Konu Başlıkları: Risale-i Nur nasıl okunur?
Tekil Mesaj gösterimi
Alt Bugün, 19:14   Mesaj No:8

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Konular: 1522
Beğenildi:13773
Beğendi:9895
Takdirleri:33029
Takdir Et:

Risale-i Nur, bu zamana kadar hiç okumadım. Bişey kaybettim mi bilmiyorum ama benim de okumam gereken bir eser diye niyeyse hep düşündüm ama elim hiç gitmedi. Kıpkırmızı kütüphanelerin bunda etkisi varmı bilmiyorum. Lakin her yerde alıntılar olması Mevlana sözleri gibi benimde okumam lazım duygusunu son noktaya getirmiş olabilir.

Neyse ciddi ciddi Risale-i Nur okuma isteği geldi bana. Hakkında forum dahil yıllarca ve hâlâ her yerde üzerine reddiyeler yapılıyor. Bir kesim Kur'an'a yapışır gibi yapışıyor. Okumayani nasipsiz zavallılar olarak görüyor. Ben de onlardanım zaar.)) Neyse risale okuma perileri geldi bana. İlk iş bu konudaihtisas sahibi, alanında uzman arkadaşımla iletişime geçtim. Dedim hiç elime neyim almadım. Nerden başlanır bana tavsiyede bulun. Elini ver kolunu da başını da gibi bir durum oldu ya. Yanlış yerden başlamışım onu anladım. Niye sorarsın git sor Google ye. Kitapları ondan alacaktım hatırladım )) Zaten onu yollayayim dur mektubat, lemalar derken;
Heves felan kalmadı bende

Arkadaşım önce bilgi verdi hangisinden başlamam konusunda. Tabi ilk anlamazsın mutlaka sözlük kullan, istersem gideceğim yakinimdaki kardeşler topluluğu offf. Sorma pişmanlığı ile okumasam ne kaybederim yüklenmeye başladı.
Sonra bana bir risale okuma adabı anlattı. Kur'an'ı böyle okusam sıddıklar şehitler makamı direk...

Önce sözler tarihçe-i hayatla başla. Ama önemli bir nokta var. Her gün, düzenli, bilinçli ve samimi olarak oku. Anlamadığın bir yeri iki üç hatta beş kere oku. İhlas ile oku. Zorlanacaksın ama sıra ile birkaç kez külliyatı okursan, daha sonra her gün belli bir miktar sıra ile okumaya devam et. Böylelikle mevzularda derinleşmeye baslicaksın manevi kapılar açılacak, bırakmayacaksın kardeşim felan...gazete okur gibi okuma!!!

Kur'an'a bu özenle yaklaşıp yaklaşmadığımı, böylesi bir gayret ve anlama inadım olup olmadığını sorguladım. Şahısların ne dedigiyle ilgilenmem karar verdiysem onu yaparım ayrı da. Nedir bu eserlere Kuran muamalesi, mufessirine peygamber muamelesi yapmak, okumayani ziyanda okuyanı kurtulmuş kamil kul mertebesinde görmeler.

Neden okumak istedigimi düşündüm. Tamamen bir eser okuma isteği idi. Okuduğum tefsirleri kaynak olarak dönüp bakarım arada açarım ama tekrar tekrar aynı eseri okumuyorum. Onlar gibi okusam ne var yani? Belki severim devam ederim. Ben de bilmiyorum ki...

Kendi bildiğim gibi okicam inşallah. Bir ara..Bi kaç ara sonra.. Öncesinde yapılacaklar okunacaklar var belki ondan sonra.))Belki yarın...Belki...

İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...

Konu Hâdimul İslam tarafından (Bugün Saat 19:19 ) değiştirilmiştir.