Konu Başlıkları: Ey internet bu mektubum sana...
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Kasım 2008, 19:34   Mesaj No:5

Seyyid

Medineweb Paylaşımcı Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:Seyyid isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2834
Üyelik T.: 29 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 350
Konular: 67
Beğenildi:7
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cvp: Ey internet bu mektubum sana...

Evet, internet tüm nimetleriyle eşsiz bir hazine. Bu sistemde yok, yok. Tüm araştırma ve incelemelerinizi yapabilir, kütüphaneler dolusu dini ve dünyevi bilgiye, bir tuşa basarak ulaşabilirsiniz. Dünyanın neresinde olursa olsun istediğiniz kişi, kurum ve kuruluşla istediğiniz an irtibata geçebilirsiniz. Gezmediğiniz, görmediğiniz yerleri görebilir ve inceleyebilirsiniz. Ancak tüm bunlar için tahsis edeceğiniz süre ile ailenizin eğitimi, ruhsal gelişimi ve mutluluğu için ayıracağınız süreyi mutlaka dengelemelisiniz.

Eşiniz, çocuklarınız ve büyüklerinizin sizin üzerinizde hakları vardır. Daha da önemlisi bir kul olarak, farzlarımızın özellikle de namazlarımızın aksamasına asla müsaade etmemelisiniz.

Aile mevhumunu sarsacak noktalara gelinmemesi kaydıyla, internetin tüm faydalarından istifade etmek gerekli gibi görünüyor. Özellikle çocuklarımızın eğitim ve öğretimine yönelik olarak, onlarla birlikte araştırma yapmalı, ders çalışmalarına internet üzerinden de destek vermeliyiz.

Bütün milletlerin ve bu arada özellikle de Müslümanların dini, manevi ve ahlaki değerlerini çökertmek amacıyla; görsel (TV) ve yazılı medya, sinema, çeşitli sanat (!) ve kültürel etkinlikler kullanılarak yapılan fikri ve kültürel saldırılar, bütün hızıyla devam etmektedir. Aynı şekilde, internetin ‘sanal alemi’nde de yıllardır sürdürülen ücretsiz ve kolay ulaşılabilir siteler yoluyla her türlü olumsuz yayın, hızla evlerimizin içine kadar girebilmektedir.

Elbette bu tür zararlı yayınlardan kendimizi ve çocuklarımızı korumanın da bazı kolay yolları bulunmaktadır. Burada yerimizin darlığı sebebiyle, şimdilik bazı önemli noktalara dikkat çekip alınabilecek tedbirlerden bazılarını sıralayacağız. Gelecek sayılarda, bu konu üzerinde yazılarımıza devam etmekte de fayda görüyoruz.

Mesela en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi, çocukların müstehcen (daha da kötüsü pornografik) yayınlara bağlantılarını kısıtlayan programları araştırarak bulmak ve kullanmak gerekiyor.



Bu anlamda çocuklarımızı özgür bir ortamda yetiştirmek, ancak bunu yaparken de mutlaka kontrollü hareket etmek ve denetlemek şart. Diğer bir ifadeyle, çocuğumuzun neyi nasıl yaptığını bilmemiz gerekiyor. Bizlere çok büyük dersler olan bir atasözümüzde ‘ağaç yaş iken eğilir’ denmekte ve zamanını zayi eden kişinin kendisini zayi edeceği ifade edilmektedir. Şahsiyetin tam teşekkül etmeğe başladığı çağlarda, çocuklarımız ‘internet kafe’ ve benzeri yerlerde, ya zamanının büyük kısmını oyunla, ‘çet’ yaparak yada filim izleyerek geçirmektedir.

Oysa uzmanlara göre, bu tür yayınlar çocukların gelişiminde tıravmatik-ani ve dramatik-kalıcı bir takım zararlı etkilere yol açmaktadır. Bunun en acıklı en ibret verici ve insanın kanını donduran boyutta olanı, özellikle sinsice hazırlanmış programları izleyen gençler arasında; uyuşturucu, alkol, ve sigara kullanım yaşının ilk öğretim seviyesine kadar düşmüş olmasıdır. Başka bir vahim durum da ‘çet’ yaparak tanışan gençler arasında (özendirme ve teşvik edilerek) özgürlük kisvesi altında, müslüman kimliğinin olmazsa olmazı olan ‘iffet’ kavramının tamamen yok edilmeye çalışılmasıdır.

İnternette çocuklarımızın yararlanabileceği siteleri araştıralım. Özellikle İslam ahlakı ile paralel, çocuk sitelerine öncelik vermek, çocuğun edep, erkan ve usulle yetişmesine de fırsat verecektir.

Hanımlarımızın da internette kendilerini geliştirmelerine izin vermeli, sosyalleşme imkanları kısıtlanmamalıdır. Aile bir bütündür. Her bir bireyin kendine has hak, öncelik ve sorumlulukları vardır. Ailenin gelişiminde anne ve baba birlikte görev almalı, sadece çocukların değil, büyüklerin ve akrabaların da gelişim, eğitimlerine destek verilmelidir. İnternetin sağladığı tüm imkanlardan da bu yönüyle istifade edilebilir.

Alıntı ile Cevapla