunda birebir. İhtiyacın olursa aklında bulunsun


⏰Bitirdiğim üniversitenin 19 Mayıs (Omü) ne kadar zor olduğunu okurken değil, bitirdikten sonra farkettim )) Bu şehrin etrafindan bile geçmicem dedim. İçine yerleştim. Oğlum aynı üniversitede şimdi.))) Böyle birşey dememkki

⏰Gözünde büyüttüğün herşey engel olarak ònune çıkıyor. Yapma..İmtihan gözüyle bak. Çözüm odaklı ol. Bu seni kriz yönetme konusunda gelistirecektir.

⏰Arada gözünü kapa derin nefes al. Eğitim yolculuğunu herkesle paylaşmak zorunda değilsin. Anlamazlar, yaftalarlar. Arkadaş ortamlarında ògrenci ol, not konuş, hocalar öğrenciler hakkında konuş dibine vur Ne güzel bir duygu diyeceksin )

Bitirdiginde tekrar görüşelim.😉
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla