Konu Başlıkları: İtiraf Duası...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mart 2024, 22:46   Mesaj No:2

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.419
Konular: 1272
Beğenildi:11882
Beğendi:8996
Takdirleri:26451
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart

Yukarıdaki dua biricik kızımın duasıydı. Samimiydi içtendi hem mahcupiyet hem görev yerini terketmeyen komutan edası çok hoşuma gittiğinden paylaştım.

Bir de Ramazan ayı duası var ki hem içimi ezdi hem duygulandırdı. Onun duygularının duaya vurmuş haline gönülden amin diyorum.

Rabbim! Ailem "Ramazanın gelişine sevinmek imandandır" diyerek büyüttü bizi. Ve biz oruç tutmayı, sahuru, iftarı çok sevdik. Karnımın gurultusuyla en çok suya kavuşmayı özlüyordum. Belki ailecek oturduğumuz iftar sofralarından sebep orucu sevdim belki pidenin dayanılmaz cazibesinden bilemiyorum, eğer seni bu niyetimle üzdüysem affet!

Çocukluğumda belki anlamı buydu, bunun için oruç tutuyor, aç kalıyor olabilirdim ama okul yıllarım, uzun yaz günleri ve sınavlara karışan son yıllardaki oruçta sebatım kesinlikle Senin için bunu biliyorum. Lütfen kabul et!

Rabbim bu sene ilk defa Ramazan çabuk geçse istedim. Çok üzgünüm ama dayanamıyorum artık. Bir sınıfta iki kişi olmazmı oruç tutan? Sınav var tutmuyorum, bugün zorlandım bıraktım, sen tutuyormusun yoksa?" diyen ve pervasızca etrafımda sürekli yiyen, su içen yaşıtlarımdan usandım. Kötümser olamıyorum ama benim de nefsim var, bunalıyorum, halsizleşiyorum, ağlayasım geliyor. Kendime değil en çok onlara ağlayasim geliyor Allah'ım!

Sadece sınıf değil ki... Bütün okul sanki oruç ne bilmiyor, Ramazandan habersiz yaşıyorlar. Eskiden inanmayan veya başka din mensuplarından saygı beklenirmiş ve çok saygililarmış bizim orucumuza. Bugün müslüman evladı diğer müslüman kardeşine saygı duymuyor. Oruç musun deyip gayet rahat tavirla suyunu içip yemeğini yiyebiliyor. Canın mı çekiyor deme Allah'ım. Sadece çok sinir oluyorum. Bizi birleştiren değerlerimiz o kadar azaldiki, oruç iklimin etrafında bile birleşemiyor, ortak olamıyoruz. Belki de Ramazanlarin tadı kaçtı kim bilir.. Benim arkadaşlarımı gördüyse memnun olması asla beklenemez. Diğer kullarını bilemiyorum Allah'ım. Onların bu rahatlığına karşılık ben senin için mücadele veriyorum ya beni biran bırakma Allah'ım! Asla onlar gibi olmak istemem, üzüntümü sana anlatmak istedim.

Kimsenin oruç tutmadığı, tutana saygı, sevgi duyulmadığı bu zamanda benim orucumu lütfen ×2 yap Allah'ım

Bu ramazan çabuk bitsin diye serzenişimi şikayet sayma lütfen
Bütün bu duygularım iftardan sonra uçup gidiyor İyiki sen varsın
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla